Dzisiaj jest 22 lip 2025, 13:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Pojazd:
Nie chcę zakładać nowego tematu więc tu piszę. Porobiłem wszystko potrzebne do chłodzenia w AC. Wyregulowałem gaźnik 17,5(dysza 110). Regulowałem przełożenia różnymi rolkami od 3,5 do 10 i sprężynami od słabej twardości do bardzo twardych. Jednak nadal mam ten sam problem. Gdy podnoszę koło i daję gazu to wchodzi na bardzo wysokie obroty. Kiedy zaś jadę to skut rozpędza się tylko do 64. Jest lepiej bo jechał tylko 50 km/h. Tu moje pytanie mam sprzęgło RMS i tam sprężynki są bardzo twarde, i wyglądają jak od sprzęgła do chińczyka, są mniejsze i mają mniej zwojów. Nie idzie ich ściągnąć ze sprzęgła. Czy one mogą spowodować spadek prędkości?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak Ty nie wiesz o jakie osłony chodzi do Cyllindra AC to nie dziw się, że coś źle poskładałeś i Ci skuter słabo jeździ :lol:

i trzeba mieć trochę pojęcia, żeby wyregulować skuter aby dobrze jeździł.

PS : Myślę, że Cię nie obraziłem

Zapraszam !

Zobacz moją F12'stke !
Konkretny sport na ciekawych częściach !

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1977384#1977384

Może lajka ? :D

https://www.facebook.com/MalagutiF12TuningCustom

Zostaw po sobie komentarz.

Tytuł:

Pojazd:
MasterSSP, osłony mam. Napisałem wcześniej że wszystko poskładałem. Mam wiatraczek, osłonę i chwytak powietrza. I jak byś chciał wiedzieć to gdyby skuter się zagrzał to by zgasł bo tłok by za bardzo spuchł. Człowieku wyreguluj tyle maszyn co ja to możemy porozmawiać. Chodzi tylko o to że w sprzęgle RMS są sprężynki bardzo twarde i czy one mogą spowodować słabe osiągi. Czytaj ze zrozumieniem to naprawdę nie trudne, pomyśleć też nie zaszkodzi :P

PS: Myślę, że Cię nie obraziłem

Ostatnio zmieniony 19 lut 2012, 10:10 przez karol159620, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ahahahah widać, że masz dużo pojęcia bo wyregulowałeś tyle maszyn i kupiłeś Cylinder AC jak miałeś LC :mrgreen:. To po co zakładałeś takie twarde sprężynki, że skuter Ci nie chce jeździć i pytasz się czy one mają wpływ :roll: Śmiech na sali :lol:

Zapraszam !

Zobacz moją F12'stke !
Konkretny sport na ciekawych częściach !

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1977384#1977384

Może lajka ? :D

https://www.facebook.com/MalagutiF12TuningCustom

Zostaw po sobie komentarz.

Tytuł:

Pojazd:
MasterSSP, takie założyłem bo były seryjnie w sprzęgle :roll: Nie chcę znowu kupować sprężynek i płacić za nie 25zł i 20zł za przesyłkę. Przyznam że regulowałem sobie i kolegom maszyny, ale to nie skutery tylko motorowery w których głównie chodzi o gaźnik. Skuter to kilka rzeczy które muszą się zgrać. Cylinder AC kupiłem bo była okazja. Chcę tylko wyregulować i sprawdzić ile pojedzie na 70cc i wtedy sprzedać AC i kupić 70LC. Więc chcę wiedzieć czy te sprężynki mają wpływ na v-max. Tyle piszesz, ale nie zmierzasz do sedna.

MasterSSP, jeśli Cię obraziłem to z góry sorry :D

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dawdoo pisze:
przeróbka LC na AC

-tylko na forum mieloch

/24

po co piszesz cos takiego? każdy robi co chce ze swoimi maszynami, :idea: a ty sobie tylko posty nabijasz :evil:

Apka Sonic 50 - seria po remoncie.
99r. - 19 070 km przebiegu < 3
do 18 000 km bezawaryjna.
_________
"Lepszy półwieczny ogar niż nowy chinol"

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2