Dzisiaj jest 06 kwie 2025, 7:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Siemka. Mam zarąbisty problem. Mianowicie mój skuter osiaga magiczną prędkość 60km/h z górki, nawet z olbrzymiej. Zaczęło mnie to już nudzić i szukałem blokad. Zmienione kolanko, wyjęta podkładka spod wariatora co dało to 60km/h więcej blokad nie znalazlem, a i jeszcze dysza na 57.5. Dziś dostałem moduł od keewaya który leciał 75km/h okazało się że v max się nie podniósł;( Rozkręciłem pokrywę i tak pierwsze co zauwazyłem to
Obrazek
Obrazek

Jest to wypustka wariatora ale cały myk jest w tym ze jak dałem mu w pi**ę na stopkach to wariator nie dość że nie dotykał tą wypustką przeciwtalerza to jeszcze oprócz niej jakis 1-2mm było drugie tyle przerwy:(( Czyli w sumie jakies 4mm przerwy między wariatorem a przeciwtalerzem pasek ma jeszcze z 3cm żeby wejść wyżej. Już nie wiem co robić:( Napewno muszę stłoczyć tą wypustkę ale czym?? I gdzie ten kibel może być jeszcze zablokowany?

2. Czy to możliwe ze po przebiegu 4 tyś. Na sprzęgle zostało mało co okadzin? Widac ja tylko na środku pozniej jak sie rozchodza na boki to coraz mniej, mniej i pózniej już w ogóle nie ma.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja w seryjnym wariatorze miałem to samo że pasek nie wychodził do samej góry.
I żeby to zlikwidowac musiałem zeszlifowac 1-1,5mm tuleji wariatora lecz po tym zabiegu był muł który zlikwidowałem zakładając rolki 4,5g i sprężynki sprzęgła HEBO niebieskie.
Końcowy efekt to v-max +5-6km/h.

Co do okładzin sprzęgła to najlepiej jak byś zrobił fotki.

Ostatnio zmieniony 09 lip 2009, 15:16 przez RacingXor, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Daj tą wypustkę stoczyć :)

Tytuł:
**

Pojazd:
Ale gdzie mam ją stłoczyc?? I jak to mozliwe ze keeway czy cpi z tym samym silnikiem leci 70 lekko a mój ni chu**a

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sprawdź czy po zejściu się talerzy waria pas jest max wysoko i ile zostaje odstępu pomiędzy stożkami.Może pozbycie się tej wypustki wcale nie jest konieczne.

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
**

Pojazd:
Pasek nie dochodzi za wysoko na zdjeciach widac taki pasek mocnym kolorem z 2 cm spokojnie pasek jeszcze ma do góry:| a talerze z tego co mi wiadomo to sie stykac powinny a moim do tego daleko;/ Nie wiem gdzie ten badziew moze byc jeszcze zblokowany. Wgl do kogo sie udać zeby to usunac??
Żeby doszedl pasek do takiej pozycji jak jest tu http://www.youtube.com/watch?v=HMts8YN3MGk to mu brakuje i to bardzo duzo przyjzyj sie 1 zdjeciu po prawej stronie widac dobrze dokad pasek dochodzi

PS. Jutro jadę do serwisu ogumienia odkrecic koło mam pytanie czy wystarczy załozyc pneumata i poprostu odkrecic czy trzeba blokowac wario?

Ostatnio zmieniony 09 lip 2009, 19:57 przez maxio62, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Normalnie pneumatem to odkręcasz.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
stocz tą wypustkę i taką złotą podkładkę która jest przed tuleją wariatora przełóż ją przed przeciwtalerz bodajże za podkładką śruby już nie pamiętam jak to tam zrobiłem a,le wiem jak źle wsadziłem to coś strzelało :mrgreen: po tych przeróbkach mój keeway lata 70km/h można by jeszcze stoczyć o 1mm tuleję ,ale boje się że dostanie jakiegoś muła ,aa i jeszcze jedno po tym jak przełożysz tą podkładkę to będziesz musiał wsadzić niebieskie sprężynki sprzęgła bo będziesz mieć muła na starcie :)

Tytuł:
**

Pojazd:
Jakbys dokłądnie oglądał zdjecia i czytał temat to podkładke spod wario dawno już zdiąłem:)) została sama wypustka.

Tytuł:
**

Pojazd:
sorry za ppp

Czy jak zakręcam wario pneumatem to mogę zerwać gwint??

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak. I używaj opcji edit.

Tytuł:
**

Pojazd:
No więc sprawy się mają tak żę, wypustke wariatora spiłowałem na równiótko jakies 2mm odpadło, wsadziłem cięzsze rolki i składając spowrotem zauwazyłem małą obrączkę
Obrazek
Była ona załozona zaraz za tulejkę od strony przeciw talerza, pomyślałem że przez to nie mogą się one do siebie zbliżyc więc ją zdjąłem. Pierwsza jazda pod górkę v max taki sam jak był 50km/h z górki 63km/h więc jestem ucieszony poprawa o 3km/h Pojechałem do domu wsadziłem tą podkładke i v max spadł z dużej górki 60km/h, I tu jest moje pytanie czy ona tam musi byc?? I czy jest możliwe że specjalnie założyli mi zadługą tulejkę, żeby zmniejszyć v max? Bo po tych operacjach miedzy wariatorem a przeciwtalerzem jest okolo 1-2.mm przerwy na wysokich obrotach.

Wgl. To lekko nadłamałem wario w tym miejscu co są takie okienka kwadratowe to jedno lekko jest nadłamane Moze sie cos przez to stac?? Wybieram się do lukiego po nowe wario ale jakiś czas jednak muszę na tym smigac

Macie jakieś pomysły gdzie to jeszcze może byc zablokowane?? Może faktycznie moduł ale kupiłem od kiłeja huragana który smigał ponoc 70km/h z górki jeszcze więcej a u mnie sprawował się on tak samo jak seryjny.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Włóż tę podkładkę przed wentylator. Jak ja tą cienką podkładkę przełożyłem to dąło mi to jakieś +3km/h na porstej.

Mój hurrican śmiga 65-70km/h, więc nie wiem co z twoim. Mój ma odblokowany wariator i wymienione kolaknko na odblokowane. Nawet dyszy nie zmieniałem.

Tytuł:
**

Pojazd:
A możesz mi na jakims zdjeciu zaznaczyć gdzie dokładnie załozyles tą podkładke?? I która bo zaznaczam ze to jest podkładka która niegdyś dzieliła tulekle i przeciwtalerz a nie jest to ta słynna blokada na wariatorze:D

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Spróbowałem to zaznaczyć na foto :
Obrazek

Tylko pamiętaj, gdy przełożysz podkładkę będziesz miał muła do 10km/h, ale v-max wzrośnie o 3-5km/h. :)

Ostatnio zmieniony 17 lip 2009, 12:49 przez bartosz0013, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
W kolejności normalnej jest tak, mówię od strony wału:
1. Wariator z rolkami i talerzem
2. Tuleja
3. Cienka podkładka aluminiowa
4. Przeciwtalerz
5. Gwiazdka przeciwtalerza
6. Koronka rozrusznika
7. Podkładka gruba, sprężynowa wypukłą stroną do nakrętki
8. Nakrętka

W kolejności z podkładką przełożoną przełożoną ma być tak:
1. Wariator z rolkami i talerzem
2. Tuleja
3. Przeciwtalerz
4. Gwiazdka przeciwtalerza
5. Koronka rozrusznika
6. Cienka podkładka aluminiowa
7. Podkładka gruba, sprężynowa wypukłą stroną do nakrętki
8. Nakrętka

Tą cienką podkładkę aluminiową możesz dać też przed koronkę rozrusznika czyli na miejsce 5. Bez niej ma się muła lekkiego ale v max o 5 km\h powinien się podnieść.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
**

Pojazd:
Ja tam bym wolał mieć przyspieszenie w mieście a te 3 kmh to nawet nie poczujesz różnicy taka prawda :]

Tytuł:
**

Pojazd:
A czy jeżeli ja ją wogole zdemontowalem to mozę się cos stac??

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może... ;p

Bo bez podkładki jest wszystko "słabiej" skręcone, przez co spada vmax. No i wario moze sie odkrecic... Skręć tak jak jest na foto :)

Tytuł:
**

Pojazd:
Jutro to załozę ale mi sie jeszcze nic nie odkrecilo:D a mula tez nawet nie ma. Roleczki jakie polecacie włozyc??

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna