Dzisiaj jest 22 lip 2025, 7:02

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przerywa
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema. Mam taki problem dzisiaj odpaliłem mojego skutera i pojechałem sie przejechać i po 50 robił buu a niedawno kupiłem stożka i regulowałem powietrzem i było dobrze a teraz znowu dam gazu na maxa to robi buuu caly czas no to probowałem znowu ustawić to powietrze i ustawiłem i przejchałem sie to teraz znowy przerywa strasznie jak by miał przebicie i kicha z wydechu co jest? juz tak mnie wkurza non stop coś a wczoraj kupiłem nową świece i nowy kabel z fajka i wsadzałem do modułu może to mieć coś wspulnego z tym? i powiem też ze zawsze jak kupiłem nową świece i odpaliłem skuter i potem zawsze jak sprawdziałem czy jest iskra to iskra skakała po całej świecy ale jeżdziłem na takiej z pół roku i było zawsze dobrze odpalał i było ok a teraz nagle wczoraj chodził luks a dzisiaj zaczął przerywać tak jakby pierdzieć co ja mam z tym zrobić? pomóżcie mi bo ja juz sam nie wiem cały czas coś:(

APRILIA SR

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
a kolor świecy po tym incydencie jaki?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
oblamówka troche czarna a sam czubek świecy ma kolor kawy z mlekiem

APRILIA SR

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
moim zdaniem jednak masz za ubogą mieszankę, aczkolwiek świeca jest czarna bo dostaje więcej oleju niż benzyny... przy 50km/h skuter wbija się na najwyższe obroty (to słuchać nawet) i wtedy potrzebuje więcej paliwa a go nie dostaje... miałem podobny przypadek... spróbuj wymienić dyszę o ~5-10 większą albo podnieś iglicę :) taka moja teoria....

pozdro :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja olej leje razem z paliwem bo podajnikom już nie wieże i daje troszke więcej oleju, bo mam na dotarciu, a dysze mam 90 bo kupiłem niedawno stożek airboxa i dałem też większą dyszę ale w ogóle nie moge wyregulować go, bo od 50 łapie mi muła i nieraz robi buu.Już wkręciłem srubkę od powietrza do końca i nadal nieraz zamula skuter. Nie wiem czemu to juz nie wiem jak ustawić to powietrze

Patrz jak ty piszesz ?!
M_LoT

APRILIA SR

Ostatnio zmieniony 02 maja 2009, 8:31 przez Bartek-SR, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]