Dzisiaj jest 27 sie 2025, 23:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
siema
Mam parę pytań
1. Chłodzenie w LC, no mianowicie chodzi mi o to że lece lece lece i są obroty no i oczywiste że wirnik w pompie kręci. Ale jak puszczę manetkę to z wydechu nie wyleci gram spaliny czyli teoretycznie nie ma spalania mieszanki, teoretycznie powinien się wirnik kręcić i cały czas ciecz przepływać a że nie występuje spalanie to silnik się niby lepiej chłodzi, ale obroty są mniejsze czyli mniej cieczy przepływa - dobrzę mówie ?

2. Na filmiku słychać jakie obroty kręci, teoretycznie jest wyregulowany napęd, ale boję się o wał bo nie mam obrotomierza, a ja już tak mam że o wał się boję :D

3. Teraz mam jakiś chiński gaźnik, mierzyłem przepustnice i ma 10mm, mam w szafie dellorto 12mm serie z roxa i tylko muszę skombinować zaworek iglicowy, czy jakaś poprawa w vmaxie będzie na tym dellorto ???

4. Regulacja napędu - co powiecie o tej regulacji co widać na filmiku, chyba jest ok??

5. Vmax, co zrobić na vmaxa jeszcze ? Pasek mam nowy (200km zrobiłem na nim), wario hebo ng, wydech laser xpro, sprzęgło hebo racing n, dzwon stage6 wingcooler, rolki i centralka nowe, rolki stage6 precyzyjne 3g, centrala top racing 30% (nie miękknie), na filmiku mam sprężynki top racinga ale miękkną i dziś założyłem hebo jutro sprawdzę jak jeździ ale to nie wpływa na vmaxa przecież.

6. Nie oszukujmy się, ile na tym setupie pojade ? 90 to już max chyba co nie ?

film: http://www.youtube.com/watch?v=z3X7d0SViZw

Obrazek

Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 13:10 przez Dawdoo, łącznie zmieniany 3 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. W chłodzeniu jest ważne nie tyle szybki przepływ płynu przez układ, co dobry nawiew powietrza na wymienniki ciepła (chłodnica). Chodzi o to, że przy 80km/h masz lepsze chłodzenie niż jadąc 10 km/h bez względu jak mocno odkręcisz manetkę gazu.

2. Ja mam obrotomierz i ze słuchu powiem Ci, że nie masz się co o wal zamartwiać.

3. Oczywiście, ze tak. Właśnie na V-maxie odczujesz największą różnicę, po dobrym dobraniu dyszy głównej.

4. Regulacja jest w porządku. Trochę kiepsko startuje, ale jak chcesz coś poprawić, to najpierw zmień gaźnik, może sprzęgło podreguluj i no koniec rolki i centralna.

5.Na V-maxa to gaźnik pomoże, a co do napędu, to możesz spróbować na miększej centralnej i zrekompensować to lżejszymi rolkami.

6.90km/h, oczywiście z wiatrem i z górki może nawet i 100

P.S. też rypie w cesiora pozdr.

Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 14:21 przez patrolek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
patrolek pisze:
Trochę kiepsko startuje
sprężynki top racinga rozciągają sie pod wpływem teperatury, dlatego tak, musze dać czerwone albo niebieskie.

patrolek pisze:
możesz spróbować na miększej centralnej i zrekompensować to lżejszymi rolkami.
chyba cięższymi ;), miałem hebo 60% czyli średnia, i pasek miał uślizg między 20-30.

patrolek pisze:
P.S. też rypie w cesiora pozdr.
yyyy ??? :D

dzieki za pomoc tak po za tym :P

tutaj macie filmik z dzisiaj ale strasznie wieje i przyśpieszenie przez to na tym filmiku gorsze jest http://youtu.be/YMYTUC5y0us

Obrazek

Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 15:35 przez Dawdoo, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]