Dzisiaj jest 22 lis 2024, 20:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Cześć, jestem posiadaczem Aprili SR z 1999r., będę w niej zmieniał cylinder na ten (http://allegro.pl/cylinder-glowica-70-c ... tabsAnchor) i nie wiem jaka będzie odpowiednia dysza do gaznika.

SETUP:

cylinder w/w
wydech: LeoVince TT
wariator Polini Super Speed z rolkami 4g
pasek Malossi X-Special
membranki Malossi
wzmacniany przeciwtalerz
spręzyna sprzegla Malossi
jakies sprezynki sprzegla
gaznik dellorto 12mm

Prosze o pomoc w wyborze dyszy do gaznika. :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Do zestawu możesz dołożyć stożek i dyszę 88-92 dobrać, najlepiej myśle 90 i na niej regulować, ew pod zwykły filtr to daj tak hmmm 78-82.

Pojazd: znowu SR Custom
zamiast dyszy zmień gaźnik na minimum 17,5mm może być china z allegro za 60zł lub używany dellorto

Obrazek
SR CUSTOM
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... sc&start=0

*

Pojazd:
Dzieki za odpowiedzi, nie bede kupowal stozka ani nowego gaznika, wymienie tylka ta dysze na te co podal Jakub, nie moge nic wiecej kupic poniewaz mam troche wydatkow z ta aprilia. :(

Awatar użytkownika

Załóż 80 i dobrze wyreguluj i powinno śmigać ładnie.

*

Pojazd:
Dzisiaj własnie przyszedł cylinder, powiem tak. Szału to on nie robi o.O Trochę jest źle odlany, ma z jednej strony trochę odlewu w kanałach, ale wezmę pilnik i to delikatnie przypiłuje. Czytałem trochę i jedni piszą, ze tłok puchnie a jedni, ze nigdy im nie spuchł, ten tłok (wg. mojego kolegi) jest trochę lekki. Musze jeszcze jechać kupić dysze 80, olej, płyn chłodniczy, zakładać i śmigać. Jak ja mam docierać taki cylinder? Tak planuje odpalić go i niech pochodzi tak z 1 godzinkę. Potem first run. Mam wachlować obrotami na sam początek czy jak? Dziekuję za odpowiedzi :)

-- 25 sie 2013, o 00:06 --

Zaraz będę zamawiał ta dyszę 80 poniewaz bylem dzisiaj w sklepie, ale nie mają dyszy 80, jak jest to 95 lub moze mi sprowadzic chinska dysze 85 na wtorek za 4.5zl. Zamowie sobie z allegro dysze 80 i tyle. Olej i plyn chlodniczy dzis kupilem, pozostaje tylko ta dysza :)

Awatar użytkownika

Czy będzie puchł, czy nie, to zależy też jak trafisz, pamiętaj, aby mieszankę robić dobrą 33ml oleju na 1l benzyny na docieraniu, jak wszystko poskładasz, to odpal go niech z 1h pochodzi, tylko zmień olej po wymiane cylka :D

*

Pojazd:
Dziś już go odpaliłem, przejechałem się ale nie wiem na jakich rolkach 3g albo 3.5g. Ma strasznego muła, nic go nie regulowalem, jutro postaram sie mu wlozyc te rolki 4g bo dzis juz jest dosc pozno. Apka nie ma niskich obrotow, tzn. gdy mam światła zgaszone to ładnie chodzi, ale gdy włącze światła no to sie zesra i zgasnie. :/ Nie chcialbym kupowac do niej zadnej sprezyny bo szkoda mi na to kasy wydawac. Iglice w gazniku gdzie moge wlozyc? Mam teraz na środku, dysza wymieniona na 80. Jeszcze dam znać jak wloze rolki 4g. (dodam, ze mam warriator polini super speed, ktory ma 9 rolek).

-- 13 paź 2013, o 14:40 --

Przejechalem juz na nowym cylindrze jakies 550-600 km, uwazam, ze jest dotarty. Sprawdzilem jaki ma v-max i wynosi on tylko 70km/h przy bardzo słabym przyspieszeniu. Co mam tutaj regulowac? Dodam ze nie tykalem gaznika, tylko włożyłem tą dyszę 80.

Setup:
cylinder 70 china
wydech: LeoVince TT
wariator Polini Super Speed z rolkami 4g
pasek Malossi X-Special
membranki Malossi
wzmacniany przeciwtalerz
spręzyna sprzegla Malossi
jakies sprezynki sprzegla
gaznik dellorto 12mm
dysza 80

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powinieneś dać twardszy docisk np. Stage6 medium i dobrze wyregulować gaźnik czyli pobaw się iglicą i śrubkami od składu mieszanki :) nikt ci nie powie dokładnej regulacji każdy skuter reaguje inaczej. :/

Apka :D aprilia-sr-minarelli-by-seba476-t368132.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]