Dzisiaj jest 21 kwie 2025, 23:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam, kupilem skuter TGB w papierach jest napisane, ze jest to model Rapido Rivolta, skuter mianowicie jest wybrakowany, mial urwana linke od gazu, brakuje aku(ponoc gdzies mozna je zamontowac, tylko nie wiem gdzie). Skuter nie palil, i nie pali do dnia dzisiejszego, dzisiaj wlalem mu paliwa i chcialem zobaczyc czy bez linki i aku ma szanse zapalic, na poczatku nie podawal paliwa do filtra, okazalo sie ze ze cos tam jest zatkane, zrobilem na odwrot, i paliwo juz podaje do gaznika, ale jak zaczynam go kopac to brak reakcji, iskra jest. Wiec moje pytania sa nastepujace:

Czy rzeczywiscie jest potrzebny aku do niego zeby odpalil, jak tak, gdzie sie go montuje, jakie kable podpiac?

Czy jest możliwosc odpalenia go bez w/w rzeczy (linki gazu, aku)?

Jak cos mi sie jeszcze przypomni to dam znac.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: YZF R6
Akumulator masz pod gumową/ryflowaną podłogą. Podpinasz 2 kable + i -, są one oznakowane. Bez akumulatora powinien odpalić lecz po sporej przerwie może to być trudne - wstrzyknij mu trochę paliwa pod świecę powinien załapać :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Aku jest potrzebne tylko jak sie opala z rozrusznika elektrycznego, więc tego wina to nie jest. Zrób tak jak psikus powiedział, wlej troszke paliwa (tak 1-2ml) do cylka bezpośrednio i wtedy spróbuj. Bez linki powinien odpalić chodź może niedługo potrzymać jeśli gaźnik jest rozregulowany bo jak dotanie za mało paliwa to zgaśnie poporstu, jakbyś miał linke to zawsze możesz otworzyć przepustnice żeby dostał więcej paliwa ;)

TGB tUnInG xD
MOJA PSZCZÓŁKA xD >KLIKNIJ<

Kiedyś Foley TGB 303 rs

SILNIK NSR! SPRZEDAM!
http://allegro.pl/show_item.php?item=1320916468

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to zdjecia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wiem, ze masakrycznie to wyglada ;p

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Elektryke masz w stanie masakrycznym :D Z tego co widać ta tym zdjęciu od spodu to nie ma tam miejsca na aku? :shock: Ale wiem gdzie ono jest :D w czaszy po prawej stronie masz taką półkę na aku :D i jest tam kabel czarny z koncówką do kabla i takie plastikowe pudełeczko w którym jest bezpiecznik :P Co do twojego problemu z odpalaniem to spróbuj tak jak mówiliśmy i zdaj relacje! Nie poprzestawaj na paru nieudanych próbach

TGB tUnInG xD

Kiedyś Foley TGB 303 rs

SILNIK NSR! SPRZEDAM!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
co sie okazalo szwagier zalatwil mi u jakiegos goscia co od lat naprawia skutery, po znajomosci zabierze mi go w week i jakos po weekendzie powinien smigac, wizualnie na pewno bede go poprawial, i jeszcze pokombinuje dzisiaj, zeby zapalil, zredukuje mi to koszta jeszcze :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mam takie pytanie, jaki akumulator najlepiej bedzie do niego pasowal? prosilbym o jakis link do allegro i jakis opis, zebym wiedzial o co mam sie pytac w sklepie, i jaka tu ma byc linka gazu, bo jest zrobiona chwilowo z linki od roweru:P tez poprosze o link do allegro, jakies zdjecie, cokolwiek, bo tamta to jest sztukowana takze.. bylbym bardzo wdzieczny o jakas szybka odpowiedz!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Link do linek :D http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... category=0
A co do aku to jakiś zwykły kup ;) Tylko żeby był na 12v i pasował ci do tej wnęki na aku ;)

TGB tUnInG xD

Kiedyś Foley TGB 303 rs

SILNIK NSR! SPRZEDAM!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
konkretnie od tego modelu nie ma linki, to kazda jedna w zasadzie bedzie pasowac, np od oriona, akrosa?

aha i jeszcze jedno, i to dosc wazne, chodzi mi o to co zaznaczylem na zdjeciu

Obrazek

nie mam zielonego pojecia co to jest za mechanizm, i do czego on sluzy, ale mam z nim maly problem, linka od gazu szla przez niego, znaczy przez srodek tych 2 pretow, i problem jest taki, jak stoi na nozce, mechanizm jest na gorze, wtedy linka jest normalnie prosta, kiedy natomiast ten mechanizm odpanie na dol przy zrzucaniu go z nozek, linka automatycznie sie wygina cala pod naciskiem tego preta, i jak odpalam skutera linka jest naciagnieta, i gazuje na pelnej, pytanie moje brzmi czy linka ma isc tam gdzie wyzej napisalem, czy ma isc jakas inna droga? sory ze tak niezbyt precyzyjne to opisalem, ale inaczej nie umiem ;p

Ostatnio zmieniony 19 kwie 2010, 15:48 przez Basher_TGB, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Jeśli się zacina jak przechodzi przez te 2 pręty, to puść ją inną drogą.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Puść ją jak chcesz ;) Tak żeby miała swobodę bo jakby ci sie zacieła podczas jazdy na pełnym gazie to mogło by być nie ciekawie :P

TGB tUnInG xD

Kiedyś Foley TGB 303 rs

SILNIK NSR! SPRZEDAM!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]