Dzisiaj jest 02 lis 2024, 4:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rucio, Pisze tak bo znam łebka który na nowym airsalu zrobił 5 km bo mu dozownik przestał działać , a przez cały czas użytku cylindra na pewno stanie się coś co wpłynie na cylinder . Przegrzanie , paprochy , olej , złe złożenie , łożysko igiełkowe się rozleci itp . A znam wystarczająco ludzi co ze mną śmigają żeby potwierdzić każdy przypadek zepsucia nicasilu ;)

*Derbi Gpr Nude 125 <3 *

Mam części do derbi GPR na sell

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
cylek do minarelli am6 gazior dellorto 21 , wal polini evolution takze o cylinder tylko chodzi czy zeliwo dluzej pozyje czy airsal nicasyl i ktory airsal dodam ze paliwo sam mieszam

StunT

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zależy.. napisałem Ci pw.;]
estilete3 - owszem tutaj masz racje :) Ale tak jest w każdym cylku.. Co fakt to fakt że nicasil jak sie rozleci to papa.. ale za to ma lepsze odprowadzanie ciepła itp. Jak się go dobrze złoży, będzie się dobrze mieszać benze (Jak tutaj kolega nie ma dozownika to nie ma mowy o braku oleju.. chyba że zapomni wymieszać :D) i ogólnie jak się będzie w miare dbać to nie powinien się rozlecieć.. Z resztą sami wiecie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak zadba tak bedzie miał . na wszystkim bedzie dobrze jeździł . Airsal ma gorsze wykonanie , polini sam kupuje bo mnie przekonuje wykonaniem i mocą . A to co kupisz zalezy od tego jak chcesz jeździc ;) Wsiooo

*Derbi Gpr Nude 125 <3 *

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
no wlasnie jak chcesz jezdzic pisalem ci i nie powiem co kupic pod moje wymagania czy polini czy airsal z jednej strony chcialbym miec w 200km dotarty sprzet :D ogolem moje sprzety maja co chwile wysokie obroty jazde na kole, i trasa 90-100 i nie wiem co sie bardziej nada czy polini czy jakis airsal

StunT

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja bd i tak za polinim:)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Docierani żeliwa 1000 km to bzdura . Tłok i pierścienie potrzebują obciążenia przez to przy odpowiedniej jeździe 400 km wystarczy za świat ;) Ja brałbym polini , bo przy takiej jeździe zawsze wystepuje ryzyko przegrzania , zatarcia itp np lato +30 stopni i smigaj 70 km ? Mordor . Bierz polini i sie głupio nie pytaj . Lepiej wykonane , lepszy stosunek ceny do jakosci , wieksza moc ;) , tańsza eksploatacja ,mozliwosc szlifu , a Airsal tylko lepiej odprowadza ciepło, ciut dłużej pośmiga co czyni , ze airsal przegrywa ;)

*Derbi Gpr Nude 125 <3 *

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bym bral coś na nicasilu tylko tłoki po pewnym przebiegu się zmienia i nic więcej chyba że go przegrzejesz mocno kilka razy to wiadomo że jak zatrze to i nicasil pójdzie się pieprzyć ale jak będzie się dbać o temperaturę i olej to będzie git bez powodu yamaha cagiva i aprilia w 125 nie mają w seri nicasilowych cylindrów a o wyczynach nie wspominając ;p to jest twarda powłoka kilka tłoków spokojnie wytrzyma ;) sam mam cagive 125 wiem co mówię ;p

Ostatnio zmieniony 17 mar 2011, 16:02 przez ReKoRdZiK, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
estilete3 pisze:
Docierani żeliwa 1000 km to bzdura . Tłok i pierścienie potrzebują obciążenia przez to przy odpowiedniej jeździe 400 km wystarczy za świat ;) Ja brałbym polini , bo przy takiej jeździe zawsze wystepuje ryzyko przegrzania , zatarcia itp np lato +30 stopni i smigaj 70 km ? Mordor . Bierz polini i sie głupio nie pytaj . Lepiej wykonane , lepszy stosunek ceny do jakosci , wieksza moc ;) , tańsza eksploatacja ,mozliwosc szlifu , a Airsal tylko lepiej odprowadza ciepło, ciut dłużej pośmiga co czyni , ze airsal przegrywa ;)

dokładnie;) 400-500 i mozna juz odkrecac konkretnie:D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
haha to mnie pocieszyliscie w takim razie bede kupywal poliniego :) Dzieki wielkie wszystkim za pomoc :) jeszcze jedno pytanko bo nie chce mi sie nowego tematu zakladac bo nie mam ani licznika ani nic a musze miec zeby km zobaczyc i predkosc moze mi ktos polecic jakis licznik rowerowy?do moto

StunT

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Obojętnie jaki, duży wybór jest na allegro. Ten jest fajny http://allegro.pl/licznik-rowerowy-xxl- ... 28946.html

Pozdrawiam

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ogladalem ale bezprzewodowe ponoc przy np linach napieciowych czy jakis tam to licznik szaleje i moze ma ktos w moto i moze polecic jakis model ?

StunT

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Montują rowerowe do skuterów i jeszcze się nie spotkałem żeby się ktoś żalił że są jakieś problemy. Trzeba z dala od kabla WN z kablem od czujnika.

Pozdrawiam

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3