Dzisiaj jest 08 sie 2025, 8:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam ostatnio zaczołem się bawić programem Exhaust Calculator 2 i mam pytanie co mi da własnoręcznie zrobiony tłumik o ile wzrośnie moc bo orginalny jest jeszcze komorowy podejrzewam że orginalny tłumik nie daje pełnej mocy. Motocykl to yamaha RD 125LC (posiada taki sam silnik co yamaha DT) zmierzyłem potrzebne parametry do obliczeń pojemność 123ccm kąt otwarcia okna wydechowego to 197* średnica okna wydechowego 36mm długość okna wydechowego to 56mm chyba dobrze wszystko zmierzyłem. I zaczoły się obliczenia i mam pare problemów w tabelach "Factors and angles" i niewiem czy mogę zmieniać długość kolanka bo potrzebne mi troche dłuszcze kolanko wpłynie to negatywnie na warunki pracy wydechu?? oraz jak zrobić kolanko bo nie wiem jak zrobić kolanko jak "banan" pod jakim kontem zrobić ściny stożków?? proszę o pomoc i inne ważna informacje przy obliczania i wykonania wydechu. Pozdro → Edit a i jeszcze zapomniałem się zapytać jakie obroty ustawić w tej lubryce z danymi?? bo w orginale max moc uzyskuje przy 9500obr/min i ustawić taką jak jest w orginale czy jakąś inną??

Ostatnio zmieniony 27 paź 2010, 22:55 przez hold, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Większość spraw, o które pytasz mogą pokazać tylko testy.
Ścianki stożków najlepiej jak najłagodniej. Nie może być konta pomiędzy kolankiem a dyfuzorem. Pamiętaj też, że jak robisz jeden 10stopni to drugi tak samo co w rezultacie da 20 (dla przykładu).

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]