Dzisiaj jest 04 sie 2025, 17:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zależy . Kolega chodzi na Technik Mechanik , to na praktykach robią tylko , że spawają coś , tu blachy tną , i jak poszedł do 2 Technikum , a tam są już normalne praktyki , to miał fest ciężko , bo kompletnie nic nie wiedział . I w szkole tez jest ciężko . Ja chodzę do zawodówki , i miałem na półrocze średnia 3,14 ( najlepszy z klasy ) i już właściwie sam robię przy autach .

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tylko że wiesz ja chyba na studia się wybiore :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: GOLFS ROYCE TRZECI
mechanik
a jezeli interesuje ci blacharka to tez coś z blacharką związanego będzie .
bo np. u nas (jestem na profilu technik mechanik) remontujemy korytarz na warsztacie (skończyliśmy w zasadzie) pilnikami skrobaliśmy tynk :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mazda 323F BA 1.5 16v DHOC
Ja jestem w technikum, jak dobrze wybierzesz to jest supcio, u nas w cz-wie jest super szkola dobry poziom, przytulna, nauczyciele mili, opusc sobie liceum, wiesz czemu? Jak pojdziesz do technikum to masz 1 rok różnicy a mozesz wyjsc z zawodem jak zdasz i na informatyce nie jeden gimnazjalista by zdał teorie gożej z praktyką

Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne

Tytuł:
*

Pojazd:
Jak jesteś pewny że chcesz iść na studia to idź do liceum.Matma-fizyka w dobrym licku i jest super,tyle że trzeba się uczyć ale na studiach masz lepszy start niż ludzie z technikum(nie wszyscy,ale wiekszosc technikow jest na gorszym poziomie niz liceum).Ja niewiem czy pójde na studia wiec jestem w tech,ale jak planujesz iść na studia to polecam liceum.Ale masz coś kiepskie wyniki w nauce żeby na studia iść,chyba że na jakieś "lajtowe" ja to punktów po wyjściu z gim (nie uczyłem sie wcale)miałem prawie 110pkt ze wszystkiego i z 10 i bym sie dostał do liceum na prawie każdy kierunek po 1 rekrutacji(na humana przyjmowali od 98)..Kumpel jest na PP mówi że dość ciężko,ale daje rade,jeżeli nie jesteś pewien czy pójdziesz na studia idź do technikum

Ostatnio zmieniony 11 lut 2011, 23:10 przez TZRfan, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam takie oceny bo chodzę do muzycznej szkoły i nie ma czasu tutaj na nauke bo popoludnia zajete.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
enzo, osobiście pracuję w takim referacie w Urzędzie gdzie trochę mam styczności z budowlanką i idź na profil budowlany jak będzie okazja a potem na takie studia- dostań się do technikum a potem dalej myśl jaki kierunek studiów obrać (bo jest coś takiego jak budowa dróg i mostów itp), musisz analizować rynek. Informatyków jest sporo, ciężko bez układów się wybić a jak dostaniesz jakieś uprawnienia budowlane to sporo firm takich pracowników szuka. Akurat jest boom na takich pracowników, co będzie za 4 lata- nie wiadomo. Wiadomo natomiast- wystrzegaj się humanistyki (politologia, filozofia itp)- to jest produkcja bezrobotnych. Mgr inż ma duże pole do popisu.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pewnie się dziwicie czemu nie ide dalej do muzycznej ? Bo mam zespół weselny założyłem niedawno i mamy prawie już każdą sobote zajęta i co tydzień ok 1000 zl wpada. I nie chce być muzykiem jakims w filharmoniach. Wystarczy mi to co sie juz nauczylem przez 9 lat.(podstawowka i gimnazjum).

Myślałem zeby isc do mechanika i pozniej na studia jakies albo zwiazane z mechanicznymi sprawami albo jakies z maszynami budowlanymi. I napewno sobie zrobie uprawnienia na koparki itp. bo też nieźle płacą na tym.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Liceum lepsze od technikum? bzdura! Jak na studia to do liceum bo bedziesz mial lepszy start?! jeszcze większa bzdura! czemu w technikum jest łatwiej? bo masz to w 4 lata a nie w 3 jak w liceum, zawsze technikum nawet najgorsze jest lepsze od liceum! czemu? wychodzisz z zawodem.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokładnie, i nawet jak bd na studiach i bede chciał sobie dorobic to bede robil w zawodzie a nie ulotki rozdawał czy inne tego typu jak ci po liceum.

Tytuł:
*

Pojazd:
totalover, nie bulwersuj się,super masz zawód,świetnie ! Idź po kiepskim technikum na dobre studia zobaczymy ile tam wytrzymasz :) (o ile sie oczywiście dostaniesz,zresztą dostać się a utrzymać to dwie inne sprawy).Na rozszerzonej matmie masz więcej godzin i bardziej ogarniasz.Jak ktos nie wie czy idzie dalej to lepsze technikum,bo zawsze ma ten "zawód"(o ile zda technika) jakt o napisałeś.I po technikum masz mało wiedzy pratycznej,niestety taka prawda.
Matma na takiej politechnice to nie to co w technikum na podstawowym poziomie,ale nie tobie będę to mówił :)

enzo, 1000zł co tydzień ci wpada to 4k na miesiac,coś mi sie wydaje koloryzujesz.

Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 0:33 przez TZRfan, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
enzo pisze:
enzo, 1000zł co tydzień ci wpada to 4k na miesiac,coś mi sie wydaje koloryzujesz.

A ty myślisz że ile sie bierze za jedno wesele ? hahaha poczytaj sobie lub popytaj to pogadamy. Narazie jeszcze inwestujemy w zespół wiec przeznaczam kase na to szczególnie.

Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 0:33 przez enzo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
enzo, Zespół bierze w granicach 1000-2000zl,biorą i 4000zł ale takich już co tydzień nie biorą.P.s taka kasa i keeway'em jeździsz? :lol:

Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 0:35 przez TZRfan, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No my mamy okolo 1000 na jednego, bierzemy 2800 ale duzo sie ugra od ludzi kasy.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
TZRfan pisze:
taka kasa i keeway'em jeździsz?

Ja skuterem wgl malo jezdze teraz wiec wiesz.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiem o czym tutaj rozmowa, będe sie bulwersował bo z jakiej parafi ma mi ktoś mowić ze skoro ja mam to samo co w liceum + do tego jeszcze z chemi dodatkowe rzeczy, i z informatyki kilka godzin potem kilkanascie tygodniowo a ktoś mi powei ze w liceum jest trudniej

Tytuł:
*

Pojazd:
totalover, masz raczej wszystko na podstawie + przedmioty zawodowe.W liceum skupiasz się na przedmiotach rozszerzonych z których napiszesz maturę(raczej rozszerzoną,zależy od twoich ambicji) i łatwiej się dostaniesz na studia.Twoje przedmioty zawodowe i technik do dostania się na studia ci się nie przyda.A również będziesz miał łatwiejszy start bo w tech nie ma rzeczy które sa na studiach,a po liceum koledzy np z matematyką nie mają problemów w przeciwieństwie do tych po technikum :) Na rozszerznej matmie masz bodajże coś co przygotowuje cię na starcie na studiach.Przynajmniej koledzy tak mieli.

Ostatnio zmieniony 12 lut 2011, 0:43 przez TZRfan, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bym nigdy nie chcial isc do liceum ;) Chodze do 10 technikum w polsce 2 w krakowie, poziom mamy spory, swego czasu zdawalnosc matur u nas byla na najwyzszym poziomie, zajecie techniczne 4 godziny w tygodniu w 2 roku praktyki a potem dalej zajecia techniczne, i jak chcesz isc na politechnike to lepiej wybrac technikum, nie wyjdziesz na ciula, przez to ze nic nie umiesz z praktyki ;)

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Given pisze:
Ja bym nigdy nie chcial isc do liceum ;) Chodze do 10 technikum w polsce 2 w krakowie, poziom mamy spory, swego czasu zdawalnosc matur u nas byla na najwyzszym poziomie, zajecie techniczne 4 godziny w tygodniu w 2 roku praktyki a potem dalej zajecia techniczne, i jak chcesz isc na politechnike to lepiej wybrac technikum, nie wyjdziesz na ciula, przez to ze nic nie umiesz z praktyki ;)

,,na najwyższym poziomie" czyli ile 80%? Wiesz ile szkół w polsce ma zdawalność matur 100%??? I poziom w technikum niestety nigdy nie dorówna poziomowi w liceum (nie chodzi mi o najlepsze technikum i najgorsze liceum, lecz np najlepsze liceum i najlepsze technikum w polsce).

enzo akurat ja Ci wierze, że trzepiesz tyle kasy za zespoły weselne, bo teraz ludzie tyle płacą :) A i tak najlepsze są napiwki od pijanych gości na których zarabia się drugie tyle :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2