Dzisiaj jest 23 lut 2025, 13:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
miałem podobną sytuacje tylko babka w Cinquecento zachaczyła mnie i się wywaliłem, oczywiście babka jechała dalej jakby nic, inni kierowcy czuja się porostu panami na drodze i tyle z mojej strony,

"Nie sztuka się rozpędzić, sztuką jest się zatrzymać ;]"
"Jeździj tak szybko jak twój anioł stróż potrafi latać"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
To się znikąd nie wzięło. Tak jak ktoś wspomniał wielu skuterzystów stwarza problemy na drodze i stąd takie zachowania. Wcześniej, gdy jeździłem simsonem, to był on chyba nieco lepiej odbierany. Wiele osób przyglądało się (szczególnie starsze pokolenie) i inni motocykliści jakoś chętniej wymieniali pozdrowienia. Właśnie skutery tak się jakoś źle kojarzą.
A jedna z nielicznych takich sytuacji, to jadąc gdzieś 60km/h jakiś dziadek wyjechał mi prosto przed twarz z drogi podporządkowanej. Tak sprytnie udało mi się go objechać, że dumny z siebie do końca tej ulicy wlokłem się jak tylko najwolniej się da. Klakson by sobie biedaczyna spalił :wink:
Sam jeżdżę samochodem, a jeśli pogoda dopisuje to też skuterem i zawsze staram się być w miarę możliwości kulturalnym na drodze.

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Alfa Romeo 166 2.4JTDm 230KM
Booyaka, Zgodzę się z Tobą, raz jadąc 35/40km/h bo miałem reszte paliwa i sobie tak ciapcialem do cpn'u, gosc zaczal trabic jak poje***y, no to i ja sie zdenerwowalem, na jedno kierunkowej 10-15km/h ;) Klakson to sobie też by spalił.

Moja Aprilia :
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=257155

Moje TGB :
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 45#1788945

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
KaaC pisze:
(mialem 75km/h), jechalem sobie 85km/h.

Teraz masz powód takich sytuacji.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Patryk0102 pisze:
JawoR pisze:
zapylał ponad stówkę

Jak to możliwe skoro TIR'y mają ograniczniki prędkości montowane i nie mogą jechać więcej niż 90km/h?Dodam, że nie można ogranicznika ot tak zdjąć...

skótery tez maja blokady,i co??troche ci wyjade,ale wyobraz sobie ze autokary po dodatkowym badaniu technicznym moga miec podniesona predkosc max o 20km/h,czyli moga jechac 100km/h,wiec co za problem albo pogrzebac w komputerze pokladowym ciagnika siodlowego????wiele kierowców ma tylko homologacje ze blokada jest,ale z blokady to ino jest papier....

72ccm
rozrzad naraaku touring
dysza90#
cewka hajg spid(taka marchewkowa-seria ded)
siatex=trwalszy niz polini,jeszcze nigdy nie czyszczony,silnik narazie jest z nami!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najgorsze jest jak skuterzysci na coliberkach zawrotne 40 km/h na jednopasmowce jada srodkiem ulicy... Nie to ze bokiem czy cos tylko srodkiem, gdzie inne samochody przelotowo jada po 80 km/h :) Ja sie staram i jezdze bokiem drogi, tez nie wleke sie 40 km/h, ale tez nie zawsze drogi sa idealne zeby jezdzic boczna strona ;)

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja nie rozkminiam ludzi jade sobie dziś spokojnie gazując skuter ale jade wolno (co prawda drze sie strasznie) widze idzie jakis dziadek z pieskiem (to była taka droga miedzy domami) zblizajac sie do niego on chcial mnie jak by zatrzymać podchodząc do mnie i pokazując gest reka dodawania gazu i coś gadał nie wiem w czym mu przeszkadzałem -.- albo kolejny przypadek z dziś smigam sobie po swojej ulicy (przejechałem ze 3 razy) wracam do domu i sie dowiaduje ze ktoś zadzwonił (do mnie do doamu) że jak bd jesczze jeździł to zadzwoni na straz miejska nie robumiem takich ludzi zazdroszcza (że ja mam skuter po tuningu a on jakis np. lipny samochód ?) moja reakcja na tą wiadomosć mam kuzyna co ma racinga i jak mu przyjdzie stożek to odrazu smigamy po mojej ulicy wnerwiając gościa

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
marcinagility pisze:
Patryk0102 pisze:
JawoR pisze:
zapylał ponad stówkę

Jak to możliwe skoro TIR'y mają ograniczniki prędkości montowane i nie mogą jechać więcej niż 90km/h?Dodam, że nie można ogranicznika ot tak zdjąć...

skótery tez maja blokady,i co??troche ci wyjade,ale wyobraz sobie ze autokary po dodatkowym badaniu technicznym moga miec podniesona predkosc max o 20km/h,czyli moga jechac 100km/h,wiec co za problem albo pogrzebac w komputerze pokladowym ciagnika siodlowego????wiele kierowców ma tylko homologacje ze blokada jest,ale z blokady to ino jest papier....

Jak Ty mało wiesz na temat ciągników siodłowych...
W ASO go nie odblokują bo tego zabrania prawo, można na lewo co jest cholernie trudne i kosztowne i ślad komputera, który odblokował zostaje zapisany w systemie auta. Jak na tachografie wyjdzie, że auto jechało ponad 90km/h są olbrzymie mandaty szczególnie na zachodzie ( z 300 euro albo i lepiej ). Jak by tak auto cały czas jeździło to i kierowca dostałby mandat, po którym by się nie pozbierał oraz firma ogromną karę.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
dodam do siebie co do tego telefonu rano na bramie u mnie wisiała uszczelka pod wydech xD za free nowa... ten kto mi na hate dzwonił i dal uszczelke ździwi sie bo dalem będzie sie to darło xD

Tytuł:
Awatar użytkownika

vrathe, Na Twoim miejscu zmieniłbym stożek na serię, albo mniej przepustowy stożek, tzn cichszy. Jest różnica w dźwięku między np e5 z obudową a bez. Posiadam bez obudowy, to najpierw mnie słychać a potem widać :mrgreen:

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
no mi sie drze strasznie ale nie zamierzam wymieniać stożka ponieważ nie dawno go kupiłem xD no chyba że policja sie doczepi i sprawdzi ile decybeli mój skuter wydeje to ja przekroczę z pewnością normę ale bd sie tłumaczył że uszczelkę pod wydechem wywaliło xD

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
vrathe, co do sąsiada mam takiego dziada xD Raz nawet już z łapami do nas leciał. Ale to buc bo, boi się mnie sprzedać starszemu to matce mnie sprzedał. Od razu z powrotem założyłem stożek. Niedługo znów regulacja to pewnie jeszcze tu zawitam ;]

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
vrathe, to racing tak potężnie chodzi? :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

vrathe, Tylko, że wiesz, jak ktoś powie, że latasz więcej niż powinieneś, to ten ktoś narobi Ci niezłego syfu :<

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Asaroth pisze:
marcinagility pisze:
Patryk0102 pisze:
JawoR pisze:
zapylał ponad stówkę

Jak Ty mało wiesz na temat ciągników siodłowych...
W ASO go nie odblokują bo tego zabrania prawo, można na lewo co jest cholernie trudne i kosztowne i ślad komputera, który odblokował zostaje zapisany w systemie auta. Jak na tachografie wyjdzie, że auto jechało ponad 90km/h są olbrzymie mandaty szczególnie na zachodzie ( z 300 euro albo i lepiej ). Jak by tak auto cały czas jeździło to i kierowca dostałby mandat, po którym by się nie pozbierał oraz firma ogromną karę.

Teoretycznie z tacho nie mozna dac mandatu za przekroczenie predkosci...ale to teoria,a co do odblokowania,ja dam se skutera spalic ze przynajmniej polowa ciagników nie ma blokad,albo ma zwiekszona predkosc,narazie sie nie bede sprzeczal,gdyz nie jestem kierowca zawodowym,wiec zaduzo nie wiem,jedynie tyle co z ojcem pogadam(zawodowy kierowca)a w aso odblokuja,pod warunkiem,nie jezdzisz po drogach...

72ccm
rozrzad naraaku touring
dysza90#
siatex=trwalszy niz polini,jeszcze nigdy nie czyszczony,silnik narazie jest z nami!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jadę dziś z kolegą on swoim squtem i wyprzedzamy korek 1km wszyscy nam zjeżdżają a nagle ptak tirem nam tak specjalnie trochę wyjechał i zatrąbił :angry:

faka mu pokazałem :|

Romet Ogar 900> Honda CBR 125> Honda NSR 125> Honda NSR 125> VW GOLF 3 1.6 GT> Honda VFR 750 > Opel Tigra 1.4 > BMW E36 COUPE 320i szpera 90 %> Nissan Almera N16 1.8>Yamaha Thunderace 1000

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
f0rest pisze:
faka mu pokazałem

Po co :| Jeżeli widze ze mi ktoś złośliwie zejeżdża to staram sie wyprzedzić i olać, w koncu to ja jade w tym momencie szybciej od niego, niech sie pozłości jeszcze troche, i udam że mi to wisi.

WWW.TKKJ.NET

Cytuj:
,, mixol to nie olej... to płynna technologia"

xD

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E30
A ja zauważyłem, że po zmianie skutera na biegówkę jestem znacznie bardziej szanowany.
Przykład? Cały poprzedni sezon jeździłem bardzo dużo skuterem i mijałem wielu motocyklistów oczywiście każdemu pokazując lewą rękę - żaden nie odpowiedział.
Niedawno przesiadłem się na biegówkę. Pierwszy motocykl jaki zobaczyłem i już lewa w górę. I to on pierwszy pokazał!
Także na moim przykładzie widac jak są traktowani kierowcy skuterów...

///BMW

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jakbym jeździł np R6 i miał każdemu Coliberkowi machnąć ręką .. To bym nie miał siły wcisnąć sprzęgła :mrgreen:

razor99 pisze:

- Bo?
razor99 pisze:

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
mmm,tak jest gdyz sqt dorwie jakis 8 latek i kozaczy i puzniej takie sa efekty,a motor to symol wolnosci i dojrzalosci,a sqt symbol niewolnictwa,chesz wiecej,ale ta przekladnia cie caly czas poraza cepowata konstrukcja...fuuuuuuuuuuu :wink:

72ccm
rozrzad naraaku touring
dysza90#

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna