Dzisiaj jest 28 lut 2025, 10:16

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Posiadam skuter kingway coliber 4t z cylindrem 80ccm. Ostatnio bawilem sie srubka od regulacji powietrze paliwo gdy wykrecilem ja prawie na maxa skuter osiagal z 8km wiecej niz normalnie. Po takim wykrecaniu o pare obrotow za duzo odkrecilem i ona mi wypadla i ja zgubilem. Ale posiadam stary zepsuty gaznik wlasnie z tego motora bo byl wymieniany wiec wykrecilem ta srube i dalem do mojego skutera. lecz teraz niewiadomo jak ja wkrece to jak juz w skuterze wylaczy sie ssanie i gdy jade i spusze na 5s manetke i dodam gazu to skuter sie dlawi tak przez 2s i po tym dostaje mocy i normalnie jedzie. Poczytalem cos o regulowaniu gaznika i gdy wyregulowalem go tak ze krecilem ta srobka az bedzie mial najwyzsze obroty to ten problem za kazdym razem wystepuje. Teraz mam ta srobke ustawiana 1,5 obrotu od wkrecenia i ten problem pojawia sie nie za kazdym razem wiec tak jest chyba najlepiej. Dzisiaj wymienialem filtr na stozkowy bo myslalem ze sie dlawi ale problem nadal wystepuje tylko dlawi sie tak przez 1.5s. Czy to moze byc problem spowodowany wymiana tej srobki? Ona byla z zepsutego gaznika i niewiem czy ona tez nie jest zepsuta. ale z wygladu jest taka sama jak ta orginalna. Co mam robic? Pomozcie.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Po pierwsze wyczyść gaźnik, dysze itp. Potem staraj się regulować tak żeby szybko się wkręcał i szybko schodził z obrotów. No i nie gasł na wolnych. Przy regulacji sprawdź kolor świecy, powinna być koloru kawy z mlekiem. Powodzenia !

DERBI --> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=193970

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ]