Dzisiaj jest 17 lis 2024, 0:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
Bo probowałem sprzedać i nie było chętnych ;/

Naprawde fajna maszyna i silnik rewelacja :) Tylko szkoda że mogą być potem takie konsekwencje muszę to jeszcze poważnie przemyśleć ;/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czekajcie to jak jest? Jeżeli tam gdzie robią przegląd kolo mi wystawi że to 50 to już go tak zarejstruje?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
miałem kolegę,który zarejestrował crossa 250 na 50 i podczas kontroli,nie skapnęli się.Zależy na kogo się trafi..ale zgadzam się z kolegą,że lepiej już jeździć bez prawka...lub wcale.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=37615

Aprilia Area 70ccm!

POLEROWANIE LAKIERU I USUWANIE RYS Z PLASTIKÓW!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 810#912810

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
stepien0601 teoretycznie tak.Ale to długa i ciężka droga..i konsekwencje potem mogą być o wiele większe.Dlatego ja jestem przeciw rejestracji na 50.

Aprilia Area 70ccm!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak ja chciałem zarejestrować 125 na 50 to bardzo dobry znajomy powiedział mojemu tacie że jeśli coś się stanie to mu za to kryminał grozi więc zaczynają się bać tych przeglądów na 50 :) u mnie bez prawka na 125 koledzy mykają i policja ich nie goni xd

ZOBACZ!

Sprzedam wydech tecnigas next r w chromie stan idealny ! P/G

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pierdo lamento :D Jak da się gdzieś na przeglądzie zrobić ze 125, 50-tke to później tylko tam kupować przegląd i gites xD

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
no a jak jakiś dzwon zaliczysz to ten mechanik co Ci prrzegląd zrobił zostanie pociągnięty do odpowiedzialności :) chyba że mechanik policji też da w łapę wtedy koło się zamyka xd joke

ZOBACZ!

Sprzedam wydech tecnigas next r w chromie stan idealny ! P/G

Ostatnio zmieniony 21 lip 2010, 0:16 przez wicherq94, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
No nie wiem co robić ;/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie baw się w to.Nie warto...za dużo konsekwencji.

Aprilia Area 70ccm!

Tytuł:
*

Pojazd:
To żebym sprzedał te SUuzki 150 to było by po kłopocie ;/ A tak tylko po okolicy jezdze ;/ A teraz to nie wiadomo nadjada i koniec ;/

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
sprzedaj to i kup silną 50 jakąś yamahe czy coś markowego i też bedzie super

Kamek46 napisał : pasażer przy dohamowaniach "leci na mnie :twisted: ", jeśli jest to pasażerka to można uznać to jako plus, gorzej gdy jest to kolega :ups:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dajcie spokój... Czasem po samych gabarytach widać, że to nie jest 50ccm. Ja na przeglądzie ze swoją Apką - cylinder 50 i wszystko seryjne, a diagnosta niebardzo chciał wierzyć... 2 minuty roboty, odkręcona owiewka, i ten pan ujrzał ,,wygrawerowany'' napis 49" i pozamiatane. Jeśli go dostałeś a nie masz uprawnień - sprzedaj go i kup coś, czym możesz się poruszać, wujkowi podziękuj, na pewno zrozumie , jeśli zrobisz tak jak mówię. I będzie dobrze bez niepotrzebnej spinki i przekrętów :) SZEROKOŚCI

Kupię części do RS 50, interesuje mnie:
-brewka na lampe
-ślimak prędkościomierza
-brewki na koła
-tank pad
-komin sportowy (najlepiej z 2 końcówkami)
-manetki
gg:9871747, lub priv (;

Tytuł:
*

Pojazd:
W tym problem że jakoś nie mogę go sprzedać ;/

Tytuł:
*

Pojazd:
Chodzi mi o ten skuter :

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=75681

Tu są zdęcia. Nie jest on dużo większy od 50

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ludzie co wy piszecie? Musisz pogadać z tłumaczem papierów żeby zamaist 150 wpisał 49 i tyle. Żadnych rzeczoznawców... Motor sprawdzany jest najczęściej jeżeli podczas wypadku są ofiary śmiertelne, jeżeli np. puknąłby Cię samochód w bok i plastik by odpadł to nikt nie będzie robił z tego afery, bo rzeczoznawca który zbada pojemność więcej za to weźmie jak nowy plastik. No chyba, że znacznie przekroczyłeś prędkość i są na to dowody...

@@ Tam w tym linku ze zdjęciami śmierdzi mi wirusem. Wrzuć zdjęcia na imegashack ;)

Ostatnio zmieniony 22 lip 2010, 11:03 przez Pawluk, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie ma żadnych wiirusów

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale wy ludzie nie ogarniacie. Żaden koleś od przeglądów nie puści nawet jeśli w papierach jest 49cc tego skutera. W numerze VIN jest wszystko i nie da sie tego wyprzeć. Teraz nie tylko na przeglądach ale i w urzędzie sprawdzają VIN. U mnie w malopolsce a dokładnie MYślenicach nie jest to możliwe raczej bo widziałem jaki mają system i jak szedłem na przegląd z moją derbi to koleś przywiózł jakiegoś crossa husqwarny z USA i koleś po numerze VIN który wklepał do kompa skapnął się że to nie motorower. Koleś który z tym przyszedł był tłumaczem i rzeczoznawcą i kolesie z przeglądów go dobrze znają. Ciężko jest taki przekręt zrobić teraz bo sprawdzają mocno. Kiedyś ok, ale nie teraz. Chyba że opłacisz wszystkich po kolei ale wątpię że ktoś nadstawi karku dla paru stów.

http://motoklub.malopolska.pl/ << Zapraszam na forum... MotoKlub Małopolska

Derbi Senda SM
Cagiva SuperCity 125 SM

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pawluk pisze:
Ludzie co wy piszecie? Musisz pogadać z tłumaczem papierów żeby zamaist 150 wpisał 49 i tyle. Żadnych rzeczoznawców... Motor sprawdzany jest najczęściej jeżeli podczas wypadku są ofiary śmiertelne, jeżeli np. puknąłby Cię samochód w bok i plastik by odpadł to nikt nie będzie robił z tego afery, bo rzeczoznawca który zbada pojemność więcej za to weźmie jak nowy plastik. No chyba, że znacznie przekroczyłeś prędkość i są na to dowody...

chlopczyku (zeby nie napisac dzieciaku), po co piszesz takie farmazony ? nie pisz o czyms o czym nie masz zielonego pojecia.
motocykl moze byc sprawdzany przy najmniejszym podejrzeniu, ze cos jest nie tak i nie musi wydarzyc sie zadna kolizja, wystarczy rutynowa kontrola (wiadomo, zdarza sie, ze na wlasnej wsi trafi sie na znajomego tatusia, ale nie jest to norma i nie mowimy tylko o jezdzie po polu czy do remizy)...
sam bym nie popucil jakby mi jakis dzieciak nawet ryske zrobil na aucie jadac swoim cackiem bez uprawnien do prowadzenia motocykla... uwierz mi, ze taki 'koles' mialby spore problemy, a raczej jego rodzice.

poza tym jesli mowa o tlumaczu, to nie bedzie nadstawial on glowe, zeby jakis bachor smigal motocyklem na papierach skutera, bo niby w imie czego ??? ogarnij sie 'chlopie'. wszystko jest do sprawdzenia i nie trzeba nawet byc tlumaczem, zeby pojemnosc 49 ccm przetlumaczyc na 49 ccm (a nie na 150 ccm). tlumacz nie bedzie robil z siebie durnia, zreszta pojemnosc, czy moc z dokumentow zczyta sobie kazdy kto skonczyl 2 klase podstawowki i poznal cyferki....................

rejestrowales kiedys pojazd sprowadzony z zagranicy ? tfu... tzn. moze tato? wujek? bo Ty jestes troszke za mlody... po cholere kozaczysz o czyms o czym mozesz jedynie wiedziec z opowiesci (bajek) ?

ja w odroznieniu od Ciebie wiem o czym pisze, a nie przekazuje glupot uslyszanych czy gdzies przeczytanych.

z zalozenia jak jezdzisz 'skuterem' (na sfaloszowanych papierach), bez uprawnien do jego prowadzenia, to tak jakbys jezdzil autem bez prawa jazdy i nie wazne, ze wsiadlbys w auto i nie przekraczal dozwolonej predkosci.

sorry, ale czytajac coniektore fantazje to dochodze do wniosku, ze niestety niektorym Bozia poskapila rozumku, o odpowiedzialnosci to nawet nie ma co wspominac.

