Dzisiaj jest 22 mar 2025, 18:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Rieju Smx 90 2004r
Witam.
Jakiś czas temu kupiłem do mojej chiniawki nowy pierscien od dt 80 oraz chinski tłok poniewaz poprzedni był jajkiem i darł pierscienie niemal do zera od strony wydechu. Poskładałem wszystko pięknie. Śmigał około miesiąca i poszła uszczelka pod głowicą. zrobilem to poskłądałem, moto od tamtej pory po chwili pracy na niskich obrotach tak jak by nie dostaje paliwa, Lecz jezeli odpali po kilku razach kopniecia i uda sie wejsc na obroty normalnie śmiga, ciągnie jak wariat lecz gdy chwile jak juz wspomniałem popracujena niskich tak jak by traci paliwo i gasnie, myslałem ze uszczalniacz, wymieniłem od strony magneta, od strony sprzsegła jest ok poniewaz nie dymi nic, z króćca ładnie ssie, czasem wylewa paliwo przez gaźnik(chinskie 21), próbowałem wszelkie jego setupy iglicy, regulacji. nic nie pomaga, rozkładałem juz nawet ponownie cylinder. Pytanie czego moze to byc jeszcze wina?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Rieju SMX 75 :)
Cześć :) miałem ten sam problem, Raz to musisz założyć uszczelki lepszej jakości, 2 to wygląda na to ze membrana mogla się uszkodzić lub się zawiesić a 3 rzecz to to ze masz źle ustawiony pływak w gaziorze :) Posprawdzaj te rzeczy i powiedz czy coś pomoglo. Pozdro

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Rieju Smx 90 2004r
moto co prawda sprzedane i temacik stary ale pomogło wygotowanie gaznika i ponowna regulacja

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]