Dzisiaj jest 04 mar 2025, 21:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam

Nazywam się Łukasz, jestem z Warszawy. Posiadam peugeota sv 50-tkę.

Problem mój polega na tym, że mój skuter, który niedawno udało mi się złożyć ma humory przy uruchamianiu po dłuższym postoju. Nie chciałbym sugerować gdzie leży problem, może ktos miał podobnie i może mi pomóc. Na pewno jak zaleje gażnik paliwem tak, że aż wylatuje z gaznika ze zwrotu to później udaje mi się zapalić. Może to kwestia regulacji, choć wątpię bo podczas jazdy zachowuje się całkiem normalnie. Tylko ostatnio miałem większy problem z jazdą: skuter się mulił po dłuższej jeżdzie w trasie ze stałą prędkością, podregulowałem wtedy troche gażnik i było lepiej. Ostatnio nie jeździłem więc nie wiem czy się poprawiło. Teraz chciałbym odpalić skuterek, ale chciałbym naprawić usterkę związaną z uruchamianiem.

Pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie szukaj odpowiedzi nigdzie więcej bo to w 110% jest ssanie. Identycznie jak opisujesz miałem u siebie ale w Tkr. Sprawdź czy ci ssanie działa jak tak to wyreguluj i problem znika od razu.

edit: Tu masz mój wątek który założyłem dość dawno temu: http://www.mieloch.pl/forum/viewtopic.php?p=207942 Problem jest identyczny więc myślę że rozwiązanie też będzie :mrgreen:

Polska Jazda - http://polskajazda.pl/Profil/65541

Był:
- TKR 1998r.
- RUNNER 2000r.
- SR 2001r.
- SPEEDFIGHT 2 2004r.
- RIEJU RR SM 2007r.

Obecnie:
- Szukam...

Jazda !! xD

Ostatnio zmieniony 29 paź 2009, 21:26 przez David95Tkr, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
No zastanawiałem się nad tym, ale chyba to nie jest to bo nawet jak otwieram bardziej przepustnice i kręce go jak jest zimny to nie cgce zagadać ani na moment. Ssanie raczej mam w porządku. Szczerze mówiąc do czynienia ze skuterami mam od nie dawna. Coś tam czaje ale mam mało praktyki jezeli chodzi o eksploatacje. Czy możliwe jest, że sama zła regulacja gaźnika spowoduje, że nie bedzie chciał zapalić? Nie mówię o jakieś tragedii. Jak dla mnie dwa obroty śrubą regulacji w tę czy inną stronę nie mają znaczenia dla samego uruchomienia. Poza tym w różnych ustawieniach go uruchamiałem ale tylko wtedy jak gażnik był zalany na ful to chciał się odezwać, albo jak krótko nie był odpalany. Po trzech godzinach to już raczej nie chciał współpracować.

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spróbuj 3-5 kopów ,,na sucho" potem dopiero zapłon i decydujacy kop.

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]