Dzisiaj jest 22 lis 2024, 14:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Mam dokładnie taki sam problem jak te pokazane na filmikach, a mianowicie problem z regulacją przekładni. Mój skut zico simpli jak na filmikach, setup to polini sport 50 gaźnik 19mm , hebo ng i pasek motoforce. Nie ważna jakie założe rolki to skuter robi tak samo, jest w tej chwili na seryjnej sprężynie, ale zakładałem też malossi żółtą i jest tak samo jak na seryjnej. Pomóżcie mi dobrać sprężynę centralną bo nie wiem czy powinienem dać twardszą jak np s6 medium czy malossi czerwoną czy dużo miększą. Proszę o konkretne propozycje z aukcji albo ze sklepu z mielocha.

http://www.youtube.com/watch?v=L02wLC3K-Os
http://www.youtube.com/watch?v=8KrfIJ1REro

Z góry dzięki

Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 20:56 przez Carlox, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia rs
Wg. mnie tutaj wina nie leży aż tak bardzo po stronie centralnej tylko sprężynek. Spróbuj dać twardsze. ; )

Wejdź i zostaw coś po sobie :) -------> aprilia-rs-50-project-2013-2014-by-crash-t375433.html

Tytuł:
*

Pojazd:
ale sprężynki nie mają nic do przyśpieszania ( w trakcie jazdy) a do ruszania - tak mi sie przynajmniej zdaje

Tytuł:
*

Pojazd:
Malossi czerwona tylko i wyłącznie!!! Dlaczego? Stage6 daruj sobie, bo Strong jest miększa od Malossi żółtej bo mam akurat obie. Jeżeli centralka+ lżejsze rolki nie pomogą to pokombinowałbym z wydłużeniem osi wariatora delikatnie. Gaźnik na pewno wyregulowany dobrze?? Jaki gaźnik i dysza?

Keeway Full Midrace Sport pro mk2& Hebo Manston V

viewtopic.php?p=1591165#1591165

Sprzedam nowe PFR3 do mina pisać!!

Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 20:57 przez mieciu2151, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
mieciu2151, ok a wiec pewnie zamówię tą malossi czerwoną gaźnik mam seryjny 19 mm a dysza też bo nie zmieniałem, lewego powietrza nie ciągnie. Gaźnik wyregulowany, utrzymuje równiutkie obroty wkręca sie elegancko i szybciutko a jak dam całą manetke na raz to nie ma problemu z przyśpieszeniem do czasu tego muła przy 55-60 km/h. W końcu widzę że trafiłem na kogoś kto mi pomoże bo wszyscy to olewają :) a co do wario, wario kupiłem do piaggio i talerz wariatora (ten co trzyma rolki) jest przerobiony na mój wał ( 16 frezów ) roztoczony i zostały wycięte na laserze takie frezy jak mi trzeba wiec nie odbiega niczym od oryginalengo a przez jakiś czas było ok aż może padła ta sprężyna albo nie wiem co

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]