Dzisiaj jest 07 sie 2025, 20:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
też wierze, choć już coraz mniej księży z powołania...teraz sami tacy którzy by ino brali kase :D ale i tak ksiądz natanek Wymiata! :D

Stalker 4ever!<3 ^^ :)
HeBo ?!
Cytuj:
ałto

Cytuj:
kópie sportowy tumik do zómiko kłik cztery te

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
''Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Albowiem jakim sądem sądzicie, takim was osądzą, i jaką miarą mierzycie, taką i wam odmierzą.” MAT. 7,1-2

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Na początku studiów miałem niezłą akcję- z kumplami wynajmujemy stancję aby nie dojeżdżać do domu w weekendy, wieczorem patrzę na 1 kumpla bo coś on klęczy przy łóżku dziwnie, ja do niego:
"Co jest Tobie, niedobrze Ci?"

A ten do mnie:
"Modlę się" :D

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja się modlę ale raz na tydzień :) Dobra raz na miesiąc i do kościoła chodze bo bierzmowanie :P

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Insignia B
czarekcw, hahahaha :mrgreen:

toyota-corolla-1-6-dual-vvt-i-by-razor99-t323266.html Corolla by Razor
corolla-ts-by-razor99-t415180.html Corolla TS by Razor

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zależy też od księży jak kto do wiary podchodzi.
U mnie w parafii na wsi to jak ktoś księdza nie wpuści to potem problemy. Robi takie podsumowanie i czyta kto nie wpuścił.
Teraz mam z takim innym księdzem to kiedyś fajnie powiedział.
Żeby nie bać się bo czasem się mówi Że bozia pokara a on mówi że to nie prawda bo Bóg nie kara nas tak za grzechy.
Szczerze to sam nie wiem co to z tym Bogiem jest.
Bo niby jak umrę to co nie ma nic lipa i tyle.

U mnie proboszcz w parafi kiedyś mówił tak że nie będzie chrzcił dzieci jak rodzice nie mają kościelnego ślubu,pomiędzy mszami nie ochrzci że tylko na mszy można albo jak któreś jest po rozwodzie a później było tak że tacy ludzie normalni nie przelewa się nie mieli ślubu to przy chrzcie sama matka z dzieckiem i chrzestnymi stała a ojciec z tyłu. A inna rodzina jakiś czas później gdzie jest $$ to koleś po rozwodze z dwoma babkami już i teraz z 3 dziecko chrzci to w niedziele pomiędzy mszami ochrzcił elegancko. Ojciec stał przy matce dziecka oni też bez ślubu. I gdzie tu jego zapewnienia ??
Tak samo jest z mszą jak daje się mu kase na msze to tak szuka terminu zaglądnie do koperty będzie troche więcej siana niż normalnie to odrazu na ten dzień co osoba dana chce

Polerowanie aluminium,spawanie plastików, renowacja części,malowanie mniejszych elementów.
Sprzedam części Katana,Sym,Peugeot,Romet,Jawa
TANIO GG 10293344

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja ostatnio tak pośrednio poznałem (w sumie to po prostu widziałem i słyszałem co opowiada) starszą babkę, której gadka tylko utwierdziła moje przekonanie, że kościół to zło.

Chodzi tutaj głównie o wyłudzanie (nie da się tego inaczej nazwać) pieniędzy od głupiutkich wiernych.

1. Pani kupiła sobie podczas jakiejś specjalnej mszy super krzyżyk, na który nałożony jest odpust zupełny. Super. Podobno, jeśli w to wierzysz i masz ten krzyżyk w posiadaniu i zdarzy Ci się umrzeć, to pójdziesz do nieba. Magia, czarodzieje i jednorożce krótko mówiąc. Ciekawe ile za niego zapłaciła? W ogóle czy takie magiczne krzyżyki są zgodne z tym co jest w Biblii? Nie jestem przekonany, choć nie powiem na 100%, bo znawcą tematu nie jestem. Ale dla mnie coś tu śmierdzi, zresztą, nawet jeśli katechizm na to pozwala, to i tak to jest zwyczajne naciąganie naiwnych ludzi, którzy w to wierzą.

2. Mój ulubiony temat. Relikwie. <3 Po prostu uwielbiam to. Pani, którą "poznałem" chwaliła się kolekcją relikwii. Zapamiętałem tzw. relikwię 3ciego stopnia, to znaczy medalik POTARTY (!) o ciało ojca Pio, i parę relikwii 1szego stopnia ojca Pio czyli medalik z odłamkiem kości, czymś tam jeszcze i jeszcze jakąś relikwię błogosławionego, też 1szego stopnia i chyba też z odłamkiem kości. W każdym bądź razie kolekcja pokaźna. I teraz zastanawia mnie fakt. Co to do cholery ma być? Masowe pocieranie chińskich medalików o ojca Pio, dzięki czemu w oczach wiernych są one warte dużo więcej? Czysty zarobek. Księża jak widać zdają sobie z tego sprawę. Co w ogóle ma dać ta relikwia? Podobno szczególną opiekę tego świętego/błogosławionego, którego relikwie się posiada. Spoko, czyli jeśli nie zabulisz kupy hajsu księdzu, to święty ma Cię w dupie, albo troszczy się o Ciebie na pół gwizdka. Ciekawe ile ta starsza Pani zostawiła pieniędzy w skarbcu Kościoła kupując to wszystko. I ciekawi mnie to, czy z racji, że ma już święty krzyżyk z odpustem, wuchtę relikwii, to czy jest święta? Z tego, co wiem o Kościele, a czytałem trochę, żeby nie gadać na temat którego nie znam, to tak.

