Dzisiaj jest 25 kwie 2025, 20:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Planuje w najbliższym czasie kupić Aprilie SR 50 DiTech z silnikiem Aprilii. Moje pytanie brzmi - jak to jest z awaryjnością tych silników, czy wtryski ulegają uszkodzeniu, czy może inne części tego skutera są wadliwe ? Czy jeżeli wtryski się zepsują to jaki jest koszt ich naprawy i czy w ogóle w Zachodniopomorskiem wykonam taką naprawę (pytam bo z JetForcem jest problem w Polsce).
Ile spala taki skuter, i jaką powinien mieć prędkość maksymalną (tak na oko ile wasze jadą).

Bardzo proszę o obiektywne opinie posiadaczy.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Silnik Aprilli ? Raczej powiedz czy P/G, Morini czy Mina ?
Podobno ciężko naprawić, Vitek94 coś o tym wie.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Z doświadczenia mogę powiedzieć że silnik pod względem oszczędności paliwa to jak kingway z 2,5L na 100km ^ ^. Ale jak dbasz tak masz, wtryskiwaczy na allegro bardzo mało, ogólnie cześci drogie, ale jak dbasz to nie powinno się nic psuć.

Xps > Senda > PGO > TKR > Aerox >2x Bws > Aerox

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=181343

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Ja proponuje nie słuchać opini o ditech na tym forum , ale kolega wyżej powiedział dobrze jak się dba i był dbamy di-tech to i nic nie bd sypać . Tutaj mało osób miało ditecha a wszyscy to jest gówno to jest morini nie bierz . Ja też nie mam ditecha ale mam morini lc gaźnik i dopóki nie grzebałem sam, leciał mi realne 85 przed zatarciem w 2 osoby a potem zacząłem się nim bawić rozkręcać i się zaczął walić .

Tytuł:

Pojazd: Coś co ma 4 kółka..
Ogólnie to sam wtryskiwacz żadko ulega uszkodzeniu, raczej wypalają się oringi w nim i puszcza kompresję. Następną dość częstą usterką jest zawór membranowy i kompresor powietrza.. Co prawda idzie spróbować je "zregenerować" choć lepszą alternatywą było by kupienie nowego zaworu, a w przypadku kompresora trochę gorzej, bo nowy 400zł, ale są na allegro używki nadające się do użytku w cenie ~150zł.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR125, LoNcIn250
wporzo, Jak dobrze trafisz i będziesz dbał to nic nie puści.

zipp otis 2t > Aprilia sr sport > motorynka > Yamaha aerox 2006 > diabolini xb 33 125cc > Yamaha aerox 2005

Tytuł:
*

Pojazd:
o swoje motocykla dbam lepiej niż o samego siebie ; )

Na co szczególnie zwrócić uwagę przy zakupie ?

Mam do wyboru 3 aprilie sr 50 z Morini wtrysk, wszystkie mają zmienione wydechy na sportowe i jedna ma cylinder malossi 70cc.

Tytuł:

Pojazd:
Najlepiej brac z silnikiem P/G. Nowszy i lepszy :) Sam mialem wiec wiem co mowie. Szczegolnie zwracaj uwage na przebieg. Liczniki moga byc krecone wiec lepiej patrz na zuzycie czesci. Kupilem z przebiegiem 8500 sprzedalem z przebiegiem 11500 i przez ten czas nie mialem zadnej usterki. Mialem sprowadzona z wloch wiec oryginalnie bez blokad. 95 licznikowe w dwie osoby :) Spalanie okolo 2,5-3l przy 70-75km/h

Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.

Tytuł:
*

Pojazd:
No ja mam teraz Piaggio tph na P/G i silniki nie do zajechania, 22000 przebiegu i dalej pali elegancko, chciałbym jednak zmienić na Aprilie ale wszystko co dostępne to same DiTechy w zachodniopomorskiem.

Tytuł:

Pojazd:
wporzo, szczerze moge Ci polecic ditecha. Ale musisz byc bardzo ostrozny, zeby nie wpakowac sie w jakies gowno;/
Zwroc uwage czy czasami sprzedajacy nie rozgrzewal specjalnie skutera zeby lepiej palil. Bo jak juz ciezko odpala to moze juz kompresor slabo bic, albo cyl do wymiany. W czasie jazdy czy nie ma jakby takiego chwilowego odciecia gazu itp.

Tytuł:
*

Pojazd:
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, jeszcze rzućcie okiem na moje upolowane modele:

Kod:
http://otomoto.pl/aprilia-sr-50-ditech-M2511003.html

Kod:
http://moto.allegro.pl/aprilia-sr-50-malossi-70-ditech-i1577556589.html

Kod:
http://moto.allegro.pl/aprlia-sr-ditech-di-tech-malossi-polini-aerox-okaz-i1580713025.html

Kod:
http://moto.allegro.pl/aprilia-sr50-ditech-najpiekniejsza-sr-w-pl-i1578465726.html

Jakie jest wasza opinie na temat wyżej wymienionych egzemplarzy ?

Tytuł:

Pojazd:
Pierwszy: Najstarszy, przebieg nie za duzy. Po gorze stan tez wyglada na dobry. Ale za ta cene uwazam ze mozna wyrwac mlodszy rocznik

Drugi: Osobiscie balbym sie kupowac juz przerobiony skuter. Moze wlasciciel poprostu chce sie go pozbyc bo wie co jest juz w nim nie tak. Stosunkowo niska cena, bo sam cylinder kosztule okolo 1000zl. Ale jesli bedzie chodzil bez zarzutu...

Trzeci: Jak dla mnie chyba najlepsza oferta. Z wygladu b. ladny. Najmlodszy i nie duzy przebieg. Widac ze koles sie zna na ditechach bo czyscil wtrysk itp. Jedyne czego mozna sie obawiac to eksploatacji skutera... Jesli pisze tak jak robil tzn rozgrzewal moto przed jazda itp. to nie ma obawy o zle uzytkowanie.

Czwarty: Z wygladu rowniez ciekawa. Starszy rok niz trzecia apka. Ale tutaj mialbym obawy co do uzytkowania skutera... Na pewno 2 ostatnie warte uwagi.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]