Dzisiaj jest 19 sie 2025, 9:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Otóż od pewnego czasu, a konkretnie od środy mam problem ze swoim neosem. Tegoż własnie dnia jak zwykle jechałem rano do szkoły i skut czasem przerywał, olałem to myśląc, że to wina nierozgrzane silnika. Po lekcjach, gdy chciałem wrócić do domu, podchodze do skuta kopie, odpalił pochodził chwile na wolnych obrotach i zgasł. Po tym nie dał już żadnych oznak życia. Zadzwoniłem po wujka, który przyjechał busem i zabrał moto do domu, gdzie od razu zabrałem się za rozbiórkę gaźnika. Przedmuchałem w nim wszystkie dysze i kanaliki, następnie poskładałem wszystko do kupy, kopnąłem raz w kopkę i ku mojemu zdziwieniu moto odpałiło natychmiast. Pojeździłem sobie troche i odstawiłem je do garażu. Na następny dzień przychodze, znowu pojechałem do szkoły i obyło się bez żadnych problemów. Pod wieczór chciałem se pojeździć i znowu to samo, skuter nieodpałił. Na następny dzień znowu rozebrałem i przedmuchałem gaźnik i znowu skuter odpałił bez problemów, tylko że tym razem po przejechaniu ok. 50m neos zgasł robiac charakterystyczne dla braku paliwa buuu. Zsiadłem z niego i za sobą zobaczyłem sznur benzyny, a pod skuterem wielką plamę benzyny. Znowu rozebrałem gaźnik i go wyczyściłem, ale tym razem neos już nie odpalił. Po sznurze benzyny sądze, że to wina zacinającego się pływaka, tylko pytanie jak to naprawić ? Poradźcie coś, bo mi już nerwy puszczają przy tym skuterze.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Byc moze masz dziurawy plywak. Po wyczyszczeniu odpalil, chwile pochodzil, do plywaka naleciala benzyna i opadl na dno, dlatego paliwo moglo sie przelewac. Na twoim miejscu wyciagnalbym plywak i zanurzył w jakims naczyniu z benzyna, tak zeby plywak byl na dnie. Po jakies godzinie moglbys stwierdzic, czy plywak jest dziurawy, czy nie (jesli wewnatrz bedzie benzyna, to jest dziurawy). Jesli okazaloby sie, ze to to, to moglbys kupic zestaw naprawczy do gaznika, ale i tak na twoim miejscu zainwestowalbym w nowy gaznik, bo wtedy przynajmniej masz pewnosc, ze nie rozwali Ci sie, jak gdzies pojedziesz. :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdzałem pływak Twoim sposobem i wyszło na to, że jest cały. Macie może inne pomysły jak ożywić mojego neosa ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]