3. Skoro mamy relikwie, to temat w sumie wynikający, czyli bezczeszczenie zwłok. No bardzo przepraszam, wycinanie czego się da ze świętego po to, aby zwyczajnie na tym zarabiać jest po prostu perfekcyjnym przykładem totalnego zbeszczeszczenia zwłok, które de facto, według tego samego kościoła, który wycina zmarłym co się da, jest paskudnym grzechem, bo przecież ciało należy godnie pochować, co nie? Dlaczego więc, zamiast spoczywać w ziemi, św. ojciec Pio leży wystawiony w przezroczystym pudle (bo trumna to nie jest) na widok wiernych jak cyrkowa małpka? Dlaczego co jakiś czas odbywa się akcja pocierania medalików o niego po to, aby zarobić? Hipokryzja totalna.

4. Samo sprzedawanie świętych rzeczy. Skoro to takie dla dobra ogółu, że święci się modlą za nas jak mamy relikwie, to czemu do uja nie są ona ogólno dostępne za darmo? Biedni świętymi nie będą? Rozumiem.

5. To już przykład niezwiązany ze starszą panią. Byłem w starej parafii po jakiś akt chrztu brata, bo potrzebował. Oczywiście wypada dać datek, więc coś tam wyskrobałem i poszedłem. Akt wypisany, ja wyciągam rękę po niego, a pani trzyma go w ręce i głupkowato na mnie patrzy. Nie wiem o co chodzi, niezręczna cisza trwa paręnaście sekund po czym pani mówi: "proszę dać datek". Bardzo zażenowany i zwyczajnie zdenerwowany wrzuciłem papierek do skarbonki, oczywiście z jakim napisem? "Dobrowolne datki", czy też "Datki od serca", coś takiego, kij wie, w każdym bądź razie zupełnie nie pasował do pieniędzy, które faktycznie się do niej zbierały, gdyż były to zwyczajnie wyżulone od wiernych chcących załatwić jakąś sprawę, nie mających wyboru. Albo nie wrzucą, albo załatwią to, czego chcą, nie da się tego połączyć.

Tego, co mnie boli w kościele jest więcej. Dlaczego księża nie mogą mieć rodzin? Pomogłoby im to w pracy. Przecież ksiądz będący w celibacie raczej niewiele mi pomoże w kłopotach z małżonką lub dzieckiem. Będą to raczej żałosne próby ominięcia tematu sztandarowymi tekstami typu "Bóg jak widać chce was doświadczyć, musicie być silni, a zostaniecie nagrodzeni".

Albo kościoły. Dlaczego nie można zorganizować mszy pod gołym niebem? Tak tak, w zimę wierni też muszą gdzieś się podziać. Uszyjcie namiot. Zazwyczaj wierni są tak ściśnięci, że w kościele ludzie mdleją. Namiot byłby w sam raz. A ile pieniędzy można by dać nawet nie na dzieci z Afryki, bo to już niemodne, ale na przykład na nasze, tutejsze, polskie sieroty, dzieci z domów dziecka, pomoc dla najbiedniejszych rodzin?

Kościół wg. mnie przetrwał, bo to niegdyś był świetny argument, aby zdobywać nowe tereny przez państwa chrześcijańskie. Walka z niewiernymi. A jedynie przy okazji zagarnięcie terenu i majątku. Obecnie trwa, bo z kolei jest świetną maszynką do robienia pieniędzy dla wysoko postawionych urzędników kościelnych, a może nawet ktoś inny, ktoś jeszcze wyżej, ktoś ważniejszy może nawet od papieża dba o to, aby to właśnie chrześcijaństwo było wciąż największą religią, i funkcjonowało w ten sposób, nabijając mu kieszeń?

Ogólnie ta religia, a właściwie kościół jest żałosny. Bo religia sama w sobie to po prostu kolejna religia, taka sama jak wszystkie inne, muzułmaństwo, etc.

Ja wierzę w Boga, bo mam nadzieję, że po śmierci coś jest, że jak umrę to nie koniec. Ale nie w Boga chrześcijańskiego i nie w jego kościół. Mój Bóg nie jest miłosierny codziennie skazując mnóstwo ludzi na głodową śmierć. Mój Bóg nie buduje kościołów (bo co z tymi, którzy o chrześcijaństwie nie słyszeli? nie chodzili na mszę co niedzielę, więc będą potępieni?) i co najważniejsze, mój Bóg nie wciska staruszkom medalików, których cały kontener sprowadzony z Chin kosztował mniej niż jeden, taki sam, z tą różnicą, że biorący udział w profanacji zwłok jednego ze świętych.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A6 C6
Roost. pisze:
Paweł_S9 pisze:
Serdecznie zapraszam do Częstochowy !

