Dzisiaj jest 02 lut 2025, 10:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Analiza testów
*

Pojazd:
Siemano wszystkim. Przeglądając wykresy z hamowni na scooter-attack.com, przy teście
"STAGE 6 SPORT PRO - POLINI 70cc SPORT + Yasuni R" natknąłem się na ciekawe stwierdzenie przy Polini Sporcie, odnoszące się do poprzedniego testu tych samych cylindrów na Yasuni Z :

Cytuj:
Better to save the 40 Euro difference in price really.

(tłum. w praktyce lepiej <<kupić Yasuni Z niż R>> i oszczędzić 40 euro)

I faktycznie, przyglądając się obydwu tym wykresom, Yasuni R na Polini Sporcie wypadł minimalnie lepiej niż "Zetka" - wykres różniła jedynie nieznaczna poprawa przyspieszenia (trochę lepiej przy wyższych prędkościach) (mogę się mylić) i v-max podniesiony o zaledwie 3kmph.

Teraz moje pytanie - niedługo stanę się szczęśliwym (mam nadzieję :D) posiadaczem cylindra Malossi Sport 70 (a jest to cylinder o podobnej charakterystyce co Polini Sport 70) - czy zatem odczuję ogromną różnicę pomiędzy Yaśkiem R, a Z (którego już posiadam)?

A może lepszy od nich obu byłby Laser X-Pro?

Proszę o wypowiedź profesjonalistów ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Każdy cylek inaczej rozkłada moc. Na pewno wykresy z hamowni nie będą identyczne. Bo wtedy posądzono ich by o plagiat. Może moc jest podobna , ale każdy cylek inaczej zachowa się inaczej....

Obrazek

http://wolnekonopie.pl/

Tytuł:
*

Pojazd:
No tak, w sumie przy S6 Sport Pro różnica była już o wiele bardziej zauważalna, ale chyba Malossiemu bliżej do Poliniego niż do Stage6... czekam na dalsze wypowiedzi ;)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moim zdaniem i według testów to Laser wypada między dwoma yaśkami. Moim zdaniem Laser.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Również moim zdaniem jak czytałem w paru testach to Laser wypadł lepiej nawet od Yaśków. Więc wybrał bym Lasera:] Nie wiem jak inni myśla to jest moje zdanie każdy ma swoje opinie o wydechach. Kumpel kupił Lasera niedawno to jest bardzo zadowolony z niego a wczesniej miał ZX i Yaśka to mówił ze Laser lepiej osiągi poprawił.

APRILIA SR

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moim zdaniem to oba Yasuni - Z i R są przereklamowane, ale nie sądzę, aby różnica była między nimi taka mała. Z'ka jest słabiutka, ale R'ka już potrafi swoje pokazać.

Tytuł:
*

Pojazd:
No właśnie w wykresach na Polini Sporcie 70 nie było między nimi zbyt dużej różnicy, nie wiem jak by to wyglądało w praktyce na Malossim. Bo jeśli mam sprzedawać swoją Zetkę za 250 i dołożyć praktycznie dwa razy tyle żeby kupić ERkę (używanej nie znajdę...), a efekt ma być praktycznie zerowy, to to się mija z celem.

Jeśli już laser miałby być lepszy, to bardzo odpowiada mi cena i chrom. Ale mam mieszane uczucia odnośnie jego dźwięku. U jednych wydaje dźwięk, jakby ktoś na****dalał łyżką w talerz, a u innych wydaje miły, basowy pomruk. To zależy od waty, uszczelki, czy farta?

I który wydech lepiej ciągnąłby od dołu, a który wykręcał większe obroty - Yasuni R czy Laser?

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja na twoim miejscu zrezygnowalbym z Yasuni ;)) W tej samej cenie masz Tecnigasa rs2 ktory jest o wiele lepeszy na Polini sporcie ;) Wiem bo sam mam;) A moglem kupic uzywana R;) Jak ja zalozylem u kumpla to efekty byly tak seee;] a tecnigas fruwa;]

Tytuł:
*

Pojazd:
polecam rs 2 i to w chromie i rdze juz masz z glowy :) :mrgreen:

Gilera runner 04 SP

-Malossi Multivar 2000
-Tecnigas RsII CHROM
-Dellorto 17.5mm PHVA

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Yasuni to fenomenalne wydechy - na pewno nie przereklamowane. Do Sporta fakt Yasuni Z bardziej się opłaca niż Yasuni R :wink: Co do Lasera, jak większość starych klientów wie mieliśmy go w ofercie kilka lat temu, ale wycofaliśmy. Yasuni się sprawdza i klienci w 99% są z Yasuni zadowoleni.

Sklep internetowy z częściami i akcesoriami do skuterów / motorowerów / motocykli
WWW.SKLEP.MIELOCH.PL

Szukasz części oryginalnych Aprilia / Derbi / Gilera / MBK / Peugeot / Piaggio / Vespa?
Jeżeli tak napisz na oe@mieloch.pl !

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Junior pisze:
Co do Lasera, jak większość starych klientów wie mieliśmy go w ofercie kilka lat temu, ale wycofaliśmy. Yasuni się sprawdza i klienci w 99% są z Yasuni zadowoleni.
A sprawdzał się w sporcie? Czy nie, że go wycofaliście?

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
Przecież nie będą wycofywali wydech ze sprzedaży tylko dlatego, że źle chodził ze sportem xD
Powodów może być wiele, czysto techniczne jak cena, dostępność itd - na pewno nie powinno nas to interesować.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]