Dzisiaj jest 05 mar 2025, 19:40

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na ten sezon tuninguje moją dt. Zastanawiałem się nad zestawem Malossi Big Bore 85cc + wał i do tego gaźnik 24mm, wydech jakaś używka i inne obowiązkowe rzeczy. Potraficie oszacować ile będzie wynosiło spalanie na takim tunie? lub może zaproponujcie coś innego, aby uzyskać jak największą moc przy jak najmniejszym spalaniu.

sprzedam NOWE łożyska top racing do dt50 LX/MX
i inne:
-logitech g35
-nokia n82
-MTB prodigy 9.81 + pike 409
-creative gigaworks T40

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie ma nic za nic. Przy gazniku 24mm spali ci 7-8l \100km (jak dla mnie jest to sporo)
a że paliwo drogie to i takie spalanie jest bez sensu, no ale jeśli masz kase na paliwo i chcesz mieć jak najlepsze osiągi to takie spalanie jest jak najbardziej na miejscu.
Nie zmniejszysz spalania utrzymowując te same osiągi. Jeśli chcesz aby to jezdziło jak rakieta, przy spalaniu max 5\6l to inwestuj max w gaznik 17,5, jakiś wydech np Hebo+ cyl Polini race 80cc, i to bedzie ładnie chodzić, ale jesli jestes maniakiem prędkosci to jak mówiłem, nie ma nic za nic.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zastanawiałem się nad polini 80cc, ale myślę, że 17,5mm do tego cylka to za mało. Wydech też raczej nie ta klasa. Jeśli tak jak mówisz, uzyskam spalanie 6,5l na tym cylku i wybujam z dt około 16KM to zdecyduje się na ten cyl. Nie chcę zakładać nowego tematu więc jeszcze zapytam o jeden drobiazg, a mianowicie zna ktoś jakąś stronkę gdzie dostane serwisówke do dt 2008r lub sam am6? będę wdzięczny.

sprzedam NOWE łożyska top racing do dt50 LX/MX
i inne:
-logitech g35
-nokia n82
-MTB prodigy 9.81 + pike 409
-creative gigaworks T40

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie masz szans wejsc na takie spalanieprzy tym cylku u mnie w skucie na stgae6 racing palil przy ostrej jezdie 8,5!!Wiec watpie zebys tyle wyciagnol!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skuter do dt-ki porównujesz?

Motorynka Pony>Jawa 50>Router Bassa 50

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ]