Dzisiaj jest 05 sie 2025, 15:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak mam namówić rodziców na wyjazd z kolegami? Trasa 50km w jedną stronę. Mówią, że nie bo jestem za młody :/

Pomóżcie...

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ile masz lat ze tak mówia? nie misisz mówic gdzie jedziesz.. obys cały wrócił.. nie znamy twoich rodziców wiec nie wiem czy ci ktos pomoze.. musisz albo odpuścić albo postawić na swoim i wbrew ich woli jechac.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
U mnie wyjazd 100km, w jedną będzie na zasadzie oznajmienia, a nie pytania ; ) Czemu musisz pytać :mrgreen:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
piotrek1993 pisze:
nie misisz mówic gdzie jedziesz

Jak jest niepełnoletni to musi.Jakby mu się coś stało,a by nie powiedział gdzie jedzie,to rodzice mają przerąbane.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mate57, zawsze jest ryzyko. ale moze bedzie uważał :D czesto mówie ze jade sie wozić i nawet dłuższe trasy nie robia problemu :d

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
piotrek1993 pisze:
Mate57, zawsze jest ryzyko. ale moze bedzie uważał :D czesto mówie ze jade sie wozić i nawet dłuższe trasy nie robia problemu :d

Jak widzisz ryzyko jest bardzo wielkie, jeśli chłopak ma 10 lat i nie ma nawet pewnie karty motorowerowej... sądząc po ilorazie inteligencji, ponieważ założył ten temat i zadaje idiotyczne pytanie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
stoprocent.1995, nie cisnij mu bo ty masz juz 3 ostrzeżenia :P poczekamy niech sam powie ile ma lat. i pamiętaj ze niema głupich pytań tylko bywaja głupie odpowiedzi.. :)

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
stoprocent.1995, po 1. nie mam 10 lat a 15, po 2. a ma! i to od 2 lat. Widzę, że mamy tutaj do czynienia z magistrem, profesorem czy inną wspaniała fachurą, sądząc po wspaniałym, niebagatelnym i jakże uroczystym stylem pisma Pana u góry...

Otóż, sądzę iż ten temat i to pytanie nie jest idiotyczne, ponieważ założyłem go poprostu dlatego, że mi pomysły się skończyły, a liczyłem na to, że inni spróbują mi pomóc, a NIE BĘDĄ OD RAZU RZUCAĆ POCISKAMI I OBRAŻALI AUTORA!

Może z Tobą Piotrek uda się normalnie pogadać.

Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 0:20 przez _dawca orgazmow, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
piotrek1993 pisze:
niema głupich pytań

To jest głupie pytanie bo jak osoba trzecia ma pomóc skoro nie zna sytuacji? I swoją drogą- to jest forum bravo czy samosia czy jednak forum o motoryzacji? Sorry ale autor tematu jest jakiś upośledzony skoro żali się tu na forum.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
piotrek1993 pisze:
niema głupich pytań

To jest głupie pytanie bo jak osoba trzecia ma pomóc skoro nie zna sytuacji? I swoją drogą- to jest forum bravo czy samosia czy jednak forum o motoryzacji? Sorry ale autor tematu jest jakiś upośledzony skoro żali się tu na forum.

Nie to nie jest głupie pytanie, normlanie, to jest forum o motoryzacji, w którym jest dział offtop, w którym można rozmawiać o wszystkim i o niczym, nie, autor nie jest upośledzony i nie żali się tutaj na forum.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

_dawca orgazmow pisze:
Nie to nie jest głupie pytanie, normlanie, to jest forum o motoryzacji, w którym jest dział offtop, w którym można rozmawiać o wszystkim i o niczym

No tak ,nie dajesz sobie rady sam z rodzicami to szukasz pomocy na forum? Weź się ogarnij świeżaku.

_dawca orgazmow pisze:
autor nie jest upośledzony i nie żali się tutaj na forum.

To co robi wg ciebie? Bo wg mnie się żali bo rodzice nie chcą gdzieś go puścić haha co za problemy. Tylko nie płacz do poduszki.

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzisiaj mówię mamie, że chce jechać z kolegami na rozpoczęcie sezonu z kolegami itd., mama mówi, że NIE i dalej nie chce rozmawiać, to mówię dlaczego, ona tylko, że jestem za młody. Ja od razu wnerw i poszedłem, bo mnie takie sytuacje wkurzają... Nie mam pomysłu jak ją przekonać, żeby się zgodziła, tam będą koledzy, dość duża ekipa, nie wiem z 10 osób na skuterach.

czarekcw pisze:
_dawca orgazmow pisze:
Nie to nie jest głupie pytanie, normlanie, to jest forum o motoryzacji, w którym jest dział offtop, w którym można rozmawiać o wszystkim i o niczym

No tak ,nie dajesz sobie rady sam z rodzicami to szukasz pomocy na forum? Weź się ogarnij świeżaku.

Z rodzicami daję sobie rade, ja pier**le człowieku, sam się ogarnij, nie mam co powiedzieć, bo do Ciebie nic nie dociera! :roll: Piszę tu, bo mi pomysły się wyczerpały jak ich przekonać! Rozumiesz?! Myślałem, że ktoś inteligentny (NIE TY!) napiszę na temat i spróbuje mi odpowiedzieć, jak na razie zrobił to piotrek, dzięki Ci i czekam na kolejne OGARNIETE odpowiedzi a nie jakiś chłoptasiów, którzy myślą, że są fajni jak nabiją ponad 800 postów na forum motocyklowym... Nie pisz tutaj już i nie rób offtopu, a swoje zdanie zostaw dla siebie, bo to, że je tutaj wykrztusisz to mnie to szczerze gówno obchodzi. Do widzenia.

_dawca orgazmow pisze:
autor nie jest upośledzony i nie żali się tutaj na forum.

To co robi wg ciebie? Bo wg mnie się żali bo rodzice nie chcą gdzieś go puścić haha co za problemy. Tylko nie płacz do poduszki.

Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 0:31 przez _dawca orgazmow, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
_dawca orgazmow, wyluzuj poslady.. trzba spokojnie i długo.. podaj jej argumenty ze bedziesz jechał wolno i ze koledzy moga itp.

Tytuł:
Awatar użytkownika

_dawca orgazmow pisze:
Ja od razu wnerw i poszedłem, bo mnie takie sytuacje wkurzają

Tym zachowaniem dowiodłeś dla mamy że nie jesteś dojrzały i ja się jej nie dziwię.

Jeszcze jedna dobra rada:
Obrazek

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
piotrek1993 pisze:
_dawca orgazmow, wyluzuj poslady.. trzba spokojnie i długo.. podaj jej argumenty ze bedziesz jechał wolno i ze koledzy moga itp.

No teraz się uspokoiłem i jutro dalej będę gadał, no muszę powiedzieć, że wolno będziemy jechać i w grupie, mówiłem już, że inni mogą, ale ona mówi, że inni jej nie obchodzą...

czarekcw pisze:
_dawca orgazmow pisze:

Tym zachowaniem dowiodłeś dla mamy że nie jesteś dojrzały i ja się jej nie dziwię.

Jeszcze jedna dobra rada:
[url=http://c2.wrzuta.pl/wm6874/a14d5e90000734834aa2c690/wez_sie_ogarnij]Obrazek[/url]

Nie mam zamiaru słuchać twoich wspaniałomyślnych rad. Kolejny raz mówię: Do widzenia!

Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 0:34 przez _dawca orgazmow, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
OGARNIETE odpowiedzi a nie jakiś chłoptasiów, którzy myślą, że są fajni jak nabiją ponad 800 postów na forum motocyklowym

Po pierwsze świeżaku- offtop nie liczy postów a reszta wypowiedzi czyli ponad 800 dowodzi mojej inteligencji której ty nigdy nie nabędziesz maminsynku.

Cytuj:
Nie pisz tutaj już i nie rób offtopu, a swoje zdanie zostaw dla siebie, bo to, że je tutaj wykrztusisz to mnie to szczerze gówno obchodzi.

W offtopie mogę robić offtop a piszę dlatego że ktoś się pośmieję z twojego braku rozumu i komunikatywności z rodzicami. Moimi postami cię ośmieszam i jest mi z tego powodu miło. Bo ten temat nadaje się do kosza co oczywiście zgłosiłem to moderatorowi. Poprawiłeś mi humor na dobranoc.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Cytuj:
W offtopie mogę robić offtop a piszę dlatego że ktoś się pośmieję z twojego braku rozumu i komunikatywności z rodzicami. Moimi postami cię ośmieszam i jest mi z tego powodu miło. Bo ten temat nadaje się do kosza co oczywiście zgłosiłem to moderatorowi. Poprawiłeś mi humor na dobranoc.

Już Cię lubię :mrgreen:

_dawca orgazmow pisze:

Takim zachowaniem pokazujesz, że jesteś niedojrzały albo rodzice nie mają racji. Jak pierwsza opcja - daj se siana, jak druga, to jedź i zrób wbrew rodzicom. Skoro jesteś dojrzały, a to oni są w błędzie, to po pupie nie dostaniesz. Udowodnisz, że byli w błędzie. Zresztą dużo zależy od zaufania do Cb. Jeśli sprawiasz problemy, a rodzice nie mogą na Tobie polegać, to nie dziw się, że nie chcą Cię puścić. Osobiście moi rodzice mają do mnie duże zaufanie, do takiego stopnia, że np puszczają mnie na imprezy z pełną świadomością, że będę pić. Tego, że nie będę pić, nie sprawią, lecz mogą o tym wiedzieć, a co lepsze? Wiedzą też, o tym, że nie zrobię nic głupiego i myślę głową. Potrafią mnie zostawić na np półtora tygodnia samego w domu. Nigdy nic nie odwaliłem, na psiarni nie byłem, do domu wracam o ustalonej porze i nie chodzi tu o godz typu 20, tylko np w tygodniu mogę wrócić o 00:00 i nikt, nic nie powie, bo wiedzą gdzie jestem i ew co do robię, a raczej co mogą wiedzieć, że robię. Nawalony też nigdy nie wróciłem, max po 4 piwkach, rozmowa o tym raczej polegała na tym, że się ze mnie nabijali, że wypiłem. Zresztą, jak nauczysz tak masz :|

Ogólnie chodzi o Twoje zachowanie i zaufanie względem rodziców do Twojej osoby.

Mam zamiar jechać do Poznania i Kisielina na rozpoczęcie. Napomnę im tylko 2 dni wcześniej, że jadę i tyle. Nie pytam, lecz oznajmiam. :wink:

Zauważyłem, że z "pytania" czy "mogę" się wyrasta. U mnie było tak, że razem z przestaniem pytania się "czy mogę .." nastąpiło takie coś, że mam większy luz. Zawsze jak pytałem, to było tak, że muszą się zastanowić itd. I czasami się nie zgadzali. Pytając się, uświadamiam im, że wiem, że mogą mieć coś przeciwko, tym samym, dając im do zrozumienia, że mogę zrobić coś co im się nie podoba, skoro mogą mieć coś przeciwko. A skoro tak, to muszą się upewnić, że nic się nie stanie. Jak im oznajmiam, że jadę, to nie próbują się domyślać co i jak, bo myślą, że skoro oznajmiam, to mam pewność, że się zgodzą, a skoro się na pewno zgodzą, według mnie, to nie muszą mieć powodów do obaw, skoro nawet ja wychodzę z tej wersji, że nie muszą, to tym bardziej oni. Itd itp, temat na dłuższą rozmowę, dość psychologiczną. :wink: W domu mówią na mnie "filozof" :<

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 1:15 przez JawoR, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Runner
JawoR, chyba nikt by tego lepiej nie ujął. Ale wiesz jeśli jak dotąd za każdym Twoim wyjściem, czy coś pytałeś rodziców, czy możesz to nie jedź teraz tak bez ich zgody, tylko musisz ich stopniowo przyzwyczajać. Myślę, że dasz sobię radę, ale jeśli jest tak, że w domu nie masz zdania to może być ciężko.

KUPIĘ YASUNI C16 P/G stan bdb

Kontakt: puzon20@gmail.com

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Alfa Romeo 166 2.4JTDm 230KM
JawoR, Mam podobnie jak u CB :)
Jak idę pić z kolegami albo coś mówię im o tym, a słyszę tylko "Kluczyki i dokumenty w domu"

Jak im mówiłem, że w wakacje jedziemy w kilka osób do Poznania skuterami to troche się burzyli, ale uświadomiłem im po co jade, a nie jazda bez celu.

Co do autora tematu...
_dawca orgazmow, Nie burz się jak Ci nie pozwolą... Powiedz po prostu, że to nie będzie jazda bez celu, na paliwo masz, i zadzwonisz do nich gdzie jestescie i ze jestes caly, uswiadom tez, ze porobisz zdjecia motocykli, ktore tam beda i im pokazesz. Powiedz, ze zalezy Ci na wyjezdzie... Pomoz mamie sprzatac albo cos jej pomagaj odkurzac i po prostu spokojnie zaczynaj wchodzic w temat - nie od razu, ze jedziesz tylko stopniowo.

Moja Aprilia :
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=257155

Moje TGB :
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 45#1788945

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
JawoR pisze:
jedź i zrób wbrew rodzicom

Wtedy będzie musiał liczyć się z wpie####em ze strony rodziców :mrgreen:
Także tego wyjścia nie polecam.Pogadaj z mamą dobrzę, a nie uciekasz jak tylko mama mówi nie :mrgreen:
A jak mama dalej będzie na nie, to powiedz, że jedzie z Tobą też św.Krzysztof i nic Ci się nie stanie :mrgreen:

Ostatnio zmieniony 18 mar 2011, 13:44 przez Patryk0102, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna