Dzisiaj jest 28 lut 2025, 22:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam
Mam Peugeota Speedfight 3, ostatnio kupiłem wariator Polini Speed Control. Osiągi zamiast się polepszyć to się pogorszyły. Dodam, że przy tłumiku nic nie robiłem, dodam, że żadnej zwężki nie mam, jest ślepa kiszka. Proszę o pomoc co robić, czy jest to kwestia tego, że wariator jest nowy czy coś innego. Dzięki z góry i może ktoś wie co robić, aby wydane pieniądze w wariator nie były wyrzucone. Czekam za odpowiedzi, będę wdzięczny, za to, że jeśli ktoś będzie wiedział co zrobić to proszę o opisanie tego dokładnie, bo jestem zielony. Dzięki i czekam na wasze posty.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
slepa kiszka to blokada.

Tytuł:
*

Pojazd:
Wiem, że ślepa kiszka to blokada, ale jak ją zetnę to wariator będzie lepiej działał? Poza tym moje pytanie brzmi co mam zrobić, żeby pieniądze wydane na wariator Polini się zwróciły, i skuter wyciągał więcej dodam, że wcześniej jeździł 70 km/h na prostej ze zdjętą blokadą z wariatora (blaszka).

Właśnie ściąłem ślepą kiszkę, skuter ma lepsze przyśpieszenie i to znacznie, ale nie wiem czy jest do zasługa uciętej rurki czy wariatora. V-max się nie poprawił dalej jest gorszy z wariatorem Polini od tego z seryjnym, czemu tak jest, może wiecie jak tak to czekam na wasze odpowiedzi, z góry dzięki.

Ostatnio zmieniony 02 wrz 2010, 18:19 przez VC15, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Regulacja się kłania, rolki. sprezyna, sprezynki, gaznik, dysza

Moja maszyna:

SpEeDfIgHt 2 Led R-CUP Full-Sport DR 70ccm EVO

Zobacz go !!!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
No jaką cholerę za przeproszeniem kupujecie sportowe części jak jeszcze blokad nie pościągaliście.Dużo osób tak robi stąd moja forma wypowiedzi.

Zapraszam na serwer Cs Games-center.pl

Wariator: Polini Speed Control
Sprzęgło: Staeg6 Pro
Dzwon: Naraku R-Vent
Pasek: Polini Kevlar
Rolki: 4.5g
Sprężyna centralna: Naraku żółta
Sprężynki sprzęgła: czerwone Stage6

Tytuł:
*

Pojazd:
Blokady mam pościągane, rurka ścięta a wariator nowy, na tym forum mówią, że więcej niema. Moduł kupić jak cylinder nowy, a tego nie planuję, a na gaźniku niema, więc o co chodzi. Co do rolek to są dobre 7,7g, na lżejszych skuter źle chodzi cały czas trzyma te same obroty a przyśpieszenia niema lepszego. Co do dyszy wiem, że trzeba zmienić na 80, bo teraz jest 60, ale trzeba wtedy wyregulować gaźnik i filtr przerobić, co należy zrobić z filtrem i jak gaźnik wyregulować? I jaką sprężynę kupić i sprężyny chodzi mi o twardość ile procent i producenta, dodam, że sprzęgła nie będę na razie zmieniał czyli do seryjnego.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spręzynki Hebo zielone albo niebieskie i sprężyne mysle 22% albo 15% xdd dysze koło 72 z filtrem moze byc tylko klopot ze bedzie bral za malo powietrza to wtedy trzeba zdjac ta zaslepke w tym plastiku co wchodzi w skuter od filtra. Regulacje masz tu pokazaną

http://speedfight.pl/viewtopic.php?f=28&t=18424

Moja maszyna:

Zobacz go !!!

Tytuł:
*

Pojazd:
A i jeszcze pytanie czy Hebo, pasuje do seryjnego sprzęgła i czy mógłbyś mi wyjaśnić jaka jest różnica między twardościami czy to jest coś takiego jak z rolkami, że lżejsze przyśpieszenie a cięższe v-max, jaka jest zależność między twardościami sprężyn. I mam nadzieję, że spojrzałeś na to, że mam Speeda 3, nie znam się ale nie wiem czy część z 2 do 3 pasują takie rzeczy jak sprężyny właśnie.

Tytuł:
*

Pojazd:
A i jeszcze czy chodzi ci o zdjęcie rurki co idzie od tłumika do filtra czy o jakąś inną modyfikację przy filtrze bo przy gaźniku to już wiem co robić, a i czy dyszę też jakiejś konkretnej firmy.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprezynki Hebo pasują w seryjnym sprzęgle Speeda 2 bo sam je mam założone a czy w 3 tez to nie wiem. Dociskowa to na pewno bedzie pasowac. Poszukaj Polini +15% powinna byc dobra :) Ze sprezynami jest tak ze im twardsza sprezyna tym ciezsze rolki xd bo jak masz ciezkie rolki i miekka centralke to ona nie ma sily wypchnac rolek na sama gore co poprostu obniza osiagi. A o tą rurke to chodziło mi o taka jak w sp 2 nie wiem jak jest filtr w 3 i czy jest blokowny (zwezany) Jezeli jest zwezany to wiekszej dyszy nie wlozysz. Dopiero jakbys zdjął tą zwęzke to ci pojedzie na wiekszej

Moja maszyna:

Zobacz go !!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Ta zwężka jest pod pokrywą filtra i jak ją się wyjmie to powietrze idzie od razu do filtra. A i czy sprężynki i centralka mogą być top racing czy nawet dobra firma. A jak założe 15% centralkę i średnia twardość sprężynek to jakie rolki założyć bo mam 7,7g jeszcze większe. I czy po tych zmianach wariator nowy coś mi da chociaż kilka km/h ?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]