Dzisiaj jest 05 sie 2025, 13:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem Aerox
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam Serdecznie Wszystkich ogladaczy Tego Forum . Chciałbym Sie pochwalic moim problemem moze uzyskam odpowiedz ktora mnie pokieruje w dalszym postepowaniu . Mianowicie Problem polega na silniku aeroxa to znaczy ja tak sie domyslam .Wiec Postaram sie opisac szczegułowo . To zaczynamy Chodzi o to ze moje przepuszczenia polegaja na tym ze silnik " Juz sie Konczy " tak mi sie zdaje poniewaz nie był robiony od nowosci skuter jest z 98 rocznika yamaha Aerox Ma przejechane 26 tys Km chodzić To to chodzi ale nie do konca tak jak trzeba by było i moim pytaniem jest czy zrobic szlif i pozakładac nowy tłok pierscienie i inne dperele zwiazane z tym . Zauważyłem ze skuter pobiera wiecej paliwa i oleju Jeźdze na oleju castrola swietnie si e spisuje ale kurde ten olej kosztuje koło 50 zl a pomijajac to ze paliwo coraz to wiecej kosztuje i nie moge wydawac tylko na samo paliwo mam inne tez wydatki wiec co o tym myslicie jak poratuje mnie zrobienmie samego szlifu to sie bardzo ciesze Prosze o Wypowiedzi . tak troszke od tematu Co myslicie ... Mianowicie skuter od 0 do 40 potrafi zdzierać dupe z siedziska ;d a pozniej od 40- 60 jest lekko zamulony a pózniej juz jakoś idzie ludzi epodpowiadali ze to sprzegło wiec postanowiłem sprzegło sciagnac i przetrzec okładziny papierem sciernym i nie powiem ale nie było juz zamuleni a od zera do 100 lecial normalnie . A i jeszcze dodam ze w ubiegła zime był robiony mały remoncik został wymieniony gaznik na 17,5 dellorto i takie podzespoły jak pompa wody i inne mniejsze czesci zarowno jak i sprzegło Top racing -.- I dzwon Polini No i Wydech stage 6 pro . Prosze o jak najszybsze udzielenbie mi pomocy z góry dziekuje :) prosze Zeby Wypowiadali sie Ludzie z głowa ;p

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Co do cylindra , to skoro na nim tyle przejechałeś to możliwe , że nie ma kolejnej selekcji tłoka.
Oddaj na tulejowanie i kup nowy tłok z pierścieniami.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie koniecznie musisz robić szlif, jak cylinder nie będzie porysowany to kup tylko nowy tłok z pierścieniami o tych samych wymiarach co ten stary i już. Ale jak bedzie miał już kilka rysek to lepiej zrobić szlif i mieć spokoj. Zobacz też w jakim stanie masz rolki, pasek itp. Przeczyść gaźnik i filtr. :lol:

Ale po takim przebiegu żeczywiście, tłok może być już zużyty a raczej pierścienie. :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zmaczy dodam jeszcze ze kompresje to on ma tak na boku . To mowisz ze jeźeli nie był robiony jeszcze ani jeden szlif to moge dokonac czegos takiego tak ;d hehe to jak narazie bardzo mnie to cieszy bo narazi e kasa nei dysponuje na nowy cylek bo jak zakładac to juz 70 a to nowy wał by juz tzreba było i inne podzespoły a wiaz e sie to z kosztem minimum 1000 pln

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czy ja wiem czy 1000zł?? Wał do 300zł Jakiś sporcik za 500zł i łożyska za 80zł i możesz śmigać bo wydech masz całkiem dobry.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Do sporcika nie trzeba nawet koniecznie walka nowego ;)

ObrazekPiszę poprawnie po polsku
SPRZEDAM ROXA

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie do konca Ja jestem troszk einnego zdania bo ja wymieniac to raz a na dobre czesci a nie dwa razy w sezonie wiec nie ma sensu kupic taniej czesci i dw a razy ja wymieniac jak mozna odłozyc kapuste i kupic cos lepszego :) .heh wczesniej pisałes zeby wymienic tylko tłok zpierscieniami chodzi mi o to czy trzeba wymienic cały tłok pierscienie i nne pozespoły czy tylko moge szlif i pierscienei dwie opcje nie wymieniał bym samego tloczka bo ten tłoczek na tym cylku by sie tez dojechał a slif jest kosztem rzędu 60 zl wiec mysle ze warto zainwestowac te 60 zl i wymienic tłok do tego :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]