Dzisiaj jest 05 sie 2025, 17:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam.
Na początku chciałem bardzo przeprosić że zakładam nowy temat odnośnie aprili rs 50 z 2008 roku , ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi na wszystkie nękające mnie pytania. Motor kupiłem nowy w końcówce 2009 roku. Nie cały rok temu oddałem ją do serwisu , jednak mój tatko nie chciał mi jej całkowicie odblokować (gdyż nie miałem do czynienia wcześniej z manualną skrzynią), i trochę się bał.
Motorek ma na 100% odblokowany moduł gdyż wkręca się do końca na luzie i na biegu, Ostatnio też został odblokowany całkowicie wydech , w każdym miejscu.
Została również zmieniona przednia zębatka , na 3 zęby więcej (co niby miało dać większą prędkość maksymalną).
Motorek ładnie ciągnie dopiero od 4,5 tys obrotów jednak to chyba normalne przy odblokowanym wydechu.
I teraz ta zagadka... motor jedzie około 80km/h już nawet zastanawiałem się czy licznik nie oszukuje bo aż dziwne.
Ostatnio czytałem wiele postów i doszedłem do wniosku że to co zrobiłem to nie wszystko , gdyż nie zrobiłem nic z gaźnikiem.
Moje plany to:
-zmiana filtru powietrza na jakiś stożkowy, firmowy nie żaden no-name
-zmiana świecy
-Zmienić samą końcówkę wydechu (gdyż po odblokowaniu skuter ma baaardzo głośny i metaliczny dzwięk "tak jak by się uderzało kamieniem w metal") i czy waszym zdaniem zmiana końcówki wydechu na jakąś sportową oczywiście przeznaczoną dla 50ccm a nie od 600 i zmiana filtra powietrza poprawi dzwięk w motorze ?
-i najważniejsze co zrobić z gaźnikiem. nie wiem czy kupić nowy czy zmienić dysze w obecnym. Nie chciał bym też zarżnąć silnika ... bo nie będę zmieniał na pewno cylindra.

Proszę o odpowiedz i pomoc.
Na skuterku chcialem pojeździć ten sezon i sprzedać gdyż w wakacje upragnione prawko.

Bardzo proszę o pomoc i jakieś rady.

Pozdrawiam. Dominik.

ps: wyczytałem na jakimś forum że od prędkościomierza puszony jest kabel do modułu... i do licznika. Możliwe że skuterki z tego roku mają już blokadę komputerową i po przekroczeniu jakieś prędkości komputer blokuje skuterek ?

Jeżeli założony w złym miejscu proszę o przeniesienie.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Zagląda ktoś tu w ogóle ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR125, LoNcIn250
dominik158, w temacie piszesz rs a to jest ścigacz a w problemie piszesz że to skuter

zipp otis 2t > Aprilia sr sport > motorynka > Yamaha aerox 2006 > diabolini xb 33 125cc > Yamaha aerox 2005

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Skuter, Manualna skrzynia biegów, to wszystko mija się z celem jak mamy ci pomoc skoro tak do końca nie wiemy o co ci chodzi:D

Obrazek
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=142770
http://www.youtube.com/watch?v=RlJe_jZ0 ... ideo_title

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Chodzi mu o to gdzie jeszcze można blokady zdjąć i dlaczego tylko 80 km/h idzie.
Jak zmienisz końcówkę wydechu i filtr na jakiś sportowy to napewno się zmieni dźwięk silnika, ale pewnie będzie głośniejszy jak dasz stożek. Spróbuj sobie zdjąć filtr i odpal go (tylko nie jeździj) i zobacz jak będzie chodził, to podobnie będzie z e stożkiem.

P.S. Nie przepraszaj, że piszesz posty ;d

KLIKNIJ> Aprilia RX 80/50 MHR by sebastiansxd1 <KLIKNIJ

Tytuł:
*

Pojazd:
Ok , wielkie dzięki za pomoc , pozdrawiam i wesołych świąt.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]