Dzisiaj jest 11 lut 2025, 17:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Tgb 303rs Simson sr50
2

Ostrzeżenia: 2
Skuter po wymianie tłoku cylindra wał jest skrzywiony bo poprzedni mechanik wkladajac chyba trzaskal mlotkiem i ostatnio polksiezyc sie ulamal i akumlator nie czymal pradu miałem go na gwarancji z 2 tyg i przez ten czas odpalałem go na zapych blokowalem sprzegło i cheja :) i skuter na dotarciu nie powinnien chyba odrazu wpadac na wysokie obroty po odpaleniu a jak go tak odpalałem to odrazu wpadał na wysokie i niewiem czy czasem cos nie tak z tłokiem cylinddrem bo na razie mam akumulator i najpierw musze sktera zapchnąc i jak juz sie rozgrzeje to dopiero odpali z rozrusznika co wy na to ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: TGB Orion

Ostrzeżenia: 1
jak odpalisz, i od razu ma max obroty, to źle włożyłeś linkę gazu do gaźnika.
a na zimnym problem z odpaleniem, myślę że to chyba każdy moriniak tak ma, ale może się myle, bo mój też musisz z 5-10razy kopnąć, i wtedy kluczyk przekręcić i odpali od strzała.

*

2

Tylko ze z odpalenia na zapych odrazu na wysokie obroty a tak z rozrusznika to nie tylko sprawa ze z aku powinien nawet na zimnym odplaic a nie aby na rozgrzanym myśle chyba ze sam sie wezne za tego skutera bo miał u jednego mechanika 3 razy teraz zawiozłem do innego ale mówił mi ze nie pojezdze na nim bo ten wał tamten mechanik skrzywił ale mówił ze go dotre ale zas mam go sprzedac.

*

Pojazd: TGB [*]
MateuszFH co do odpalenia, to nwm co Wy tam macie, ja przy tych ostrych minusach co w styczniu były ręką 2-3 razy wolno ruszyłem żeby mi paliwa trochę naszło i potem kluczyk i dzida z ręki. Gaźnik w zasadzie nawet jeszcze nie regulowany. Możecie wierzyć lub nie, wisi mi to :)
Ogarnij linkę gaźnika i gaźnik. Skrzywionym wałem bałbym się osobiście poruszać nawet na serii, zresztą możliwe, że to jest powód urwanego półksiężyca, albo kopałeś młotkiem :P . Co do palenia rozrusznikiem, to wg mnie masz albo ciągle niedoładowany albo już po prostu stary akumulator, bo jak się rozgrzeje silnik - co za tym idzie aku troche prądu dostanie, to potem przekręci rozrusznikiem dopiero. Sprawdź może jak np klakson po nocy daje, potem rozgrzej i ponów próbę, jak będzie różnica to możliwe że miałem rację.

*

2

co do aku miałem na gwarancji a klakson i swiatła po nocy normalnie tylko to odpalanie

*
Awatar użytkownika

Pojazd: TGB 303RS
może rozrusznik prosi się o wymianę ja tak miałem wymieniłem na nowy i jest git

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]