Dzisiaj jest 23 mar 2025, 10:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Rieju RRX70
Zakupilem caly zestaw tuningowy w tym cylinder tec sport 70cc i na ostatnim etapie walki z przekladaniem czesci okazalo sie ze nie moge podlaczyc chlodzenia bo nie mam gdzie... Nie wiem czy dostalem zla glowice czy wymagaja one niewielkich modyfikacji co wydaje mi sie troche dziwne.

Na ponizszym zdjeciu widac od srodka glowicy ze nie ma przelotu dla chlodzenia wodnego (prawa gorna strona gladka tuleja bez otworow)
Obrazek

A tutaj z oryginalu minarelli to samo z widocznymi otworami na przelot
Obrazek

Dwie glowice obok siebie, z lewej widac ze otwory sa slepe, zamkniete, a z prawej minarelli z wbitymi "iglami?" na rurki do chlodzenia. Rozumiem ze otwory nalezy nawiercic, a igly z glowicy probowac przelozyc o ile sie da (wsumie probowalem z marnym skutkiem) albo zakupic gdzies nowe?

Obrazek

Ostatnia kwestia to jeden otwor wiecej od gory glowicy.
Obrazek

W oryginale go nie ma, tutaj jest nagwintowany, o co chodzi?
Czekam na fachowe odpowiedzi, poniewaz motor stoi w garazu, mialem zrobic go w weekend i jest problem z dojazdem do roboty :D pozdrawiam

Nic nie robilem gdyz jest absolutnie nowa glowica i cylinder pod moj motor wiec powinnien byc przysotowany do chlodzenia ciecza, stad moje pytania.

-- 22 lip 2014, 18:21 --

Dobra zakladam ze otwory nalezy wywiercic, a otwor z prawej strony glowicy jest odpowietrzeniem cylindra. Te szpilki sproboje wyciagnac na sile bo co innego pozostalo. Wish me luck :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Aprilia rs 50
Dodaj nowe zdjęcia bo te się nie wyświetlają

**

Pojazd:
ta śrubka więcej to jest do spuszczania powietrza z układu chłodniczego a z tymi bolcami od głowicy daj sobie spokój bez tego też będzie jeździło

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]