Dzisiaj jest 09 mar 2025, 2:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam :wink:

Piszę tutaj ponieważ mam małe pytanko. Dzisiaj pozakładałem wszytsko w sumie silnik już ramie i nawet chciałem odpalać no ale... Zalałem paliwa z mieszanką. Dozownik oleju został odłączony i będzie robione ręcznie. Także 5l paliwa + mieszanka około 140ml oleju ( myślę że jak kopię to nic się nie dzieję bo smarowanie jest cylindra :wink: )

Układ chłodzący odpowietrzony początkowo trochę ciekł ale dwa sztrapsy i jest okei :) . Gaźnik założony i to się zaczęły problemy i to nie raz z tym gaźnikiem takżę nic nowego :lol: . Sprężanie jest - kompresja jest dobra bo czuć choćby nawet po kopaniu. Natomiast Piaggio początkowo lekko załapało i później już nic. Spojrzałem w dół i plama paliwa... Trochę zdzwiony kopię a tu patrzę w gaźniku dziura obok przepustnicy i ładuję paliwem nie ziemsko jakby tego było mało z gardzieli ( od strony filtra powietrza ) pluje paliwem. Oczywiście zaraz otwór zalepiłem bo tak być nie może i muszę czekać aż wyschnie to wszytsko. Świeca mokra to wiadome że zalewa kranik raczej wykluczam bo nowy . :wink:

Jak sądzie przyczyna nie palenia NRG może tkwić w tym gaźniku a dokładniej w tej dziurce? :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Korzystając z okazji zapytam tutaj ponieważ Piaggio strasznie się zagrzało . Patrzę na tempereaturę i myślę k**wa co jest? Dotykam wężeyków chłodne oprócz jednego tego który wchodzi w głowicę ( gruby ) i przepływa przez termostat.... Jak myslicie termostat poszedł?

Wężeyki które wchodzą do trójnika ( gruby i chudy ) są letnie. Nawet chudy co leci z gaźnika do głowciy letni a ten jedyny gorący.

Pompa wody nówkę sztukę założyłem... . Jak będzie trzeba to i rozbiorę ale kurcze nie chce się

skuter stał... Jak daję gazu to zaraz temperatura skacze a wężyki ciepłe teraz wszystkie. Zmieniłem termostat to samo, paliłem bez termostatu to samo... Dodatkowo strzela z wydechu lekko nie wiem woda dostaję się do cylindra? Zmienić uszczelkę pod głowicą?

Już tracę nadzieję że pompa wody coś nie działa ale jak to możliwe jak rozebrałem wariator i kręciła się ładnie z kołem żebatym ;/?

Cylinder jest ciepły do wiadome pracuje, nawet dotykałem gładzi i nie zostawia rys jest w ładnym stanie. Natomiast woda ciepła jak spuszczam a nie wrzątek. Chłodnica cała w rdzy że tak się grzeję? :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]