Dzisiaj jest 16 sie 2025, 18:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Pojazd:
To to jest niemożliwe. Objawy identyczne jak przy puchnięciu tłoka...

Moja senda na racingu <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=273118

Zapraszam do komentowania :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł: .
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mówisz że napewno zamały gaznik a ja sie bede klucil bo zanim kupilem typhoona to kolega docieral go i normalnie na dwunastce gazniku jezdzil i nei mial takiego problemu wiec to nie wina gaznika. kolega napisal tez ze to wina tloku ze chwyta go jakby w mojim przypadku chwycilo tlok to bym odrazu po zatrzymaniu nie odapilil go. wiec tlok nie ma nic do rzeczy dzisiaj sprawdze jeszcze magneto i iskrownik jak to nie bedzie przez to to zostaje tylko elektryka. Pozdro

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wiec dzisiaj odpalilem skuter, przejecahlem sie tak na srednich obrotach nagle i jade, buuuu i zgasl. Nie moglem odpalic dopiero jak wlaczylem ssanie, pozniej mi gasl jak dawalem gazu (robil buuuuuuu po dodaniu gazu i gasl). A jak wylaczylerm ssanie i dalem gazu to tez robil buu, wiec musialem jechac na ssaniu i nie mogel jechac wiecej niz 20 bo jak dalem weicej gazu to robil buuu ale jakos dojechalem do domu.

W piatek jak przychodze ze szkoly to sciagam cylek i jeszcze raz zobacze tlok i gladz cylka.

Setup:
- Top Performances Trophy 70
- Yasuni R
- Wariator Malossi MHR MULTIVAR
- Sprzęglo Stage6 Sport Pro
- Zawór membranowy Doppler S3R
- Przełożenia pierwotne Top Racing 16/37
- Arreche 19mm
- VICMA AirBox

Ostatnio zmieniony 28 wrz 2011, 15:43 przez psort_96, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
sapi12 pisze:
kolega napisal tez ze to wina tloku ze chwyta go jakby w mojim przypadku chwycilo tlok to bym odrazu po zatrzymaniu nie odapilil go

Jak lekko złapie to odpalisz, też tak miałem.
sapi12 pisze:
Mówisz że napewno zamały gaznik a ja sie bede klucil bo zanim kupilem typhoona to kolega docieral go i normalnie na dwunastce gazniku jezdzil i nei mial takiego problemu wiec to nie wina gaznika.

To baardzo dziwne, że nie miał. Mi pierwsze rysy na tłoku zrobiły się właśnie z tego powodu, a jak tylko zapytałem na forum o co chodzi to od razu wszyscy mi pisali, żebym gaźnik zmienił.

psort_96, To w takim razie nie tłok, bo jak by łapało tłok to by jechał normalnie jak już odpalił. Prawdopodobnie gaźnik w takim razie, skoro tak robi. Nie dostaje on czasem za dużo powietrza? Bo mówisz, że na ssaniu jedzie, a to dlatego że dostaje więcej paliwa niż normalnie i jest bardziej równomiernie w stosunku paliwa do powietrza. Próbowałeś regulować gaźnik? Masz filtr stożkowy?

Moja senda na racingu <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=273118

Zapraszam do komentowania :)

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panie i Panowie wszem i wobec oglaszam ze moim problemem bylo brak paliwa w zbiorniku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Setup:
- Top Performances Trophy 70
- Yasuni R
- Wariator Malossi MHR MULTIVAR
- Sprzęglo Stage6 Sport Pro
- Zawór membranowy Doppler S3R
- Przełożenia pierwotne Top Racing 16/37
- Arreche 19mm
- VICMA AirBox

Tytuł:
*

Pojazd:
ja nie moge -.-

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pamiętajcie, zanim coś zrobicie sprawdzcie paliwo u mnie raz te tak bylo ze kopalem i nie zalapal i silnik rokrecalem. Ja mam ponad pół baku paliwa i tak sie dzieje w poniedzialek zmieniam elektryke i bedzie musialo chodzic bo nic wiecej nie moze byc. Bo iskrownik i magneto jest okey zostaje elektryka zware robi i bym. Przy okazji wał wymienie bo mam nowy ;]

*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Do zamknięcia bo rozwalił mi się tłok i cylinder poszedł sie e bać i sprzedaje silnik na czesci w dziale sprzedam i problem nie wiem wkoncu przezco to bylo bo nie zdazylem elektryki wymienic ;[ a gaznika to nie byla wina bo patrzyłem na gazniku 21mm ;] troche spalił.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3