Dzisiaj jest 04 mar 2025, 23:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Zakupiłem aprilie rs 50 z 2001r. Motorek ładnie utrzymany z resztą od znajomego, więc na sprzedaż na pewno nie była robiona. Poprzednik przyjechał na niej w - 6 storniowy mróz i wszystko grało, ja się tym karnąłem i też nie było najmneijszych problemów. Ja postanowiłem, że jeszcze się przejadę pod wieczór włączyłęm rozgrzałem ze 2 minuty i wrzuciłem normalnie sprzęgło chodziło z normalną ciężkością, linka i sprężyna dociągająca jest ok no i to sprzęgło z 3 tys obr jeszcze na ssania i chrup i sie zmuliła zaraz zgasła, no to ja wrzuciłem 1 pcham ją i nie reaguje na sprzęgło. Podkręciłem na maxa linkę, ale jest to samo. Nie wie ktoś co mogło się zepsuć? i mniej więcej jakie koszta trzeba będzie szykować? Dodam, że wcześniej sprzęgło chodziło idealnie, bo facet bymieniał tarcze sprzęgła nawet przy połowie tej dźwigni nie ciągnęło tylko płynnie odłączało napęd, więc wszystko było ok. Jak co będę pisał...

Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 8:01 przez glebor, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A klamka chodzi luźno czy leciutko ?

Cytuj:
.a siedze w branży juz pare ładnych latek .

Cytuj:
Cytat:

:cool: :cool:

Tytuł:
*

Pojazd:
więc dzisiaj lukałem dokładniej to, bo stoi w ciepłym miejscu. Żeby sprzęgło załapało to trzeba pociągnąć do tyłu i do przodu i łapie w tedy tak to na włączonym silniku nie chce, nawet jak jest rozgrzany. Patrzyłem olej jest, mało, bo leje się z minimum tylko jak prosto jest ale jest olej. nie wiem co ją boli. jak zaskoczy to sprzęgło, to już nie ciągnie, ustawione jest ok czy możliwe jest, aby sprężyny te dociskowe kiepsko były przykręcone? co może być :D bo bym to rozebrał, tyle, że na razie nie mam funduszy i nei wiem ile szykować, a jak rozbiorę i bedzie stała to pogubię części. klamka chodzi raczej lekko.

Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 14:31 przez glebor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
To rozkręć pokrywę przed tym spuść olej i przynajmniej u mnie trzeba jeszcze płyn chłodniczy spuścić...

Sprawdź czy wszystko dobrze bo może się jedna z śrub odkręciła i nie łapie i wystarczy ją dokręcić....

Obrazek

Odwiedź moją RS ;] http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... t=#1182263

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ]