Dzisiaj jest 06 lut 2025, 0:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Rox
Witam,aerox wrocił mi dzisiaj od mechanika,niestety dowiedziałem się,że musieli zdemontować przedłóżke amortyzatora,gdyż cylinder jest za duży i po zamonotwaniu przedłóżki głowica i kabelki na gorze uderzają w zbiornik oleju...Ma ktoś jakaś rade na to??

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak na szybko to przychodzi mi do głowy:
-krótsza przedłużka bo pierwszy raz widzę taki problem to pewnie dowaliłeś jakąś mega długość
-ewentualnie to przenieść ten zbiornik oleju

Gilera SMT na niezłym secie, wpadnij !
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... 52#2136366

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

no własnie przedłożka jest firmy One i posiada dwie regulacje. z tego co pamietam to podnosi o wysokosć 3,5cm oraz 3cm,a wiem ze przedlozki S6 podnosza o 4cm i widziałem je w aeroxach po tuningu,dlatego tez sie zdziwiłem co tu może byc nie tak...

Tytuł:
Hmmm... dziwne. Ja mam w aeroxie 6cm i jeżeli chodzi o cylinder seryjny to jeszcze miejsce mam, a ten sportowy na pewno aż taki wielki nie jest.
Najlepiej zdejmij plastiki i zobacz sam co tam może przeszkadzać.

Jeżeli o mnie chodzi, to tylko zawadza mi filtr powietrza o ramę - 6cm przedłużka!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
arek95, w roxach pasi akurat.Mój kolega kupił 4cm do keewaya,to wężyki miał za krótkie i nie dało by rady wsadzić tej podwyżki.

http://www.facebook.com/KubaStunt - SPRAWDŹ TO!!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Każdy skuter zachowuje się inaczej... W jednym podniesiesz o 15cm a w innym nie podniesiesz o 1cm. Ja na miejscu kolegi zmienił bym wężyki ;)

Gilera SMT na niezłym secie, wpadnij !
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... 52#2136366

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Zrobiłem zdjęcie tych węży :

http://imageshack.us/photo/my-images/40 ... 147yj.jpg/

moim zdaniem nie da sie ich "zmienić" bo musza tam poprostu być. Więc raczej w gre wchodzi albo zmiana miejsca zbiornika oleju,albo nie wiem co...juz myślałem nad subframe Stage 6,tylko nie wiem czy to coś da ??

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHH, myślisz o subframe albo o przenoszeniu zbiornika oleju tylko dlatego żeby wsadzić sobie przedłużkę? Żałosne. Odpuść sobie bo i tak pewnie stanie tylko na gadaniu i nabijania sobie postów. :roll:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Sam jesteś żałosny. Liczy sie dla mnie wygląd skutera,widocznie ci nie przeszkadza jezdzenie jakimś padłem ze złomu,zresztą swoim dziecinnym gadaniem mi nie pomożesz,więc grzecznie prosze,zebyś sie wyniósł z tego tematu.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Multifruit pisze:
Sam jesteś żałosny.
Nie pisałem że jesteś żałosny tylko że twoje pomysły są żałosne. (czytanie ze zrozumieniem)
Multifruit pisze:
Liczy sie dla mnie wygląd skutera,widocznie ci nie przeszkadza jezdzenie jakimś padłem ze złomu
Dla przedłużki jesteś wstanie wpakować parę stówek na subframe? Łooj rodzice chyba bogaci. Wiesz czym jeżdżę? Widziałeś to kiedyś na żywo? Nie.
Multifruit pisze:
zresztą swoim dziecinnym gadaniem
Jeśli to jest dziecinne gadanie to "pseplasam!"

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Jeszcze raz mowie spadaj stąd. Szukasz dziury w całym...to,że chce sobie kupić subframe za 250zł bo MNIE na to stac a ciebie nie to coś złego ?? pomyslałes może nad tym,ze planuje za rok kupic Big Bore ?? Nie ? nic o mnie i moich planach nie wiesz a piszesz jak jakiś ekspert ktory zjadł wszystkie rozumy ale spoko..twój wiek Cie tłumaczy.
pozatym subframe to jeden z wariantów,załozyłem ten temat,bo liczyłem,że ktoś wpadnie na lepszy pomysł ale jak widać hejterzy zawsze sie znajdą.

Ostatnio zmieniony 01 kwie 2012, 10:26 przez Multifruit, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Piotruś, popieram Cię żałosny jest kolegaMultifruit, :) widzę po twoich postach jak się znasz rzucasz nazwami bóg wie jakimi, a w życiu pewnie nie siedziałeś na czymś mocniejszym niż swój Aerox albo Grizzly tatusia I chwalenie się że Ciebie stać na to czy na tamto nikomu nie imponuje... głupotą się nie szpanuje szkoda że swojego wieku nie podałeś jest to zapewne 13 lat i tyle co zrobiona karta motorowerowa albo jej brak :mrgreen: Widać jak się znasz subframe'a wkładać bo Ci wężyki przeszkadzają? kup za 10 zł weżyki dłuższe o 10 cm i będzie ok.. nie wiem co za matoł Ci powiedział że przedłużka zawadza o głowice.. cylinder 70 rózni się tylko wielkością tulei od 50.. i niczym innym przynajmniej w tak znacznym stopniu by Ci to mogło korodować z przdłużką ! :D

^_^

Tytuł:
*

Pojazd: Coliber P/G, Golf 3 GT
mi chaczyła głowica o dół bagażnika w suzuki i okazało sie że mam wahacz (kołyske) na odwrót;P

Wbijaj do mojego Colibra;D

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=303942

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ]