Siemka.
Jest taka sytuacja, że złożyłem smartfona samsung i5700 SPICA z dwóch uszkodzonych.
Niestety po włączeniu telefonu nie mogę odblokować ekranu bo jest kod/hasło (9 kropek do połączenia). Nie złamałem tego na próby i błędy więc przeniosło mnie na "podaj e-mail google i hasło" i z tego nie mogę już wrócić do "kropek". E-maila poprzedniego właściciela telefonu nie znam, lub może nawet znam ale nie znam hasła, czekam na odpowiedź z jego strony. Zresztą telefon z obecną płytą główną nie był używany długo, leżał więc zakładam, że nikt nie pamięta hasła.
W każdym razie, chcę zrobić hard reset systemu. Nie mogę tego oczywiście zrobić z normalnych ustawień bo menu jest zablokowane.
Nie mogę też wejść w recovery. Normalnie włącza mi się telefon i tyle. Dodam, że jest to android z PLAYa oryginał.
Widzę jeszcze 1 sposób, tj. wejść przez ODIN, ale pobrałem go, coś tam zrobiłem wg wskazówek na innym forum i niestety nie wykrywa mi telefonu (USB) lub ja tego nie umiem zrobić.
Jedna przeszkoda jest taka, że prawdopodobnie trzeba włączyć debugowanie USB w ustawieniach NA KTÓRE OCZYWIŚCIE WEJŚĆ NIE MOGĘ.
Co mi jeszcze zostało do zrobienia?
Czy ostatecznie mogliby mi to zrobić w serwisie na miejscu za parę groszy przez jakiegoś boxa?
Chodzi tylko o ustawienia fabryczne, żeby hasła nie było.
Dzięki, pozdrawiam