Dzisiaj jest 23 lut 2025, 18:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam . Od 2 tygodni stałem się posiadaczem garażu ... Chcę zrobić w nim miłą i przyjazną atfosmerę jak i mieć tam dobre pomieszczenie do pracy nad motorami . Macie jakies pomysły na ustawienie rozmieszczenie poszczególnych rzeczy narzędzi . Jakieś ciekawe półki które można samemu zrobić schowki i wgl. Czekam na propozycje , linki i fotki :]

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić. ...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
xXxKamilxXxGT, przede wszystkim : garaz blaszany czy cegła ? podaj wymiary (nawet w przyblizeniu) i fundusze jakimi dysponujesz. a, i czy masz dostęp do nażedzi np do robienia szafek, półek itp

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cegła . Wymiary to około 5m na 3.5/4m. Jeśli chodzi o fundusze to jak narazie zadne ... materiał na półki i inne to stare meble z płyty wiórowej . chodzi mi co w takim garażu powinno sie znalesc .

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić. ...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
xXxKamilxXxGT, dobrą sprawą jest miec podnośnik łańcuchowy :) albo linkowy. (kołowrotek z linką działajacy na zasadze takiej przelotki jak w murarce ) możesz to nawete samemu wykonac a czesto sie przydaje np przy wyciąganiu silnika. więc tak: dobrze by było mieć jakies małe skrzyneczki np na śróbki, nakrętki, podkładki , ogarnij deske około 1m długosci i wbij troche gwoździ w ładnym rzadku- posłuży to do wieszania kluczy płasko-oczkowych i fajkowych (tych giętych ) . jakis mały podeścik na motor zeby nie leżec na podłodze jak sie cos robi. (możesz wykonac z drewna jakis nieduzy blat i połozyc go na np 4 cegłach "trójkach". przydadzą ci sie jeszcze młotki, segierki , kombinerki- wiadomo , podstawa.. jakaś grzechotka itp.. oświetlenie najlepiej zeby było od góry i po bokach ale wiadomo-koszta . dobrze by było żebys ogarnął takie długie lampy (jazyniówki czy jakos tak) . przyda cie sie jakaś towotnica do smarowania (nie bedziesz brudził rak w smarze przy nakladaniu jego) opaski ściskowe sie przydają, termokurczki to kabli, jakaś próbówka, przenosna lampka, szafka czy "biurko' do robienia precyzyjnych robot z jakąs lampka . i najważniejsze- odpływ spalin. ma mam z węża ogorodowego i zakłądam to na wydech i na dwór drugi koniec :d
sory za błędy

Tytuł:

Pojazd:
najważniejsze to wygodna kanapa kiedy cie coś wkuży poprostu siadsz na nią

przełożenia odblokowane kymco
Cylinder airsal 70 T6 RACING

PISZ NA PEWNO SIĘ DOGADAMY GG 4266044

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chodzi Ci o lebiotkę mam takie cos . Jeśli chodzi o klucze młotki i innte toge typu rzeczy to mam . Prostownik ,szifierka , tulownica , cały komplet tryczek . Bardziej chodziło mi o jakieś zdjęcia jak to wszystko rozmieścić urządzić . Ponieważ nie będę tam sam , zaczynam naprawe skuterów , dużo ludzi juz mam i żeby on nie odstraszał ludzi tylko przyciągał .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rozmieszczasz tak zeby jak najmniej miejsca to zabralo. Przyda sie jakis stol, duzo fajniej sie robi np z silnikiem na stole niz zebys mial na ziemi robic (z doswiadczenia wiem) Na zime przyda sie jakis malutki piecyk, najlepiej opalany weglem, drzewem, bo w garazach w zimie zawsze jest zimno, a ja ze nie mam piecyka to marzlem po 15 minutach tak ze sie nie czulo nic ;D

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
zrób dużo półek zamiast jakiś regałów wtedy będziesz miał więcej miejsca .

looknij jedynego takiego gas gas-a---> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89043

Sprzedam skuter pilne!!!

http://otomoto.pl/piaggio-typhoon-okazj ... 88687.html

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Co do półek to boję się trochę na półkach tego trzymać , bo co jak co ale narzędzia które posiadam nie należą do tych tanich ..... A ludziom się kleją ręce . Jeśli możecie bądź macie jakieś ciekawe fotki garaży to bym poprosił jakieś linki . Bo jakoś moja wyobraźnia nie może sobie poradzić z roplanowanie tego wszystkiego . Mam zamiar rozkręcić bardzo fajny i przyjazny serwis . A latanie i szukanie kluczy bądz robienie czegoś w totalnym chaosie nie idzie w parze :]

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
szukałem na necie ale nie ma fajnego kupujesz na jakiejś giełdzie zniszczoną szafkę z regałami możesz pomalować i układasz ja tak zrobiłem i mam tam poukładane części od motorów na samej górze WSK poniżej MOTORYNKA i komarek a na samym dole JAWKA i wiem gdzie co szukać

LwG

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Sobie ostatnio takie coś urządzałem, w podobnych wymiarach;) Tylko, że to piwnica pod domem.
Przede wszystkim najważniejszy jest jakiś stół ("warsztat"). U mnie jest to wielkie metalowe "biurko"(ze 2m długości i 1.2m szerokości). Tam mam szuflady, dokładnie 3. To tak:
1. Śrubokręty, młotki, miarki, coś do pisania(szuflada jest spora, także łatwo coś znaleźć)
2. Klucze różnego typu, gwintowniki i wiertła
3.Dłutka, piłki, ogółem narzędzia ostre.
Nad tym mam 3 półki, w których są różne elektro-narzędzia, kable, jakieś części zapasowe itp.
Na wejściu mam mały regalik( chyba 5 szuflad), gdzie mam posortowane wkręty, gwoździe, nity itp.
I w rogu stoi szafka, na której trzymam oleje, jakieś części z robionego skutera, pudełeczka ze śrubkami(od skuterów).
Staram się tam trzymać względny porządek, tak, że mój skuter i kolegi stały w wygodnych miejscach i oboje przy nich bez problemu robiliśmy.
A i do tego mam mały ogrzewacz ceramiczny podłączony pod butlę i teraz zamontowałem wentylator nad nim(z rurą wychodzącą na dwór), po to żeby oprowadzał te opary i daje radę szczerze mówiąc;)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
lucek15, zapodaj jakies foto.
ja aktualnie mam garaż w którym jest wszystko.. :/ ale niedługo musze wylac podłoge i ogarnąc sciany (jak sie ociepli a towar do tego juz czeka) i zaczynam robic swoje gniazdko :d.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
najważniejsza krata piwa w rogu.

Obrazek
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=142770
http://www.youtube.com/watch?v=RlJe_jZ0 ... ideo_title

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No właśnie panowie jakieś fotki . A co do kraty piwa - Chcesz sie napić idź do baru albo na imprezę , a nie podczas pracy chlać ... Warsztat z wódką lub innymi % to melina nie warsztat . Miejsce pracy jak każde inne . Dajcie jakieś fotki swoich garaży z paru wybiore to co mi najbardziej będzie dopowiadać :]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
garaż kolegi lucek15, może ładnie wyglądać...tzn piwnica:) niech zarzuci zdjęciem:)

Kiedyś ziolas94, opisywał swój garaż. Poproś jego o zdjęcie bo też dobrze miał zorganizowane:)

Wolę pchać Opla niż jeździć VW... no chyba, że T4<3

Tytuł:
*

Pojazd:
xXxKamilxXxGT,

1.Duży stół najlepiej metalowy (obity blachą)
2.Wyciągarka zawsze się przyda najlepiej na linkę
3.Szafki na części daj na zamek najlepiej (dużo miejsca zajmują)
4.Biurko z lampką np. do składania gaźnika czy projektowania czegoś
5.Małe szufladki na różne śruby numerycznie nakrętki i podkładki oddzielnie
6.Wiertarka stołowa , pistolet do spawania plastików, urządzenie do mierzenia kompresji (manometr chyba) , Pistolet na gorący klej , spawarka.
7.Oddzielne półki na rzeczy elektryczne i na cześć
8.Oleje na osobnej półce podpisane
9.Podstawa pod skuter żeby nie stał na betonie
10. Miej części które się często psują

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ave_vw, Niech strace i napiszę :P
Przedewszystkim potrzebny jest Ci stół i dobre oświetlenie nad nim. Klucze płaskie, oczkowe, śrubokręty najlepiej zamocować na płycie tak jak na zdjęciu. Elektronarzędzia, mikrometry, rzadko używane klucze, nasadki itp. najlepiej umieścić w osobnym pomieszczeniu w szafie. Śrubki itp. najlepiej posortować i włożyć do takich skrzyneczek i postawić na półce lub regale ja akurat mam regał z przegródkami kupiony od kolesia, który miał go w sklepie za 15 zeta.
Nakrętki śrubki itp. których jest mniej albo po prostu nie było miejsca umieszczone w pudełkach po margarynie, może i nie estetyczne ale wygodne Reszta opisana w postach wyżej.
PS.
Sory za syf dawno nie było generalnego porządku.
Wymiary płyty to 2,5m na 1,25m

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Teraz w każdym polskim garażu bd replika garażu ziolas-a:PP sorry za off:)

Wolę pchać Opla niż jeździć VW... no chyba, że T4<3

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ave_vw, woli ścisłości to nie tylko mój garaż, a pomysł z płytą wykombinował mój tata, jest do już druga płyta, pierwsza była nad stołem ale zrobiła się za mała więc powstała ta. Regał też wyczaił mój tata od znajomego. No i nie ukrywajmy w wieku 16 lat nie kupiłbym tylu narzędzi a tak nawiasem to część kluczy jest jeszcze made in PRL lub ZSRR. A propos ZSRR kraj się rozpadł a narzędzia trzymają. Wiadomo w między czasie zawitały wkrętaki Stanley i klucze King's Tony itd.
Zaletą i jednocześnie wadą mojego garażu jest to, żę jest on pod domem, z jednej strony ciepło bo jest w nim CO a z drugiej wszystkie zapachy idą do góry.

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nikt chyba nie wspomniał o plakacie/kalendarzu z gołą babką :mrgreen:
Bez tego nie ma porządnego warsztatu/garażu.

Ostatnio zmieniony 18 lut 2011, 21:30 przez br3w, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna