Dzisiaj jest 05 sie 2025, 19:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Macie racje chłopaki, że nie wszędzie tak się dopatrują i dlatego niektórym się udaję. Mi niestety się nie udało i również musiałem zakładac sprawę w sądzie.
Ogólnie rzecz biorą jest taki przepis który o tym mówi i podał go już Makaron.

Poza tym sam zakładałem kiedyś taki temat i było ich już kilka na forum, wystarczy poszukać :roll:

"Normalni unikają ryzyka, a nienormalni stale go poszukują..!"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mam już 2 motor zarejestrowany na mnie tzn. jako współwłaściciel jestem wpisany w dowód normalnie i żadnych problemów ze sprzedażą, ale to wszystko zależy czy panie w wydziale są miłe ; )

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
MH furia pisze:
Ja mam już 2 motor zarejestrowany na mnie tzn.

Cytuj:

Tez chciałem kiedyś rejestrować na siebie (niepełnoletni jestem) I z tego co czytałem to tak jak mowił makaron .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak rejestrowałem to miałem jeszcze 17 ;]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miałem tak też..bo miałem 7 umów i za ch...niechcieli zarejestrować..sprzedałem dlatego moto i typ z mojego miasta poszedł z tymi umowami i przeszło bez gadania..
a na 4 albo 5 był nieletni i sie o to czepiała..a gosc co wzią moto zarejestrował bez problemów..
tak samo sprzedałem suzuki rmx..i niechcieli typowi zarejestrować w jednym miescie natomiast w innym bez problemu poszlo..
Fucking polska

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Makaron wszystko to co tutaj napisał jest prawdą. Ja też przy sprzedaży skutera musiałem do sądu iść po jakiś papierek, bo tam gdzie mieszkał kupujący nie chcieli zarejestrować jak był na umowie tylko podpis rodzica, a w Poznaniu nie robili żadnych problemów.

Kolejne ostrzeżenie to ban, więc radzę przeczytać regulamin jeszcze raz. / Banakil

Obrazek

Ostatnio zmieniony 03 sty 2011, 16:37 przez Sliwa12, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie tylko z tym są problemy. W jednym mieście zarejestrują motorower z francji a w drugim nie. Miesiąc motor stał bo walczyłem z wydziałem komunikacji. Nic to nie dało i koleś od którego kupiłem zarejestrował u siebie bez problemu! Polska to dziki kraj ;D

http://motoklub.malopolska.pl/ << Zapraszam na forum... MotoKlub Małopolska

Derbi Senda SM
Cagiva SuperCity 125 SM

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
no a na sprawie trzeba jeszcze mówić..na co przeznaczone zostały pieniądze.
jest to tzw. Pozbawienie majątku osoby nieletniej

CZEŚĆ! SRAŁAŚ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
O ile pamietam Ci co mieli problem to z poprzedniego tematu pamiętam to robili se dowód tymczasowy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wielkie dzięki wszystkim...Czyli podsumowując z rejstracja nie ma problemu ale jak sie sprzedaje to jest latanie...

Sprzedam całą Aprilie SR na częsci
gg 1064217

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja tydzień przed Bożym Narodzeniem zakończyłem swoją sprawę w sądzie o sprzedaż mojego TKR.
Kupiłem go w 2007 roku miałem wtedy skończone 13 lat. Nie było żadnego problemu z zarejestrowaniem go na mnie. Zostałem właścicielem a tata współwłaścicielem, po to żebym miał taniej za ubezpieczenie.
Jeździłem trzy lata i na koniec sezonu 2010 postanowiłem go sprzedać. Kupił go gość, spisaliśmy umowę na dwie osoby normalnie i gość wrócił do siebie ze skuterem. Za tydzień zadzwonił, że pani w WK powiedziała mu, że sprzedaż jest nieważna bo jestem małoletni i nie ma zgody sądu na sprzedaż.
Zaznaczam że nie ma znaczenia czy w dowodzie jest się wpisanym jako właściciel czy współwłaściciel bo i tak czeka nas rozprawa
Pojechaliśmy zaraz do sądu napisać wniosek. Miła pani nam pomogła i powiedziała, że się nie pisze, że kasa ze sprzedaży pójdzie na następny motor tylko na mój rozwój :mrgreen: Tak też napisaliśmy. Opłata za znaczki sądowe 40 zł i jazda z procedurami :evil: Trzeba do wniosku było dołączyć ksero dowodu skutera, swój akt urodzenia i wskazać jeszcze kuratora który będzie mnie reprezentował w sądzie, nie może to być rodzic. Jak się samemu nie wybierze to sąd przydziela za 150 zł na tą jedną rozprawę. Po 4 miesiącach przyszło wezwanie z terminem rozprawy. Na rozprawie pani sędzia wprost mnie zapytała na co przeznaczę pieniądze ze sprzedaży. Po tym powiedziała żebym poczekał na korytarzu. Upewniła się jeszcze u rodziców i u kuratora czy rodzice nie zabiorą mi kasy i czy sprzedaż to jest moja decyzja. Za 5 minut wyszli rodzice i kurator (ciocia) i powiedzieli, że sąd przychylił się do wniosku i trzeba czekać na wydanie zgody, bo muszą zadziałać procedury. Dyrna rozprawa nie trwała nawet 10 minut. Okazało się że trzeba napisać kolejny wniosek o wydanie tej zgody. Napisaliśmy i wreszcie po miesiącu przyszła pocztą zgoda i wrócił akt urodzenia. Wtedy dopiero mogliśmy drugi raz napisać umowę z gościem który tyle czekał (już latał skuterem z tym że zarejestrowanym na mnie).
Podsumowując:
-zapłaciłem za wszystko 40zł
-czekałem ok. 5 miesięcy
-dużo chodzenie i chrzanienia się w sądzie z "procedurami"

P.S. Jak ktoś ma jakieś pytania o taką sprawę sądową (bo kogoś np czeka owa) to zapraszam na PW bo dopiero co się z tym uporałem i chętnie pomogę.

Polska Jazda - http://polskajazda.pl/Profil/65541

Był:
- TKR 1998r.
- RUNNER 2000r.
- SR 2001r.
- SPEEDFIGHT 2 2004r.
- RIEJU RR SM 2007r.

Obecnie:
- Szukam...

Jazda !! xD

Ostatnio zmieniony 03 sty 2011, 18:15 przez David95Tkr, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2