Dzisiaj jest 15 lis 2024, 9:43

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam! Mam keeway'a focus'a z roku 2005. Mam w nim gaźnik mikuni 17,5 dysza 85 + stożek.
Otóż przy odpalaniu jest tak, że skuter jak stoi w środku, wyprowadzę go na dwór i zacznę kręcić to odpali normalnie, czasem trzeba zatkać wejście na filtr powietrza w gaźniku i odpali. Jak stoi na dworze to kręci długo i kręci i czasem zaskoczy i odpali za jakiś czas. Jak w końcu odpali i dojadę na miejsce to w trakcie jazdy stożek robi się lekko mokry od wachy, słychać, że inaczej chodzi i spada z obrotów jak się stoi, trzeba dość dużo dodawać gazu żeby nie padł. Jak zgaśnie to już się go nie odpali. Dodam, że gaźnik jest nie wyregulowany (nie ma śrubek od regulacji). Czy kupno nowego gaźnika pomoże? (mam na oku motorface 17,5) Ogólnie to skuter jedzie ok 70 km/h.

ps. Jak ssanie jest włączone (automatyczne) to skuter nie zgaśnie ale gdy skuter się nagrzeje (ssanie się wyłączy) to skuter już zgaśnie ;d ale to wina rozregulowanego gaźnika.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
http://www.moneystrategy.info/zavrani/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]