Same medaliki tam są. :|

Mówisz tylko po tym co usłyszysz w telewizji ?? Bo wydaje mi się, że tak :cool:

Tom_Q, Nie nie byłem i nie mam zamiaru :wink:

Ostatnio zmieniony 15 lut 2012, 22:59 przez Paweł_S9, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:

Pojazd:
Cytuj:
''Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni. Albowiem jakim sądem sądzicie, takim was osądzą, i jaką miarą mierzycie, taką i wam odmierzą.”

Co to wnosi ?

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha Aerox
Paweł_S9 pisze:
Roost. napisał/a:
Paweł_S9 napisał/a:
Serdecznie zapraszam do Częstochowy !

Same medaliki tam są.

Mówisz tylko po tym co usłyszysz w telewizji ?? Bo wydaje mi się, że tak

Nie, po prostu znam kilka osób z Częstochowy. :wink:

Pomarańczka ;*

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Audi A6 C6
To trafiłeś na tych złych :P

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
nie chce mi się czytać tego wszystkiego i napisze coś od siebie;)

w Boga wierzę, skądś to wszystko musiało się wziąć/ktoś to musiał stworzyć, na kościół leje - patrząc na takiego Rydzyka śmiać mi się chce, większość księży też jest dla mnie śmieszna. Żyję po swojemu. Bóg osądzi czy byłem dobrym czy złym człowiekiem.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
bartos212 pisze:
U mnie w parafii na wsi to jak ktoś księdza nie wpuści to potem problemy. Robi takie podsumowanie i czyta kto nie wpuścił.

Typowe wytykanie palcami. Będę mieszkać na swoim to wywieszę na drzwiach

"Serdecznie dziękuję, ale nie skorzystam z pobłogosławienia domu, wolę iść na piwo".

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Typ u nas chodzi do kosciola a ksiedza nie lubi to wystawil taczke z gnojem przed furtka jak chodzil po koledzie :mrgreen: Nasz tez jest dziwny,jak moja siostra byla chrzczona to tylko na mszy itd mama sie zdenerwowala i powiedziala ze ochrzci gdzie indziej to od razu znalazl czas i bylo o tej godzinie o ktorej chciala..Oni niby wymagaja ale jak by mieli "klienta" stracic to od razu lape wyciagaja..

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
http://www.wykop.pl/ramka/226958/o-tym- ... da-polske/

Odwiedź mój projekt -> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=204383

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Paweł_S9 pisze:
Tom_Q, Nie nie byłem i nie mam zamiaru

Czemu? :wink:

Śledź na bieżąco relacje z mojego garażu na Facebook'u: KLIK

Tytuł:
Awatar użytkownika

przemek.99, myślę, że to nie wniosło nic po za spamem i pokazaniem umiejętności kolesia w przepisywaniu bestsellera z gatunku literatury sci-fi :mrgreen:

JawoR, ja jakbym się dowiedział, że ksiądz w kościele powiedział, że go nie wpuściłem to w następną niedzielę bym wparował do kościoła i tak stanął na środku i prosto w twarz do niego "jakiś problem, że drzwi się nie otworzyły? Co uraza na honorze a może roczny utarg z kolędy był za mały?" :mrgreen: Chociaż mi to nie grozi bo w sumie w ich kartotekach nie istnieję pod tym adresem co mieszkam więc mogą mnie cmoknąć :mrgreen:

TZRfan, oo to kuzyn jak chciał ochrzcić dziecko to w Warce ksiądz stwarzał problemy bo to bo tamto powiedział mu "skoro ksiądz robi łaskę to kto inny zarobi" i u konkurencji za połowę ceny był chrzest i jeszcze rabat :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=EIobDWK4 ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=kRDvbXaQvB8

Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 9:32 przez razor99, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:

Pojazd:
Powiem wam tak nie podoba mi się postępowanie księży(nie wszystkich). Myślę że wiarę trzeba mieć w sobie a nie na pokaz, albo przez kościół który od wieków okrada ludzi :/ Najlepsze w Kościele jest to że babcie prześcigają się która da więcej kasy księdzu jak zbiera, albo na mszę. Moim zdaniem to chore :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

karol159620, taa a potem jęczą, że emerytury za małe nie mają na leki na jedzenie na nica przelew na ich ukochane radio to kilkaset złotych :mrgreen: Ale one są jeszcze takie cwane, że przy spowiedzi to nie one się spowiadają a kablują na sąsiadów :mrgreen:

Roost. pisze:
JAK DZIEWICA MOŻE URODZIĆ DZIECKO?! :roll:

Odp:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 16 lut 2012, 12:19 przez razor99, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mate57, u mnie ksiądz do nowego mieszkania nie wszedł dwa late temu rok temu i dalej nie zmieni ja z ich usług nie korzystam więc po co mam go wpuszczać?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna