Dzisiaj jest 25 cze 2025, 0:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Siema, chcę robić sam mieszankę, ale nie chcę wykręcać pompki oleju z silnika, da radę jakoś tylko to odłaczyć bez wyjmowania pompki? Czy trzeba wymontować pompkę bo się inaczej zepsuje jak nie dostanie oleju gdy odczepię wężyk od gaźnika.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Poprostu albo kompletnie wywalasz zbiornik oleju, albo spuszczasz olej i odłączasz wężyki. Jeżeli będziesz robił mieszankę to nic się nie stanie a wejście do gaziora zaślepiasz "czymś" :wink:

.:KLIK:.Szukacie motorka, wpadnijcie do mnie!!!.:KLIK:.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dużo tłumaczenia ale postaram się to wytłumaczyć :D A więc tak: masz taki wężyk który biegnie od dozownika do gaźnika, to weź go odczep od gaźnika i zaślep szczelnie otwór po wężyku znajdujący się w gaźniku. Teraz jak odłączyłeś i zaślepiłeś to weź zrób otwór w zbiorniczku odpowiedni na wężyk który prowadził do gaźnika i włóż tam ten wężyk i ładnie koło niego uszczelnij np silikonem. Do zbiorniczka wlej trochę oleju żeby smarowało pompke, I teraz możesz robić mieszankę sam :wink: Jak masz jakieś pytania to pisz :cool:

Aerox Reaktywacja 2012/2013 by RoxMan
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=321594
AErOX->full Sport by RoxMan---> UP
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=191396

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
WyKręc pompke, odczep od niej trybik. I założ. Zaślep wejście na pompke które szło od dozownika. A ten wężyk co idzie do gaźnika zostaw . :)

Tytuł:
**

Pojazd:
gruszon18 pisze:
WyKręc pompke, odczep od niej trybik. I założ. Zaślep wejście na pompke które szło od dozownika. A ten wężyk co idzie do gaźnika zostaw . :)

No czytaj uważnie nie chce jej wymontowywać.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
adikSR, Ty czytaj uważnie ;] bo najwyraźniej mnie nie zrozumiałeś. Wyjmij pompkę i odczep z niej trybik . I założ

Tytuł:
*

Pojazd: Yamaha Jog RR
A powiedzcie mi jak mowimy o pomce oleju, czy to normalne ze jak odczepilem wezyk od gaznika i puscilem go wolno to mimo ze skuter nie byl odpalany to z wezyka kapie sobie powoli olej, zupelnie sam. Podstawilem pojemniczek i w ciagu 3 dni jest w nim dno calkowicie zalane w oleju od mieszanki. Czemu ten olej splywa pod wplywem grawitacji, tak powinno byc?
Teraz juz wiem czemu po odpaleniu skuter zawsze kopic jak syrenka, bo po tygodniu stania w gazinku mial nadstan oleju...

Pyt nr 2.
Pompka oleju jest pod deklem od pompy wody? Czy sciagajac dekiel od pompy wody wyleje sie plyn chlodniczy, czy to jest tylko obudowa?
Bo chcialbym jakos pozbyc sie tego dozownika i kilka postow wyzej pisano aby zdemontowac trybik od pompy oleju, ale wolalbym nie spuszczac plynu chlodzacego.

Ostatnio zmieniony 04 kwie 2011, 6:18 przez Kerad, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]