Dzisiaj jest 24 lut 2025, 16:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!

Mam problem z moim Peugeotem. Kiedy pojeżdżę jakiś czas na full manecie a pozniej zmniejszę mu gaz np. na zakręcie ma on bardzo słabsze przyspieszenie i mniejszego v-maxa tak jakby się zacinał. Dodam że jak go odpalę i ruszę to z miejsca na koło rwie... Co może być tego przyczyną ?

A teraz chciałem się zapytać jakie rolki do wario, a mianowicie waga i wymiary.

Pozdrawiam!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Mrowek007 pisze:
Mam problem z moim Peugeotem. Kiedy pojeżdżę jakiś czas na full manecie a pozniej zmniejszę mu gaz np. na zakręcie ma on bardzo słabsze przyspieszenie i mniejszego v-maxa tak jakby się zacinał. Dodam że jak go odpalę i ruszę to z miejsca na koło rwie... Co może być tego przyczyną ?
Czyszczenie gaźnika i fitra, później porządna regulacja.

Mrowek007 pisze:
A teraz chciałem się zapytać jakie rolki do wario, a mianowicie waga i wymiary.
Rozmiary 16x13 z gramaturą to już nie jest tak chop siup, jakie masz teraz ? bardziej byś wolał regulować pod przyśpieche czy v-max ? Setup, napisz...

Tytuł:
*

Pojazd:
Filtr jutro kupuję nowy założę i zobaczę czy coś da. Jeśli nie wyczyszczę jeszcze gaźnik.

A co do rolek to skuter ma blokadę MOFA dlatego rolki pod v-maxa nic nie dadzą bo i tak 50km/h i tak... Ale niedługo będę robić porting cylka myślę że pomoże to z blokadą i wtedy robię go bardzie pod v-max dlatego jaka waga rolek mniejsza czy większa. I nie wiem jakie mam teraz, na pewno seryjne takie jakie były fabrycznie.

Tytuł:
**

Pojazd:
Mrowek007 pisze:
A co do rolek to skuter ma blokadę MOFA dlatego rolki pod v-maxa nic nie dadzą bo i tak 50km/h i tak... Ale niedługo będę robić porting cylka myślę że pomoże to z blokadą i wtedy robię go bardzie pod v-max dlatego jaka waga rolek mniejsza czy większa. I nie wiem jakie mam teraz, na pewno seryjne takie jakie były fabrycznie.

Seryjne są 8g, jak pod v-max to cięższe.

Tytuł:
*

Pojazd:
Wyczyściłem filterek i dało dużo ale nie wszystko bo filtr jest bardzoo brudny i trzeba będzie kupić nowy za gaźnik się nie brałem bo mam zamiar kupić jakiś sportowy. Dzięki za pomoc.

Tytuł:
**

Pojazd:
Mrowek007 pisze:
Wyczyściłem filterek i dało dużo ale nie wszystko bo filtr jest bardzoo brudny i trzeba będzie kupić nowy za gaźnik się nie brałem bo mam zamiar kupić jakiś sportowy. Dzięki za pomoc.
Tego mu brakowało, bo za mało powietrza dostawał bo gąbka nie przepuszczała. Polecam się na przyszłość. Aaa, wymyj go w benzynie ten filtr i będzie dobrze. :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]