Dzisiaj jest 12 lut 2025, 15:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na nowy sezon postanowiłem kupić: Pompa wody SSP +40% i pytanie nr 1. czy pomoże w chłodzeniu Aeroxa? Czy moze jest zbędna? Reflektor Revo XR8 nr2. czy ta lampa nadaje się do jeżdżenia po drodze, bo słyszałem że słabo oświetla jezdnię. Ogólnie mało jezdze w nocy, wiec chodzi mi głownie o to czy chociaz troche oswietla droge. nr3. co zrobic z kierunkami w tej lampie? czy je montowac czy zrobic zeby swiecily razem z halogenkami? Amortyzator tylny RMS RX nr4. Jak mogę go dobrze wyregulować, żeby nie schodzic ze skutera z bólem pleców etc. i Dzwon sprzęgła Tec CNC R nr5-teraz mam dzwon polini zamiennik oryginału, wiec pomyslalem ze ten dzwonek lepiej będzie chłodził sprzęgło. Czy dobrze myślałem?(o ile w ogóle jeszcze mysle..;])
Pozdro dla wszytkich i licze na odpowiedzi;)

-Laser X-Pro
-wario Hebo Next Generation
-sprzęgło Hebo N
-Pasek Polini Kevlar
-przeciwtalerz waria Polini
-dzwon Tec CNC R
-wał Top Racing Evolution NG
-gaźnik Metrakit Racing 19 mm

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
kowax15 pisze:
Pompa wody SSP +40% i pytanie nr 1. czy pomoże w chłodzeniu Aeroxa? Czy moze jest zbędna?

Wnioskując po podpisie tzn nie masz większego cylindra to rzecz zbędna. Mam podobny setup (o czym napiszę później) i mi się mało co grzeje. Tu potrzeba lepszego płynu chłodniczego, nie Petrygo czy Borygo tylko z wyższej pólki.

kowax15 pisze:
Dzwon sprzęgła Tec CNC R nr5-teraz mam dzwon polini zamiennik oryginału, wiec pomyslalem ze ten dzwonek lepiej będzie chłodził sprzęgło. Czy dobrze myślałem?(o ile w ogóle jeszcze mysle..;])

Szczerze? Nie warto pakować kasę w ten dzwon póki nie masz lepszego setupu.

I teraz: ja mam następujące części:
- dzwon Polini Speed Bell
- komplecik Hebo Competition Plus (wario Hebo NG, przeciwtalerz Hebo, pasek Hebo Kevlar)
- sprzęgło Hebo N
- wydech Metrakit Hand Made (Ecologic)
Na tych częściach przekładnia mi się nie grzeje, rolki mam 3,6gr, docisk +50% Hebo, sprężynki niebieskie i mi idealnie rusza jak jest zimny czy gorący.

Powiedz mi jaki masz v-max? Bo ja mam wg licznika 95km/h :) .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja wg licznika mam 90km/h. Tylko że mam jakies problemy, bo jak sie rozgrzeje to chodzi gorzej niz zimny. Ja mam same koperty rolek Hebo;] i sprezyne +90% bo na innych ma muła. Sprawdzałem 2,8 3,4 4,5 5,1 ze sprezyna +90% +50% i +60% i wychodzi ze koperty daja najwiekszego kopa;p A jaki płyn preferujesz?

Chce dodać ze na wakacje mam w planach założyc cylek S6 Streetrace'a z wałem i gaźnikiem 17,5 albo 19mm. Więc mysle ze przyda mi sie pompa jak i dzwoneczek;p

-Laser X-Pro
-sprzęgło Hebo N
-Pasek Polini Kevlar
-dzwon Tec CNC R

Ostatnio zmieniony 01 kwie 2011, 0:03 przez kowax15, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Płyn to Prestone jest jeden z lepszych, ja mam kupiony koncentrat K2 i sam sobie rozrabiam jak chcę i nie narzekam. Choć jak kupiłem skuter bo był sprowadzony z Włoch to wcale się nie grzał, jak wymieniłem płyn najpierw na Petrygo a potem na ten K2 to zawsze wskazówka ciut do góry szła. Widać makaroniarze mają dobre płyny.

Kurde swoją drogą to mały v-max masz choć ciekawe jaki masz w rzeczywistości. Ja mając 60km/h na liczniku to wg GPS na Nokia Maps mam 55km/h.

Cytuj:
Chce dodać ze na wakacje mam w planach założyc cylek S6 Streetrace'a z wałem i gaźnikiem 17,5 albo 19mm. Więc mysle ze przyda mi sie pompa jak i dzwoneczek;p

Pisz od razu o co chodzi a nie ja muszę posty edytować :) .
Jeśli taki cylek to wywalasz termostat i jak dalej będzie źle to montujesz nagrzewnicę od jakiegoś auta, ta pompa wody to pic na wodę, niewiele daje. No jak masz mieć ten cyl to możesz się pokusić o lepszy dzwon, w przeciwnym wypadku to strata pieniędzy.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Ostatnio zmieniony 01 kwie 2011, 0:09 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Za ciezarowka to i 100 mi na liczniku wejdzie;] Ale nie o to chodzi. Pytam sie o te czesci. Moze ktos sie wypowie?

-Laser X-Pro
-sprzęgło Hebo N
-Pasek Polini Kevlar
-dzwon Tec CNC R

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]