Ostatnio zmieniony 22 lip 2010, 17:13 przez Slawkowski, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
chlopczyku (zeby nie napisac dzieciaku), po co piszesz takie farmazony ? nie pisz o czyms o czym nie masz zielonego pojecia.
motocykl moze byc sprawdzany przy najmniejszym podejrzeniu, ze cos jest nie tak i nie musi wydarzyc sie zadna kolizja, wystarczy rutynowa kontrola (wiadomo, zdarza sie, ze na wlasnej wsi trafi sie na znajomego tatusia, ale nie jest to norma i nie mowimy tylko o jezdzie po polu czy do remizy)...
Rutynowa kontrola powiadasz? Czyli policjant wyjmuje zestaw narzędzi, suwmiarkę, rozkręca i sprawdza średnice tłoka i cylindra i podlicza? Czy może każe zaprowadzić do rzeczoznawcy, gdzie wartość takiego badania przekracza znacznie wartość skutera? A może chodziło Ci biedaku o badanie techniczne, gdzie nawet nie patrza na numery silnika? :cool:
Cytuj:
uwierz mi, ze taki 'koles' mialby spore problemy, a raczej jego rodzice.
Tu się zgadzam, jeżeli wyszłoby to na jaw.

Cytuj:
poza tym jesli mowa o tlumaczu, to nie bedzie nadstawial on glowe, zeby jakis bachor smigal motocyklem na papierach skutera, bo niby w imie czego ??? ogarnij sie 'chlopie'. wszystko jest do sprawdzenia i nie trzeba nawet byc tlumaczem, zeby pojemnosc 49 ccm przetlumaczyc na 49 ccm (a nie na 150 ccm). tlumacz nie bedzie robil z siebie durnia, zreszta pojemnosc, czy moc z dokumentow zczyta sobie kazdy kto skonczyl 2 klase podstawowki i poznal cyferki....................
Człowieku a myślisz, że dlaczego jak oglądasz aukcje allegro to piszą, że skuter ma np. 180 ccm i jest wyraźny opis "MOŻLIWOŚĆ REJESTRACJI NA MOTOROWER" ? Po prostu tacy sprzedawcy mają zaprzyjaźnionych tłumaczów i nie ma z tym problemu. Dodam, że jak rejestrowałem swó(przepisowy 50ccm) To na stacji kontroli kontrolerzy wklepywali mój model skutera do googli żeby dowiedzieć się o mase pojazdu itp-i nie jest to jakaś szopa na wsi tylko stacja kontroli na PKS! Nikt nie sprawdza żadnych numerów VIN. Sprawdzają tylko czy nr ramy z numerem w dowodzie się zgadza, kierunki, światła, heble itp.

Cytuj:
rejestrowales kiedys pojazd sprowadzony z zagranicy ? tfu... tzn. moze tato? wujek? bo Ty jestes troszke za mlody... po cholere kozaczysz o czyms o czym mozesz jedynie wiedziec z opowiesci (bajek) ?
Ojciec. Jednak chodziłem z nim i wszystko widziałem.

Cytuj:
ja w odroznieniu od Ciebie wiem o czym pisze, a nie przekazuje glupot uslyszanych czy gdzies przeczytanych.
A ja mam wrażenie, że wpisujesz w wujku google i cioci wikipedii.

Cytuj:
z zalozenia jak jezdzisz 'skuterem' (na sfaloszowanych papierach), bez uprawnien do jego prowadzenia, to tak jakbys jezdzil autem bez prawa jazdy i nie wazne, ze wsiadlbys w auto i nie przekraczal dozwolonej predkosci.
To oczywiste, ale jak jeździsz przepisowo, skuter o większej pojemności jest zarejestrowany na 50 cm i masz karte motorowerową to nie wiem dlaczego policja ma się Ciebie czepić . Dla twojej wiadomości-Nie jeżdzę na sfałszowanych i mam oryginalny cylek 49ccm.

Cytuj:
sorry, ale czytajac coniektore fantazje to dochodze do wniosku, ze niestety niektorym Bozia poskapila rozumku, o odpowiedzialnosci to nawet nie ma co wspominac.
A ja mam wrazenie, że chłopaku masz jakieś kompleksy a nie spinaj pośladów bo nie jesteś jakiś wszystkowiedzący. Odejdź od kompa i wyjdź na dwór.
pozdrawiam :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pawluk pisze:
ja mam wrazenie, że chłopaku masz jakieś kompleksy a nie spinaj pośladów bo nie jesteś jakiś wszystkowiedzący. Odejdź od kompa i wyjdź na dwór.
pozdrawiam :)

synku, moglbym byc twoim ojcem. pierwsze swoje autko kupilem jak cie na swiecie jeszcze nie bylo dzieciaku (nie wspominajac o jednosladach). a w tematach pokrewnych z tym, ktory zostal w tym watku poruszony siedze kilkanascie lat...
...wiec nie mam zamiaru dzieciaku z Toba wchodzic w polemike.

Ostatnio zmieniony 23 lip 2010, 16:37 przez Slawkowski, łącznie zmieniany 2 razy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna