Dzisiaj jest 24 lut 2025, 0:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mattiz1, Celnik Cię wyśle na rentgen bądź wsiądzie do auta ze śrubokrętem jak do ojca ostatnio i na 90% możesz się z autem pożegnać jak coś znajdzie
:).

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
Jest to karalne, jeżeli w aucie, bądź ciężarówce są ,, zainstalowane" dodatkowy bak/i .

Celnik, bądź strażnik jest bardzo wścipski i potrafi przeszukać całe auto.

Akurat moja mama jest celnikiem i nie takich delikwentów łapała. :wink:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kEru! mógłbyś spytać mamy ile najwięcej można w kanistrze przewieźć przez granicę? Czasem nie 25l w metalowym kanistrze?

Tytuł:
*

Pojazd:
Dwa lata temu z Białorusi można było legalnie przewieść ok 5-10 l benzyny w kanistrze (nie wiem jak z ropą, ale pewnie tak samo), a co do fajek to karton.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Po co sobie problemy robić?
Czytałem, że w miastach niedaleko granicy Ruskiej i Ukraińskiej ludzie sprzedają takie paliwo po 3.50zł:)
Stają najczęściej na parkingach w blokach, lub trzeba mieć do nich dojście.

U mnie w Płocku sprzedają "lotnicze" po 6zł za litr. Kiedyś wlałem z ciekawości do Roxanki, to różnicę czułem od razu. Dużo lepiej na obroty wkręcał, ale przy tym sporo więcej palił.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z tego co wiem to dwa lata temu na ukrainie byłem i można było przewieść przez granice dwie butelki wódki na osobę i jeden wagon fajek . Co do benzyny to nie wiem jak tam jest.Wiem za to że odprawy celne są bardzo dokładne ,mowa tu o celnikach ,przeszukaniach , z pieskami chodzą i sprawdzają auta\autokary itd . lucek15, ciekawi mnie to że ty masz 2t i ci na tym bp lotniczym nie zatarł się ...

romet 777
-cyllinder 72ccm Wm
-wał wzmacniany WM
-sprężynki sprzęgła HEBO
-Wariator top racing 6g
-wałek sportowy
-sprężyna dociskowa malosi +7
-świeca irydowa
-Dysza 85
-moduł WM
-Cewka WM
-pasek ATHENA
www.bikerboyzlubin.boo.pl

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: C4
W karnistrze można przewieźć nie więcej niż 10L.

Dużo osób jeździ B4, B3 ze względu na to, iż maja pojemny bak. :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ruska benzyna jest jak ruskie fajki. Tanie ale niedobre. Mieszkam w Białymstoku, tutaj jest bezproblemowy dostęp do takiej benzyny. Kiedyś jeszcze jak tata miał Łade to zalał ruskiej i nie chciała jechać, przerywała, strzelała itp. Chociaż znajomy ma RX'a i cały sezon na ruskiej jeździł i nic nie było. Osobiście bym się bał zalać.

Obrazek

Zaproszenia na TakeAGift.pl

http://www.takeagift.pl/polecam:33023

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Według mnie każdy kto kupił swój sprzęt za SWOJE pieniądze nie naleje takiego czegoś.... Będzie wolał wydać więcej a jeździć pewniej...

Sprzedam całą Aprilie SR na częsci
gg 1064217

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
hmm ktoś pisał o lotniczym czy ktoś może wie gdzie idzie takie kupic w krakowie ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
partyzant01 pisze:
Ruska benzyna jest jak ruskie fajki. Tanie ale niedobre. Mieszkam w Białymstoku, tutaj jest bezproblemowy dostęp do takiej benzyny. Kiedyś jeszcze jak tata miał Łade to zalał ruskiej i nie chciała jechać, przerywała, strzelała itp. Chociaż znajomy ma RX'a i cały sezon na ruskiej jeździł i nic nie było. Osobiście bym się bał zalać.

o tym był już temat i powiedz mi dlaczego tam jakoś na niej mogą jeździć a my nie ? i nie mów że tak same łady śmigają bo ile to jest filmików od ruskich jak jakaś furka fajna jedzie ;]

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 93#2189593 Moje Audi ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
KrystianSR50, Ja napisałem też przypadek z Ładą, jakoś nie jechała za dobrze moja a u ruskich jeżdżą. Ogólnie mówiąc tam każdy samochód jest 2/3 razy częściej u mechanika niż w Polsce. Mogę Ci podać jeszcze jeden przykład, jakiś czas temu pojechałem na wakacje na ukraine (wyjazd zoorganizowany) i po pierwszym tankowaniu autokaru na Ukrainie i przejechaniu ok. 100km pozapychały się filtry paliwowe i coś tam jeszcze. NA dodatek część tam jeżdżą również na podajże 80oktanowej benzynie, która mniej zużywa silnik.

