Dzisiaj jest 25 lut 2025, 23:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema. Jeżdżę Speedfightem w wersji Furious z oryginalną kierą BMX i elektronicznym licznikiem. Jakiś miesiąc temu jadąc sobie spokojnie licznik nagle wyświetlił mi 105 km/h :shock: Poźniej pokazywał już normalnie. Jakiś czas temu ruszając powoli spod domu licznik pokazał 91 km/h i gdy później jeździłem to świrował i pokazywał mi np 194 km/h i inne dziwne wartości albo w czasie jazdy nagle wyświetlał bardzo małą prędkość, za chwile bardzo dużą i tak w kółko. Po jakimś czasie to ustało i pokazywał normalnie. Dzisiaj przekręcam stacyjkę, licznik się włącza i pokazuje mi przebieg o ok 3 tys. mniejszy niż wcześniej. Miałem nadzieję że to tylko tak chwilowo ale nie wrócił do poprzedniej wartości i nabija kilometry dalej od tej cofniętej wartości :evil: W dodatku jadąc całym gazem wyświetla mi 45-46 km/h. Nic w pracy silnika się nie zmieniło, dalej świetnie przyśpiesza i leci tyle co wcześniej, ale licznik zgłupiał i zamiast ok. 80 to pokazuje śmieszne 45 km/h... Dodatkowo gdy przyśpieszam to wartość prędkości na liczniku też podnosi się dość wolno a skuter przyśpiesza dobrze tak jak zawsze.

Miał ktoś taki przypadek?? Jest jakiś sposób ingerencji w ten licznik, on nie ma żadnych przycisków?? Jak ktoś wie coś o liczniku z Furiousa to niech pisze.

Polska Jazda - http://polskajazda.pl/Profil/65541

Był:
- TKR 1998r.
- RUNNER 2000r.
- SR 2001r.
- SPEEDFIGHT 2 2004r.
- RIEJU RR SM 2007r.

Obecnie:
- Szukam...

Jazda !! xD

Ostatnio zmieniony 17 wrz 2011, 18:16 przez David95Tkr, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Sprawdź linkę ślimaka oraz ślimak, z naciskiem na to pierwsze. Te liczniki mają to do siebie, że lubią się psuć. Proponuję też sprawdzić stan aku i bezpiecznika.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
tak jak napisał JawoR, sprawdź linke i ślimak

Dziwki koks Aerox !

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Okazało się, że licznik przestawiał się wtedy na mile, i gdy wartość wyświetlaną na liczniku traktował jako mile/h i za chwile zamieniał je na km/h to wtedy wychodziły takie kosmiczne wartości.
Teraz przestawił się na stałe i z tym mam problem.
W Speedzie z elektronicznym licznikiem nie ma linki ani ślimaka :mrgreen:
Zamiast ślimaka jest magnes na kole i sensor na wahaczu, a zamiast linki jest przewód którym idzie sygnał z sensora do licznika. Coś się poprzestawiało w liczniku, bo wartości pokazuje te same ( 80km/h = 45mil/h) przebieg też się zgadza, także mierzy i przelicza na mile prawidłowo. Problem w tym, że na liczniku nie ma przycisków i nie wiem jak go przestawić spowrotem na mile. Aku i bezpiecznik są w porządku. Próbowałem nawet odpiać go od aku, czy jeździć bez aku ale bez skutku...
Jakieś sugestie??

Polska Jazda - http://polskajazda.pl/Profil/65541

Był:
- TKR 1998r.
- RUNNER 2000r.
- SR 2001r.
- SPEEDFIGHT 2 2004r.
- RIEJU RR SM 2007r.

Obecnie:
- Szukam...

Jazda !! xD

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
David95Tkr pisze:
Zamiast ślimaka jest magnes na kole i sensor na wahaczu, a zamiast linki jest przewód którym idzie sygnał z sensora do licznika.

Tyle to wiem :D Jak chcesz poprzestawiać coś w liczniku, musi go ktoś w serwisie podpiąć pod kompa :)

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]