Dzisiaj jest 25 lut 2025, 7:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Asaroth, Nie kierowałem tego tylko do Ciebie chodzi mi o to że w niemczech aby kupić coś dobrego zazwyczaj trzeba zapłacić więcej niż w Polsce. Jedynie rozbitki itp są tanie bo nikomu nie chce się z tym robić.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
RiderNRG, To wybacz :wink:. Co do ceny tych aut masz rację. Kiedyś sporo analizowałem ten rynek.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wg mnie z niemiec opłaca się sprowadzać motocykle,samochody itp ponieważ jeśli niemcowi coś się zepsuje to on nie idze do sąsiada zrobić to jak najmniejszym kosztem z chińskich podróbek tylko zaprowadza sprzęt do serwisu i wymienia na firmowe rzeczy...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie słuchaj takich rzeczy ; To tak jak polscy handlarze kupują samochody tylko od dziadków z rocznika 1930 albo od starszej pani. Niemiec naklepie 300tys w 3 lata, zdarzy się pare stłuczek bądź wypadków np. z walcem drogowym. Poleci do polaka blacharza który zrobi za 1/4 ceny niemieckiej i autko leci do polski z przebiegiem 120 tysi bezwypadkowe. Niemcy już dawno zaczęli kombinować jak tu oszczędzić kasę i dobrze im to wychodzi z pomocą polaków. Jest spora grupa co uczciwie serwisuje dba o auta ale przykładowo te auta są droższe o 10 tys zł przy kwocie 50tys...

http://motoklub.malopolska.pl/ << Zapraszam na forum... MotoKlub Małopolska

Derbi Senda SM
Cagiva SuperCity 125 SM

Tytuł:
**

Pojazd:
Baton pisze:
Nie słuchaj takich rzeczy ; To tak jak polscy handlarze kupują samochody tylko od dziadków z rocznika 1930 albo od starszej pani. Niemiec naklepie 300tys w 3 lata, zdarzy się pare stłuczek bądź wypadków np. z walcem drogowym. Poleci do polaka blacharza który zrobi za 1/4 ceny niemieckiej i autko leci do polski z przebiegiem 120 tysi bezwypadkowe. Niemcy już dawno zaczęli kombinować jak tu oszczędzić kasę i dobrze im to wychodzi z pomocą polaków. Jest spora grupa co uczciwie serwisuje dba o auta ale przykładowo te auta są droższe o 10 tys zł przy kwocie 50tys...

Wiem coś o tym, przykład Toyota Yaris 2008 rok, przebieg 22 tysiące, po dachowaniu, cały bok rozwalony, itp..

Do wymiany: maska, klapa, szyba przód i tył, dach, lewe drzwi, do prostowania słupek, i masa rzeczy do szpachlowania, Kupiona za niecałe 1000 tysięcy. Tak polacy kombinują, wspawują nowy dach, itp. a potem sprzedają za kupę kasy..... I jak tu bezpieczny samochód kupić.

Nawet ostatnio miałem kilka zdjęć.... teraz aktualnie mam jedno z wczoraj po wycięciu starego dachu.

Ostatnio zmieniony 30 mar 2011, 8:50 przez adikSR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
adikSR pisze:
Kupiona za niecałe 1000 tysięcy

Przy normalnej cenie 20-30tyś to rzeczywiście okazja :lol:

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
**

Pojazd:
Booyaka pisze:
adikSR pisze:
Kupiona za niecałe 1000 tysięcy

Przy normalnej cenie 20-30tyś to rzeczywiście okazja :lol:

10k, jak ma się warsztat i wszystkie narzędzia pod ręką, np. migomat, rozpieracze, itp.etc, zakłada blacharski na przykład, to włożą w części z 5 tysięcy max i tylko za malowanie płacą tzn tylko za produkty bo sprężarka też jest. Więc wychodzi o 5 do 15 k na czysto....

Tak samo było z Oplem Meriva, też po dachowaniu i przeszczep dachu, poszła za 28k, a kupiona za 8. A włożyli coś koło 7 - 9k.

Mam jedno foto z wczoraj, i tak już ładnie na tym wygląda. Szkoda że już nie mam fotek z początku.

Obrazek

tutaj po założeniu drzwi - przymierzanie. Już dach wspawany był.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 30 mar 2011, 9:23 przez adikSR, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
adikSR, a w ofercie sprzedaży napisałeś że po wypadku był czy napisane że bezwypadkowy?
sorka za OT

LwG

Tytuł:
**

Pojazd:
Zależy jaki samochód i co było w nim robione. Bo jak wiadomo nie raz na szybach jest inny rok.... jak się dokupi. Ale nie raz można szyby dostać z tego samego roku :P Albo też czasem szyby są całe.

Tytuł:
*

Pojazd:
Za ładne auto w Niemczech trzeba zapłacić-ale ma się auto pewne,choć wiadome że okazje się zdarzają.

Ten Yaris..lol mama sprzedaje Corse 94r i przyjechali jacyś i mi wydziwiali ze błotniki były odkręcane(powiedziałem że była uszkodzona maska zderzak i wzmocnienie,chłdonice całe,a nie było zaznaczone że bezwypadek..ludzie są porąbani :P) Teraz lepiej ćwiare wspawać bo nikt sie nie kapnie niż ciągnąć i klepać :P

Tytuł:
**

Pojazd:
TZRfan pisze:
Za ładne auto w Niemczech trzeba zapłacić-ale ma się auto pewne,choć wiadome że okazje się zdarzają.

Ten Yaris..lol mama sprzedaje Corse 94r i przyjechali jacyś i mi wydziwiali ze błotniki były odkręcane(powiedziałem że była uszkodzona maska zderzak i wzmocnienie,chłdonice całe,a nie było zaznaczone że bezwypadek..ludzie są porąbani :P) Teraz lepiej ćwiare wspawać bo nikt sie nie kapnie niż ciągnąć i klepać :P

Wiesz jak komuś zależy na aucie dobrym to niech kupi sobie powyżej 2000 roku przynajmniej to potem wydziwiać nie będzie... Zresztą na te nowsze auta też trzeba brać przymiarki, najlepiej jechać z czujnikiem wykrywania szpachli pod lakierem itp. wtedy masz pewność : ) Czy auto bite lub nie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
adikSR, Nie odpowiedziałeś, to wystawiane są te auta jako bezwypadek czy jak?

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
**

Pojazd:
JawoR pisze:
adikSR, Nie odpowiedziałeś, to wystawiane są te auta jako bezwypadek czy jak?

Pisałem :P Że zależy ... przeczytaj wyżej.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powiem tak. Malowane auto bym kupił. Wiem jak to jest jeździć po polskich drogach. Nowe auto prawie, ledwo 20k najechane a odpryski od kamieni że szlag trafia. Ktoś przerysuje zderzak czy próg się wytrze od butów, różne są przypadki. Też znam ten ból że ktoś przerysuje auto na parkingu. Wtedy trzeba pomalować żeby było estetycznie. To mi nie przeszkadza i nigdy nie będzie przeszkadzać. Sam teraz poluję teraz na ładną a4 b6 z porysowanymi zderzakami czy do jakiś drobnych poprawek. Jest z czego zbić cenę a auto nie traci zbytnio i dorwie lepsze wyposażenie ;) Z czasem sobie zrobię i będę miał;) Gorzej z takimi przeszczepami że dach spawany czy cała ćwiara ;p

http://motoklub.malopolska.pl/ << Zapraszam na forum... MotoKlub Małopolska

Derbi Senda SM
Cagiva SuperCity 125 SM

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sorki Panowie za odkop ale nie chcę nowego tematu zakładać.

Wiecie może gdzie znajdują się ubezpieczalnie skuterów, motocykli w Niemczech i Austrii? Słyszałem ze sa połącie tego ale w co celować...

Jak ktoś nie chce tutaj pisać bardzo proszę na PW :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3