Jeszcze dam takie porównanie z zapytaniem; jakie wolisz palić fajki? Ruskie czy Polaki?

Tak samo jest z benzyną.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
partyzant01, no polskich " Mocnych " albo " Poznańskich " nie chciał bym palić, przecież np. Routy 66 to nie polskie papierosy, tytoń masz amerykański, dużo tego wymieniać. :)

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kolego partyzant01, zaciekawiło mnie z tymi fajkami .Jakoś od mnie znajomi mają fajeczki z ukrainy L`m i dobrze się pali ,więc nie rozumiem niby czemu mają być gorsze. Co do benzyny , jakoś my tak samo zalaliśmy do autokaru i to nie mało tylko pełny bak i jechać jechał i nie było problemów więc nie wiem na jaką wy tam w trafiliście .

romet 777
-cyllinder 72ccm Wm
-wał wzmacniany WM
-sprężynki sprzęgła HEBO
-Wariator top racing 6g
-wałek sportowy
-sprężyna dociskowa malosi +7
-świeca irydowa
-Dysza 85
-moduł WM
-Cewka WM
-pasek ATHENA
www.bikerboyzlubin.boo.pl

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki AP 70
Do przewożenia benzyny polecam jakies mercedesy starszego typu albo Vw passat. Lekkie przerobienie baka i będziesz miał 120l za jednym razem :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
partyzant01 pisze:
KrystianSR50, Ja napisałem też przypadek z Ładą, jakoś nie jechała za dobrze moja a u ruskich jeżdżą. Ogólnie mówiąc tam każdy samochód jest 2/3 razy częściej u mechanika niż w Polsce. Mogę Ci podać jeszcze jeden przykład, jakiś czas temu pojechałem na wakacje na ukraine (wyjazd zoorganizowany) i po pierwszym tankowaniu autokaru na Ukrainie i przejechaniu ok. 100km pozapychały się filtry paliwowe i coś tam jeszcze. NA dodatek część tam jeżdżą również na podajże 80oktanowej benzynie, która mniej zużywa silnik.

Jeszcze dam takie porównanie z zapytaniem; jakie wolisz palić fajki? Ruskie czy Polaki?

Tak samo jest z benzyną.

Wiesz kiedyś za komuny do prezydenckich samochodów sprowadzano specjalne paliwo z Finlandii bo było w nim mniej zanieczyszczeń. Teraz to już nie jest aktualne więc.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawa wygląda tak: jak wracasz z Ukrainy to ruscy odrazu ci mowia ile chca kasy i cie puszczą odrazu. Jak nie dasz im to cale auto ci sprawdza, wiec jak dasz im kase to mozesz nawet w bagazniku wiezc 100l wachy. ale to tez zalezy na kogo trafisz bo wiekszosc odrazu wyciaga rece po grywny a czasami zdazaja sie tacy co cie sprawdza.

Cylek 70 ccm china
Wał RMS sport
Łożyska SKF c4 i simeringi corretto
Filtr Polini
Sprężyna centralna Hebo +50% + Sprężynki sprzęgła Top Racing +30%
Rolki 5,5g
Pasek Motoforce
Wydech LeoVince ZX
Gaźnik Dellorto 17,5
Polini Speed Control

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
phoenix10102, Ostatnio ktoś z kolegów opowiadał ze był tam w ukrainie ze starym tirem i policjant w ukrainie się pyta ile pan jechał... Ten mówi 40 ... Na to policjant za dużo przecież tam pisze że można do 60...Policjant za dużo... Tam tylko łapią bo chcą w łape...

Sprzedam całą Aprilie SR na częsci
gg 1064217

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak Ukraińcom nie dasz to cie nie puszczą, a jak dasz chociaż 5 hrywien to tylko pieczątka i jedziesz dalej :mrgreen:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Stasiu2, No, ale chodzi o to że sprzedawane/produkowane w Polsce, są lepsze w smaku niemasz takzwanego kapcia w mordzie.

lukasz9501, Ja też pale ruskie papierosy viceroy'e, PallMalle, LM i inne przeróżne odmiany. Dlaczego? Bo są tańsze. Np. polskie LM 10.20, ruskie 6.00. No prawda ja też nie narzekam na ruskie LM ale porównaj je z polskimi to poczujesz różnice.

Zresztą jeżeli chcecie jeździć na ruskiej to prosze bardzo, ja z własnego doświadczenia wiem, że jej już nigdy nie zaleje.

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna