Dzisiaj jest 02 lut 2025, 11:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
italkit i tak nie ma wersji z cewką oświetleniową więc bez cewki wezmę i światła diodowe podłącze pod aku.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja byłbym za Stage6, za 1150 można dostać, a chyba jeszcze nikt w Polsce tego zapłonu nie montował ^^ Przemyśl taką opcję.

Tytuł:
**

Pojazd:
Ja pier.....
Spadłem z krzesła gdy zobaczyłem ten topic. Dam sobie głowę uciąć że wszyscy z tego topicu poza smugglerem nie mieli nigdy kontaktu ze sportowym zapłonem.
Miałem zapłon Italkit, Stage6 a teraz mam Malossi. Moje odczucia są takie:
Italkit:
Fajny tani zapłon. Znacząco lepszy od seryjnego. Nie podoba mi się to że nie ma miejsca na klin, przez co przy przykręcaniu go do wału trzeba czymś schwycić rotor, inaczej się on przestawi.
Stage6:
Bardzo dobrze wykonany zapłon. Duży dostęp do części zamiennych i możliwość wyboru dwóch ścieżek.Jest już miejsce na klin. Zapłon jest cyfrowy.
Malossi:
Ładnie wykonany, prosty w ustawianiu zapłon. Posiada miejsce na klin. Jest to zapłon cyfrowy.

Na wszystkich zapłonach sportowych osiąga się baaardzo zbliżone moce, ale wszystko zależy od danego, konkretnego przypadku.
O co chodzi z tym czy zapłon jest analogowy czy cyfrowy?
Zapłon analogowy ma nonstop stałe wyprzedzenie, a zapłon cyfrowy zmienne w zależności od prędkości. Osiągi na zapłonach cyfrowych są lepsze niż na analogowych, mowa tu o lepszych wkręcaniu się na obroty.

Proszę, przestańcie nabijać posty jeżeli nie macie nic do wniesienia do tematu bo wprowadzacie chłopaka w błąd :)
Pozdrawiam!
Panthelion

Tytuł:
*

Pojazd:
Oki dzięki za wyczerpującą wypowiedź, i ważne informacje i postaram się jednak znaleźć Stage6 chyba że będzie problem to zostanę przy Italkicie.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema! :shock:
Co za żal
Wolus pisze:
Italkit Malossiego MHR
yyy... Pierwszy raz słyszę o takim czymś :???: Zastanówcie się chłopaki co piszecie.. Jedyne godne przeczytania wypowiedzi są Pantheliona i Smugglera... Jeśli chłopak nie widzi różnicy między zapłonem Polini a Italikita, może lepiej, żeby się nie brał za taki tuning albo pogadał z kimś kto się naprawdę zna i ma styczność z takimi częściami...

Ja polecam zapłony Stage6 i MHRa, nie będę znowu pisał dlaczego bo z wypowiedzi Pantheliona wszystko wynika.
Pozdrawiam
michalos

SKZ R/T

Tytuł:
*

Pojazd:
Wszystkie rozumy pozjadał, jak już wszystko się dowiedziałem to znalazł się. Poza tym wiem czym się różni polini i italkit i chciałem żebyście mi doradzili który wybrać :neutral:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2