Dzisiaj jest 20 lip 2025, 23:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Lambros
Siemka :D

Od pewnego czasu dręczy mnie problem z elektryką w moim skuterze (Inca Lambros), z którym nie potrafię sobie poradzić :(
Zaczęło się od spalenia żarówki, zmierzyłem prąd - był za duży, więc wymieniłem regulator napięcia, żarówkę i problem znikł, potem skuter zimował, po jakiś 2 tygodniach go odpaliłem ale na kopkę bo aku się rozładował. Jeździłem trochę bez niego, potem go podładowałem ale był słaby, i od tamtego czasu jest jakieś zwarcie ( gdy naciskam hamulec światła przygasają ), kierunki nie działają, rozrusznik nie kręci, a klakson jest strasznie słaby. Włożyłem poprzedni regulator, ale na nim nic nie działa ( poza światłami P/T ). Sprawdzałem kable wszystkie są w dobrym stanie , masa ok, moduł też sprawdzony.
Pomóżcie bo już nie ogarniam :(

Druga sprawa:
Dziś wyczyściłem sobie gaźnik, wyregulowałem, podniosłem iglicę oczko wyżej i poszedłem testować, wracają słyszałem dziwny odgłos jakby jakieś zwarcie było czy coś, wiec się zatrzymałem i okazało się że iskra "skakała" po całej świecy, tak co pewien czas i było wtedy słychać że skuter ją traci :roll:

Myślę że są to sprawy powiązane ze sobą, lecz elektrykiem nie jestem więc proszę Was o pomoc
:wink:

Skuter to Inca Lambros full seria ( silnik CPI 2T ), załączam schemat ( nie wiem czy potrzebne, ale jak by co :P )

Obrazek

Pomocy :<

Yamaha Rex Sport 70 --> Inca Lambros StuntEdition

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Spróbuj na innym akumulatorze (sprawnym). Też miałem cyrki ze światłami.

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Lambros
Siemka, sorki ze tak dlugo nie pisałem ale czasu nie ma :/ kupiłem nowe aku i rozrusznik kreci ale słabo (czasem normalnie - jak dłużej postoi), klakson działa ale tylko na diodach led jak wlacze normalne swiatła to nie działa, jak naciskam hamulec to światła przygasają, stop tez, kierunki sie swieca i czasem słychać taki dzwięk zgrzytania ze strony przerywacza
czyli to nie jest wina aku :(
Akumulator sprawny sprawdzany u kolegi

Yamaha Rex Sport 70 --> Inca Lambros StuntEdition

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]