Witajcie.Pisze na tym forum, bo juz sam nie wiem co myśleć/robić...Dzisiaj z rana miałem zamówione części u mechanika do zipka a mianowicie wariator WM Motors z rolkami i pasek.. Wcześniej na starych częściach latał 65 km ale przeskakiwała kopka, ponieważ był wariator do wywalenia.. Wracając do mego pytania, po dzisiejszej wymiane wariatora, paska skuter latał jak złoto, 75 km na prostej bez problemu no to pojechałem do domu (mam jakieś 10 km).. wracając do domu w pewnym momencie skuter osłabł, stracił tą dynamike co miał wcześniej i zamyka 65 km... Wku*** się na maxa.. W silniku na wolnych obrotach jest taki delikatny stukot od strony wydechu.. tak mi się wydaje.. W drodze do domu miałem mało benzyny, zatankowałem tym razem 98.. wcześniej była 95.. Możliwe jest to, że przez benzyne osłabł? wydawało mi się, że 98 lepsza.. Co o Tym myślicie? Zipp Quantum GT5 2008r...
Coś również tyrkocze w silniku.. Taki dziwny dzięk.. Łożysko na wałku nowe, łożysko na spręgle nowe, wariator nowy, rolki tez a coś terkocze.. napewno nie rolki bo one są cicho.. Jakieś pomysły?
|