Dzisiaj jest 23 lut 2025, 20:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam zaczął sie nowy sezon i czas zrobić coś ze swoim speedem ^^ Rok temu Kupiłem nówkę Wydech Stage6Pro replice + Wario stage6 w tym roku chce zakupić do mojego speeda AC jakiś cylek do wcześniej wymienionych części :cool: Zastanawiam sie bo AC ma krótsze przełożenia czyli gorszy v-max a na nim mi zależy. Kupić cylek 50cc czy 70cc?? Tak żeby nie wymieniać wału. Myślałem też zeby zmienić przełożenia od LC (czy to dużo da? jeżeli skuterek dalej bd AC) Istnieje też opcja przerobienia na LC ale wtedy jakis seryjny 50cc bo na wiecej nie mam kasy :P Prosze o odp

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wybór zależy od ciebie czy ac czy lc . Co do cylka jak po seryjny wał to lepiej wsadź 70cc klasy sport niż 50 ponieważ 50 będzie bardziej wysilona a cyl to jeden z lepszych do ac to malossi sport.

Tytuł:
*

Pojazd:
Hmm własnie myślę żeby zostawić AC + cylek 70cc i przełożenia od LC lub jakieś sportowe ale nigdzie nie moge znaleźć. A co myślicie na temat cylka Stage6 sport Pro żeby juz wszystko bylo tej firmy? Myślałem też nad Polini Sport 70cc. I jak to jest z docieraniem ALu? dawac ostro po gazie? czy tak jak w przypadku zeliwnego stopniowo?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
chudek pisze:
Hmm własnie myślę żeby zostawić AC + cylek 70cc i przełożenia od LC lub jakieś sportowe ale nigdzie nie moge znaleźć. A co myślicie na temat cylka Stage6 sport Pro żeby juz wszystko bylo tej firmy? Myślałem też nad Polini Sport 70cc. I jak to jest z docieraniem ALu? dawac ostro po gazie? czy tak jak w przypadku zeliwnego stopniowo?

jak byś do tego wydechu i waria dał ten cylek stage6 sport pro to by sie cudnie zgrało tylko że to jest cylek klasy midrace i tu by były dodatkowe koszta wał łożyska większy gaźnik. Dokładnie nie wiem ale docieranie trwa krócej niż w cylindrze żeliwnym alu około 200km i chyba gites.

Tytuł:
*

Pojazd:
Jak mid race to stage6pro replica chyba ciut przy slaby no i jak wal wymieniac lozyska gaznik to troche za duze koszta pomysle nad tym mallosim

Tytuł:
*

Pojazd:
malossi sport będzie chyba najlepszym rozwiązaniem

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]