Witam mam teraz nowy skuter przebieg 500 km lecz mam problem tzn skuter po ustawieniu wolnych obrotów i mieszanki od wolnych obrotów skuter nie pracuje równo ma falujące obroty po dodaniu gazu przygasa mimo ustawienia mieszanki bogatej tzn 1,5 obrotu jest troszkę lepiej lecz dodanie wiecej powietrza uboższa mieszanka 2,5 -3 obrotu jest już gorzej lecz na 2,5 obrotu elektroda świecy jest czarna sucha .Nigdy nie miałem problemu z ustawieniem gaznika w 2t i 4t ale tutaj jakoś tak ciezko coś sie reguluje , Nie ma lewego powietrza krócieć-> gazior>filtr szczelne Czy kto z was już miał taki przypadek a jak nie to bede musiał go przeczyscić i zobaczyc czy dysza nie jest za duza i membrama jest cala .
Co do gaziora dziś rozmawiałem z mechanikiem co naprawia motory ale tylko na gaciorach stare typy harley , bmw itd i on twierdzi ze srubą regulacji mieszanki regulujemy nie tylko skład mieszanki biegu jalowego ale tez skład mieszanki do otwarcia pol przepustnicy manetki , później po 1/2 manetki benzyna i mieszanka jest dozna przez dysze głowna a do 1/2 manetki dysza wolnych obrotów Jak to faktycznie jest bo troszkę zgłupiałem bo jest wiele teori i praktyk na ten temat
|