Dzisiaj jest 07 mar 2025, 1:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
To tak zacznę od początku sprowadziłem swojego Typhoona X (Gilera/Piaggio) 2001 r za 900zł 3 lata temu nawęt zamiesciłem filmik http://www.youtube.com/user/Karhar66?blend=1&ob=5 z Holandii wiadomo jak każdy lałem olej ,, wymieniłem olej w przekładni i oponki i to tyle ale od zeszłego roku zaczął mulić lecz ,,, wcześniej wymieniłem jeszcze
-świeca
-nowy akumulator
-wydech leo vince
- pasek
- rolki niby seryjne mi dali
- białe klosze
- lusterka łezki ale nie założyłem
(osiągi mierzone samochodem 80km/h gdzie spr. blokady miałem tylko odblokowany na podkładkę od filtra powietrza , no i tłumik i reszta seria ,, do wariatora nie zaglądałem bo nie chciałem nic spierd... )
ale dowiedziałem się od mechanika w serwisie skuterów rok temu,, że ostatni sezon przejadę na tej kompresji ( a ja już 2 sezon mogłem przejechać) ,,lecz już tylko odpalał z gazem i ledwo podjeżdżał pod górkę więc stwierdziłem że
Zrobię Kapitalke Silnika w tym roku i pomaluje go :)
wczoraj odebrałem Cylinder żeliwny Polini Sport 70cc i zawiozłem mechanikowi (znajomy mojego ojca) lecz dopiero pod koniec tygodnia mi spr stan silnika i powie mi czy wał do wymiany mam małą prośbę jaki doradzicie wał ??? ...
Pomożecie mi w tunning silnika chodzi mi o użytkowanie lecz szybkość zwinność i frajdę z jazdy i małe spalanie chodzi mi o np.
- jaki wał??
- czy warto wymienić sprzęgło na jakie ?? czy taniej będzie sprężynki
- czy warto zmienić sprężynę dociskową ??
- rolki lub wariator?? na jakiś sportowy
- zastanawiam się nad gaznikiem ale nie wiem to prowadzi do spalania
- dzwon sprzęgła ??
- ewentualnie lepszy pasek
- tłumika nie chce lepszego bo potem chodzi jak typowa kosiarka
- wasze pomysły jak czegoś nie wymieniłem wiadomo max budżet 1000zl i ogólnie co najlepiej wymienić doradzcie plss !!

aha malowanie już zaczynam skuter jest rozebrany na elementy pierwsze ... jutro maluje cała ramę na czarno zastanawiam się nad kolorem ale chyba czarny metalic jeszcze raz by pokryć rysy i jakieś dodatki białego koloru(ale biała perła) np białe felgi moze zmienie na 13 od nrg( ale patrząc po cenach to nie wiem ) biała podłoga do kierownicy w górę no i silnik na czarno zobaczymy jak wyjdzie.... na szczęście kolega się za to weżnie(bo malował swój samochód) ma pistolek wiec flaszkę dostanie i bedzie tylko wydatek farb jak pomaluje wstawie parę fotek

DZIĘKUJĘ ZA PRZECZYTANIE I CZEKAM NA ODPOWIEDZI DOBRYCH RAD :) PZDR
(a dlaczego to robię może troszkę z zabicia czasu i dla satysfakcji ,, że czymś będę mógł się pochwalić )

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]