Dzisiaj jest 19 lut 2025, 22:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, jest to mój pierwszy post i jestem tutaj nowy, ale to chyba nie ważne. Do rzeczy. Posiadam skuter Malaguti Crosser 50cc (chyba rzadki okaz w Polsce :P). Kilka dni temu zakupił zwykły chiński gaźnik (tani, bo miałem problemy ze starym i chciałem sprawdzić w czym jest problem). Okej, gaźnik wymieniłem (z filtrem stożkowym), więc chodzi dobrze i nie muli się przy starcie, ale. I tu jest mój problem. Jak siądę na niego, dodam gazu, przejadę metr i od razu zamuła. Regulowałem go paliwo/powietrze, ale to nic nie dało. Znaczy zmniejszone zostały obroty, myślałem, że w tym jest problem. Ale nie. Więc dzisiaj tą blaszkę na iglicy ustawiłem na drugi szczerbek od dołu. Czyli powinien dostawać mniejszą dawkę paliwa. Już myślałem, że wszystko git. A tu zonk! Nic z tego. Ciągle to samo. Wiem bardzo dobrze, że dostaje za dużo paliwa, bo gdy usiadłem na niego, by sprawdzić, nie zauważyłem, że spadł mi wężyk od paliwa. I wtedy właśnie skuter zaczął normalnie chodzić (mimo braku paliwa). Wiecie w czym tkwi problem?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spróbuj dać mniejszą dysze ,jaką masz teraz??

Tytuł:
*

Pojazd:
Jeśli chodzi o iglicę to spieprzyłem sprawę. Powinna być na samej górze. Mój błąd. A co do dyszy. Też tak myślę. Może być wina za dużej dyszy. A jaka siedzi to Ci teraz nie powiem, bo nie rozkręcałem go. Ale gdy będę znowu przy nim grzebał (pewnie jutro), to sprawdzę tą dyszę. I pewnie od razu wymienię, o ile będę miał jakieś na stanie.

Ostatnio zmieniony 26 lip 2012, 12:48 przez Kamil995, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
EDIT: Oczywiście w chińczyku nawet nie podpisali jaka to jest dysza... no nic wsadziłem starą 53. Dobra taka? Sądzę, że chyba nie, skoro dalej go zalewa... A do tego zmniejszyłem tą blaszkę na iglicy. Znaczy się, dałem ją najwyżej jak się dało. Nic z tego. Dalej to samo, a kolejny problem, to teraz paliwo ucieka mi dwoma otworami. Ten pod gaźnikiem i jeszcze jednym. :/

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam mam problem. Kupilem ostatnio keewaya hurricana z storzkowym filtrem
powietrza raz juz mi sie przez niego zatarl dzis kupilem oryginalny filtr wsadzilem go
odpalam skuter ruszam i tu niespodzianka jedzie tylko 15km/h :/
Prosze o pomoc gdyz nie wiem co robic.
Z gory dzieki za pomoc ;)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]