Dzisiaj jest 09 mar 2025, 22:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam

Jak wyregulować :

- Dziurę w przyspieszeniu ( przy zwalnianiu i dawaniu powtórnie gazu dostaje muła)

Druga sprawa

Wymieniłem sprężynę centralną na oryginalną ponieważ nowa która założyłem ,,Wygieła się"
wymieniłem również sprężynki sprzęgła ponieważ przy wygieciu spręzyny uszkodziła mi jedna z nich i wymieniłem na sprężynki Poliniego o najwiekszej liczbie zwojów ( kolor szary ) dlaczego taki ? Ponieważ nie mogłem załozyc innnych tzn nie mogłem nałożyć mocniejszych.

Na koncu tamtego sezonu byłą dziura w przyspieszeniu owszem natomiast vmax przy :

-Tłumiku Laser X Pro
-Wariator Polini speed control

Wynosił około 95 km/h

a teraz około 75 km/h natomiast przyspieszenie sie nie pogorszyło.

Tylko wczesniej na tej sprężynie oryginalnej również jechał 95 km/h

Więc tak jakby wina w sprężynkach..

I ostatnie pytanko:

Czy o rozciągliwości sprężynek decyduje liczba zwojów. Czy np :

Może być tak że spręzynka Stage ma 6 zwojów a jest bardzo twarda a sprezynka Polini również ma 6 zwojow a jest średnio twarda.

Ostatnio zmieniony 21 mar 2011, 19:25 przez kometa1111, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
w sumie liczba zwojów nie ma znaczenia ,ale jak pomyślisz że większa liczba zwojów w sprężynkach o takich samych długościach (rozmiarach) powoduje ,że materiał ("drut" z którego wykonana jest sprężynka) jest cieńszy , a więc można wywnioskować być może błędnie ,że tym samym zmieni się twardość . Uważam że liczba zwojów sprężynek nie ma znaczenia ,to nie ma nic do rzeczy : sugeruj się kolorami sprężynek tych samych firm . Reasumując twardość sprężynki zależy od twardości materiału z którego jest wykonana.

jakie miałeś wcześniej sprężynki seryjne ? ,myślę ,że co do prędkości założyłeś odrobinę twardsze niż seryjne i być może docisk otulin do dzwonu sprzęgła jest niedostateczny i się ślizgają otuliny. Choć ta zmiana twardości musiałaby być znaczna : nie orientuje się w twardości poliniego ,ale mogę przypuszczać ,że tak właśnie jest :lol:

sprzedam felgę z oponą do speed-a bęben ,30 zł
12 " i czachę zip fast rider

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ciężko mi jest powiedzieć jakie miałem ponieważ kupiłem już ten skuter z owymi sprężynkami i nie wiem jakiej są firmy...Jedyne co to są Błękitne ale to nic nie mówi :|

A może wiesz dlaczego tak ciężko mi jest założyć te spreżynki ?

Próbowałem założyć inne tzn krótsze ale nie mogłem ( próbowałem na imadle, kombinerkami naciągnąć ale jest ogromnie ciężko ) ....Więc założyłem na próbe te co mogłem czyli szare ( najdłuższe )

Jeśli ktoś zna twardości sprężynek poliniego to prosze o podanie

Te kupiłem

http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_90_104&products_id=489&osCsid=b084f298bf9777fbf34820b159d56d26

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
najdluższe - rozmiar musi byś taki jaki masz w gilerce .Miałeś być może polini niebieskie
:wnioskując po malossi w którym to twardość zależy od odcienia (im ciemniejszy np białe-miękkie żółte -twardsze , czarne itp tym twardszy ) można stwierdzić że tak jest z polini .
laser jest wysoko obrotowy jeżeli się nie mylę . Jaką masz centralkę w tym .Te co masz sprężynki są ewidentnie za twardę .Skąd pomysł na zakup takich ?? :lol: Jeżeli nie możesz założyć może złą techniką to robisz jak niby na imadle ?, jak nie dasz rady weź tatę do pomocy lub kumpla . przecież w komplecie są niebieskie ,jak dobrze latał to załuż tamte .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Centralke mam oryginalną

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Postanowiłem, że zamówię nowe sprzęgło :

-Polini 2g evo III

czy

- Hebo R

Czy przy moim tyningu warto dopłacać do Poliniego ??

Wydech laser x pro
-wario polini speed cotrol

Chce te ponieważ wiem że tutaj nie trzeba wymeiniać sprężynek tylko wystarczy regulacja rozciągliwości

Proszę o jak najszybszą odp ponieważ jeszcze dzisiaj chce aby mieloch mi wysłał .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
weź ewo

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]