Dzisiaj jest 23 lut 2025, 12:53

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
lucek15 pisze:
pawelr691, to świadczy tylko o Tobie... Najwyżej wpakowałaby Ci się w tył i skończyłbyś marnie... Wina byłaby w całości po Twojej stronie.

nie masz racji, winny jest ten co uderza z tyłu, Pawełr691 mógłby powiedziec, że mu pies, wiewiórka, kot czy Bóg wie co jeszcze wyleciało, ale ten co wali z tylu i tak jest winny.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nika2315 pisze:
No hmm mnie też sie kilka razy zdarzyło że kierowcy wymusili pierwszeństwo , lecz mój znajomy nie miał już tego szcześcia że wyszedł bez szwanku . Pod koniec wakacji wracał co domu no i tir mu wymusił pierwszeństwo , byłam jakies 5 minut po wypadku , kolega zginął na miejscu . Szczerze mówiąc nic z niego nie zostało tak samo jak ze skutera , przerażający widok . Wiec uważajcie na siebie , bo nie życze tego ni komu a szczególnie takiego przeżycia .

Jest takie coś jak ograniczone zaufanie. Gdyby nie to, kilka razy już lądowałbym pod skalpelem. To jest ważniejsze niż wszytskie ograniczenia prędkości, drogi z pierszeństwem przejazdu. Liczy sie również szczęscie. Koledze troche go zabrakło [*]

WWW.TKKJ.NET

Cytuj:
,, mixol to nie olej... to płynna technologia"

xD

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
vrathe pisze:
Ja też nie mam szacunku dla kierowców bo oni nie maja do mnie ;) jak widzę że jest na lewym i wyprzedza to ful maneta i patrze kiedy czołowe bedzie ;)

I mandat za niebezpieczną jazdę bo pojazd wyprzedzany ma umożliwić sprawny manewr i tym samym świadczy o tobie kultura jazdy której nie masz.

pawelr691 pisze:
No ale cóż mój skuter do najwolniejszych nie należy więc ją odgoniłem wyprzedziłem i odpłaciłem się jej :twisted: po wyprzedzeniu ostro w heble.

lucek15 pisze:
pawelr691, to świadczy tylko o Tobie... Najwyżej wpakowałaby Ci się w tył i skończyłbyś marnie... Wina byłaby w całości po Twojej stronie.

Iceman_ pisze:
nie masz racji, winny jest ten co uderza z tyłu, Pawełr691 mógłby powiedziec, że mu pies, wiewiórka, kot czy Bóg wie co jeszcze wyleciało, ale ten co wali z tylu i tak jest winny.

Bezpodstawne takie hamowanie to też wykroczenie i nie zawsze winny jest ten co uderza z tyłu. A takie ściemy że coś wyskoczyło to zostaw dla siebie.

Chcecie poprawy na drogach a sami zachowujecie się jak dzieci. Ale to nie mój problem jak ktoś was spierze czy dostaniecie strzała w tylek/w bok skutera za cwaniaczenie. Też byłem w podbramkowej sytuacji nie raz ale to że ktoś ma jednoślady w dupie nie oznacza że wszyscy tak mają. Opanujcie się trochę...

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja również miałem sporo nie ciekawych zdarzeń . Aktualnie przejechałem na bzyku w ciągu 2 sezonów 15 tyś i powiem z głębokim sercem .w 80% kobiet nie umie wgl jeździć . O to przykład , jadę główną drogą ,pani po prawej stronie chciała z bocznej drogi włączyć się do ruchu ,na przeciwko mnie .Ja miałem pierwszeństwo i babka wyjechała na środek ulicy i szczęście miałem że jechałem 60kmh i że nie było żwiru . Normalnie zajechała mi drogę ja po hamulcu jednym i drugim i przed drzwiami zatrzymałem się ,skuter aż mi się przechylił na prawą stronę .Baba miała 100% widoczność i nie wiem jak mogła mnie nie zauważyć ,światła miałem włączone ,środek dnia . Babka nawet nie zatrzymała się i nie przeprosiła ,tylko uciekła .Osobiście jeżdżę skuterem do szkoły i próbuję zawsze kogoś wpuścić gdy włącza się do ruchu . Najgorsza droga to po za miastem gdy jadę do domu lub jadę do miasta . Jeżdżą tiry itd . Czasem tir na 3 wyprzedza i w tedy nie widzi mnie ,a pobocza nie ma jest tylko rów i raz wpakowałem się w rów ,a tir dalej pojechał .Dobrze że rów był płytki i miałem małą prędkość .

romet 777
-cyllinder 72ccm Wm
-wał wzmacniany WM
-sprężynki sprzęgła HEBO
-Wariator top racing 6g
-wałek sportowy
-sprężyna dociskowa malosi +7
-świeca irydowa
-Dysza 85
-moduł WM
-Cewka WM
-pasek ATHENA
www.bikerboyzlubin.boo.pl

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Iceman_, no i co z tego. Raczej z tłumaczenia nici, bo za pewnie za dużo by z niego nie zostało :lol:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Bezpodstawne takie hamowanie to też wykroczenie i nie zawsze winny jest ten co uderza z tyłu. A takie ściemy że coś wyskoczyło to zostaw dla siebie.

Winny jest właśnie ten, który uderzy w tył samochodu. Po prostu drugi samochód źle ocenił sytuacje i to jest jego wina.

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
creative, Dokładnie powinien zachować odpowiedni odstęp od innego pojazdu a jak jechał centralnie za tobą no to jego problem jego wina :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

creative pisze:
Winny jest właśnie ten, który uderzy w tył samochodu. Po prostu drugi samochód źle ocenił sytuacje i to jest jego wina.

Boże co za bzdury...
http://malopolska.policja.gov.pl/files/ ... ikator.pdf
Strona 5 wykroczenie nr 42 i co, łyso?

Jeśli bezpodstawne było ostre hamowanie, winę rozkłada się na dwóch kierujących tzn ten co hamował i ten co uderzał i obaj dostają mandaty.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mylicie się panowie. To się nazywa wymuszenie i spowodowanie zagrożenia na drodze. Starczy żeby był jakiś świadek i z waszych zacnych planów nici.

czarek mnie ubiegł no ale i więcej napisał a ja powiększyłem swoją wiedze.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, 22:22 przez br3w, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

br3w, siurki pozjadały rozumy i myślą że znają prawo. Aż żal że takie niedouki jeżdżą po polskich drogach. Całe szczęście że te egzaminy wprowadzili bo jak widać u nich z wiedzą nt ruchu drogowego to na bakier.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jestem tego samego zdania co do egzaminów również jestem za prawkiem AM.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: R125, Aerox Stunti
Ja miałem taką sytuację, jeszcze w tamtym sezonie, jechałem drogą osiedlową, z dobrym asfaltem i dość szeroką, ale są na niej garby. No i jadę te 45km/h, chciałem ominąć 'śpiącego policjanta' po prawej, akurat tam jest wyjazd z jakiejś posesji. Jestem na garbie, patrze, a tam jedzie blondynka, w mercedesie wyjeźdza, w ogóle sie nie patrząc i centralnie mi pod koła. A że w Roxach są najlepsze na świecie, stosowane w promach kosmicznych hamulce brembo zdołałem wyhamować. Staje potem na skrzyżowaniu, a dzieci sie patrzą na mnie z tego mercedesa jakbym jechał kogutem po pustyni. :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Wszystko zależy od kierowcy, mój tata był w takiej sytuacji, że jechał kilkanaście kilometrów za TIR'em, koleś załadowanym zapylał ponad stówkę cały czas, podczas próby wyprzedzenia zajeżdżał drogę. Wymusił kilkukrotnie pierwszeństwo z naprzeciwka, jak wyprzedzał. W wiosce, przechodziła grupa uczniów z nauczycielem przez pasy, nawet nie zwolnił, nauczycielka zdąrzyła tylko popchnąć kilku ostatnich uczniów na chodnik. Tata postanowił go wyprzedzić i zwolnić go nieco. Wyprzedził i zwolnił, a ten, w wiosce przy ciągłej zamiast zwolnić to jeszcze na zakręcie tatę wyprzedził i to że się pokapował, że tata tak specjalnie, to wyprzedzając, wyprzedził tylko ciągnikiem, a przyczepą nie, co poskutkowało tym, że zbliżająca się z lewej naczepa TIR'a zbliżała się nieuchronnie ku tacie. Musiał zwolnić gwałtowanie i zjechać, bo by go na 20cm krawężnik wbił tą naczepą. Tatuś się wkurzył niemiłosiernie, wyciągnął telefon, 112, opisał co i jak, powiedział, że ma świadków (nauczycielka, uczniowie). Powiedział, w którym kierunku jedzie, kilka kilometrów dalej został zatrzymany przez ustawiony patrol. Z miejsca go wytaskali z ciągnika z rękoma na głowie, prawko zabrali mu od razu, a także dowód na ciągnik, za łyse opony. Tata później dostał telefon, z podziękowaniami za dobrą postawę społeczną :mrgreen: Kozak :cool:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
JawoR pisze:
zapylał ponad stówkę

Jak to możliwe skoro TIR'y mają ograniczniki prędkości montowane i nie mogą jechać więcej niż 90km/h?Dodam, że nie można ogranicznika ot tak zdjąć...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Wystarczy, że nie było to wczoraj, gdzie wszystkie TIR'y muszą tak mieć. Wystarczy, że TIR będzie starego typu. Wystarczy, że nie założyli blokady. Wali mnie to w sumie :roll: Wujek jeździ TIR'em i blokady nie ma, chcieli mu wcisnąć nowego z blokadą, to powiedział, że woli jeździć starym, przynajmniej się z terminami wyrabia.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Dobra już nie wnikam kiedy to było :cool:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Alfa Romeo 166 2.4JTDm 230KM
Ja miałem sytuację jadąc z pracy... TIR chciał mnie wyprzedzić na głównej (mialem 75km/h) oczywiscie mu zjechalem jak moglem, w koncu gdy wyprzedzal jechal tak blisko mnie ze plandeka dotknal ramienia... Kolo z tylu slizglo mi się na pobocze, wlecialem na lewy pas z latajaca kierownica we wszystkie strony, wylecialem przez kierownice po czym o dziwo skuter mnie wyprzedzil i uderzyl w zderzak, pozbieralem sie pobieglem do goscia a on mowil, ze sobie wszystko naprawi tylko mam jechac na ogledziny. Mialem zbita kostke, piete, kolano, biodro i lokiec.

Wczoraj np jechalem sobie 85km/h i gosc w ostatniej chwili po zastanowieniu sie wyjechal przede mnie, myslalem ze go zaj***e... Jeszcze mi klakson nie dzialal...

Moja Aprilia :
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=257155

Moje TGB :
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 45#1788945

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja kiedyś miałem zawieść mamie dokumenty jadę i jakiś gościu z rejestracją warszawska służbowym samochodem wyjeżdżał ze stacji, ja jadę spokojnie bo miałem pierwszeństwo a ten na mnie trąbi ze wymuszam, jako, że miałem dopiero kilka kilometrów swoją madzią przejechane trochę się przestraszyłem, ale potem przeanalizowałem i kurde co za pajac, nie dość, że wymusza to i trąbi. A tak to ja w mieście się bawię, oni stoją sobie na światłach, a ja sobie skuterkiem między nimi, i pierwszy na światłach ^^

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
Właściwie to ta ignorancja jest przez to, że sporo osób jeździ i nawet przepisów nie zna czasami utrudniają poruszanie się, ale wiadomo nie wszyscy. Za czasów skutera sam nie raz wściekałem się na innych skuterzystów bo stwarzali zagrożenie a to wszystko wina niewyedukowania przy wyrabianiu karty motorowerowej ba nie raz wystarczy się zapisać, że chce się kartę zapłacić za komitet i szkoła wyrabia kartę.

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Alfa Romeo 166 2.4JTDm 230KM
kosa423, JAKI TO BYL SAMOCHOD ? SREBRNA TOYOTA ?

Moja Aprilia :
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=257155

Moje TGB :
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 45#1788945

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna