Dzisiaj jest 19 lis 2024, 17:45

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem naprawa
*

Pojazd:
Witam posiadam skuter ventus modo 1 4t z 2007r i mam kilka problemow. Skuter stal ok 3 lat bez odpalania i innych rzeczy.
Mam problem ze skuter wolno przyspiesza i jego predkosc tez jest slaba. Po normalnej drodze prostej nie jedzie wiecej niz 30-40 ale z gorki jedzie normalnie tak kolo 70 ale potem zas zwalnia do 30-40. A jak postawie go na stopce i jak dam ful gaz to zbytnio szybko sie kolo nie kreci czyli nie ma takich obrotow mocy. Moze rolki poszly?? Jeszcze mam tak czasami ze nie chce odpalic i musze w bak dmuchnac i pozniej odpala. Moze pompka poszla?Posiadam 1 oryginalny gaznik i mam jeszcze jeden od kolegi. I jak z kolega wyczyscilem ten jego gaznik i zamontowalem to jest problem ze same obroty sie zwiekszaja i spadaja albo pracuje na wysokich obrotach lub tez gasnie juz nie wiem co tam bylo dokladnie ale te 3 sytuacje mialem i sie powtarzaja a regulacja obrotow ta sruba nic nie daje.

-- 18 lip 2013, 16:56 --

Dzisiaj jechalem to ino 15 km h jedzie ;/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Sprawdź kompresje. A i spróbuj go odpalić bez paska, tak żeby tylko silnik zapalił, Jak będzie kręcił jak por@$!@ to znaczy wał krzywy. Luknij na stan role w wario.

*

Pojazd:
Sprawdzilem rolki i kompresje i wszystko jest dobrze. Obroty sa juz dobre bo przy montazu gaznika byla zle linka zalozona. A predkosc jest taka sama jak byla czyli nie przekracza 15-20 km/h :/
Moze to byc spowodowane zlym gaznikiem? Lub przez modul?

*

Pojazd:
A ssanie działa ? Mogło się zwiesić i temu .[choć w to wątpie] ,Sprawdź czy ma wał prosty , zdejmij pasek i go odpal bez paska i gaz do oporu , jak będzie się wkręcał to wał krzywy . Może świeca jest padnięta , jak masz możliwość to wymień ją.

*

Pojazd:
Wal krzywy? A wal moze sie sam uszkodzic jak skuter stal? Bo przed wszystkim dzialal.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]